Levinyt!
 

Korona laittoi stopin monelle tapahtumalle

18.03.2020

Virus torppasi esiintyjät estradeilta

Levillä on peruttu urakalla artistien esiintymisiä oikeastaan koko loppukeväältä, kuten esimerkiksi Tuikun tunturihumpat, muuten siellä ravintola toimii vielä normaalisti. Tilanne kuitenkin elää koko ajan ja kannattaakin tarkistaa palveluiden tarjoajilta suoraan, ovatko toiminnassa ja mihin aikaan.

Hullu Poro Areenan kevään esiintyjät on peruttu 13.3. alkaen vähintään kuukaudeksi, todennäköisesti toistaiseksi.

Särestöniemi-museo on suljettu ja tapahtumat peruttu toistaiseksi.

Levi Hotel Span lastenmaailma Ailu Family ja keilahalli ovat kiinni, ja saman talon Ravintola Joikussa soi vain karaoke, esiintyjät on sieltä peruttu toistaiseksi. Ravintola Kekäle Bar & Grill, Burger King, Classic Pizza ja ravintola Ahku toimivat normaalisti, lisäksi ruokaa saa mukaan take away -annoksina.

Ravintola GastroK. alakerta on suljettu ja keikat peruttu. Ruokaravintolan aukiolot muuttuvat.

Hiihtokeskus palvelee, sielläkin on kuitenkin käytössä omat ohjeet, kuten esimerkiksi samaan kuomulliseen tuolihissiin tai gondoliin mennään vain oman perheen kanssa, ja ankkurihissiin samoin vain oman perheenjäsenen kanssa, muuten yksin. Hiihtokeskuksen kaikki omat rinneravintolat ovat myös avoinna.

Luonnossakin on rajoitteita

Kevättalven tapahtumista lauantaille 4. huhtikuuta ajoitettu Ylläs-Levi -hiihto on peruttu. Ilmoittautuneet voivat siirtää osallistumisensa ensi vuoden tapahtumaan 17.4.2021 tai saada 50%:n palautus osallistumismaksusta (peruutusehtojen mukaisesti). Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä järjestäjän toimesta lähiviikkoina. Tällä välin osallistujien ei tarvitse ottaa yhteyttä.

Alppihiihdon Suurtapahtuma 22.–25.4. Levillä on peruttu.

Levi Maydayn eli vapun ajan ohjelmasta perjantaille 1. toukokuuta suunniteltu Pete Parkkosen ulkoilmakeikka on peruttu. Tilanteen kehittymistä seurataan ja vappuna juhlitaan kyllä, mutta järjestäen poikkeuksellisesti vain pienimuotoisia ohjelmaa.

Kittilän kunnanvirasto on keskiviikosta 18.3.–13.4. suljettu niin, että asioita voi hoitaa vain ajanvarauksella, jos asiaa ei voida hoitaa sähköisesti ja asian hoitaminen on välttämätöntä. Ajan voi varata puhelimitse siltä henkilöltä, jota tapaaminen koskee. Yhteystiedot ajan varaamiseksi: http://www.kittila.fi/yhteystiedot

Kittilän kirjastot, kirjastoauto, harrastustilat ja -paikat, muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan 18.3.

Metsähallitus on ilmoittanut, että kaikki Pallas-Yllästunturin kansallispuiston luontokeskukset on suljettu ja kevään luontoiltoja ei enää näillä näkymin pidetä. Samoin on Inarissa toimivan Siidan laita, opastuskeskus sekä museo ja ravintola ovat kiinni.

Retkeillä puistossa vielä voi, mutta kannattaa harkita, mikäli pitäisi yöpyy autiotuvissa, sillä Metsähallituksen varasu- ja vuokratuvat ovat suljettuja toistaiseksi.

Jos sairastut Levillä

Jos alueella ollessasi epäilet saaneesi koronaviruksen, ota yhteyttä puhelimella Kittilän terveyskeskuksen neuvontapuhelimeen p. 040 185 1552.
Neuvontapuhelin auttaa erityisesti koronavirukseen liittyvissä kysymyksissä, jotta vapautetaan päivystysnumeron ruuhkautumista. Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja.

Älä levitä mahdollista virusta vierailemalla terveyskeskuksessa, vaan odota ja toimi puhelimitse saamiesi ohjeiden mukaan.

Koronan liittyvää tietoa internetissä

Kittilän kunta julkaisee kunnan sivuilla 17.3. erillisen koronavirustiedotesivun, http://www.kittila.fi/koronaohjeet-ja-tiedotteet

Visit Levin päivittyvä koronatiedotus:

www.levi.fi/fi/ajankohtaista/uutiset-levi/uutinen/korona-info

Muita ajankohtaisia tietokanavia:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, infektiot ja pandemiat thl.fi

Työterveyslaitos ttl.fi

Koronavirus ja siihen varautuminen opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla minedu.fi/koronavirus-ja-varautuminen

Opetushallituksen toiminta ja koronavirus oph.fi

Koronaan varautuminen poliisissa: www.poliisi.fi/koronaan_varautuminen  hyvä sivusto, jossa muitakin hyödyllisiä linkkejä edelleen.

Tietoa kaikkien pohjoismaiden tilanteesta:
www.norden.org/fi/info-norden/tietoa-koronapandemiasta-pohjoismaissa-3

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta 0295 535 535

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023