Levinyt!
 

Lynxin ja Ski-Doon uutuuskelkat julkistettiin Levillä

18.03.2020

Leveätelaisia vahvalla rintamalla

Lynx ja Ski-Doo –moottorikelkkamallistot kaudelle 2021 julkistettiin viime viikolla Levillä.

Suurin huomio kohdistui Lynx Xterrain Brutal -seikkailukelkkaan, jota kutsutaan markkinoiden ennakkoluulottomimmaksi leveätelaiseksi. Peräti 165-hevosvoimainen Rotax 850 E-TEC -moottori yhdistettynä 50 senttimetriä leveään, pitkään ja karkeakuvioiseen telamattoon on yhdistelmä, jolla kelkka liikkuu vaivatta vaativimmissakin lumiolosuhteissa.

Lynx_brutal

Xterrain Brutal

 

– Xterrain Brutal on markkinoiden karskein leveätelainen – seikkailukelkka, joka on tehty murskaamaan vaikeat olosuhteet. Siinä yhdistyvät raaka voima, kevyt käsiteltävyys ja urheilulliset ajo-ominaisuudet, sanoo BRP:n Skandinavian kaupallinen johtaja Valto Ristimella.

Kevyeen hyötykäyttöön ja talviseen vapaa-aikaan suunnattu 59 Ranger jatkaa Lynxin 1980-luvun alussa esitellyn GLX 5900:sen perinnettä leveätelaisena yleiskelkkana. Uudistuneen ajoergonomian ja nykyaikaisen jousituksen myötä malliin on haettu helppokäyttöisyyttä. 59 Rangerissa nähdään uutena voimanlähteenä Rotax 600 EFI, joka tarjoaa 85 hevosvoiman huipputehon lisäksi sitkeän väännön. Moottori on edeltäjiään vähäpäästöisempi ja se vastaa kiristyneisiin NRMM-päästönormeihin. Moottorivaihtoehtona on nelitahtinen Rotax 600 ACE, joka on markkinoiden polttoainetaloudellisin kelkan moottori.

– 59 Ranger on helppokäyttöinen ja miellyttävä ajaa. Viimeisin moottoriteknologia ja vahva etenemiskyky tekevät siitä erittäin monikäyttöisen, Ristimella kertoo.

Lynx 59 ranger

59 Ranger

 

Erikoismalli rinnekäyttöön

60 senttimetrin erikoisleveällä telamatolla varustettu 69 Ranger -malliperhe siirtyy uuteen aikakauteen Radien-X -rungon ja EasyRide -takajousituksen myötä. Vaativaan työkäyttöön suunniteltuja vetojuhtia on saatavilla kolmena eri versiona: perusmalli 69 Rangerin lisäksi tarjolla on ylellisesti varusteltu luksusmatkaaja 69 Ranger SnowCruiser sekä erikoismalli 69 Ranger Alpine, joka on räätälöitävissä täydelliseksi hiihtokeskuksen monitoimikelkaksi.

– Lynx 69 Ranger on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa, Venäjällä ja Alpeilla. Uuden rungon ja takajousituksen myötä Lynx asettaa uuden mittapuun erikoisleveällä telamatolla varustettujen kelkkojen suorituskyvylle, mukavuudelle ja käsiteltävyydelle, sanoo Ristimella.

Erityisesti Keski-Euroopan alppikäytössä suosittu malli saa tulevaksi kaudeksi nelitahtisen ja turboahdetun Rotax 900 ACE Turbo -moottorin, jonka etu on korkean huipputehon ja vahvan väännön lisäksi minimaalinen tehohävikki korkeassa ilmanalassa ajettaessa.

69 Ranger Alpinen lisävarustukseen kuuluvat muun muassa jyrkkiin mäkiin pysähtymisen mahdollistava alppijarru, takarungon valomajakka sekä etupuskuriin kiinnittyvä tavarateline. Etujousituksen levennyssarjalla kelkka säilyttää vakaan käsiteltävyyden kaltevilla rinteillä ajettaessa.

 

Turboahdettua voimaa vuoristoon

Levillä esiteltiin myös Ski-Doon Euroopan mallisto, jonka kuumin uutuus on kelkkamarkkinoiden ensimmäinen tehdasrakennettu kaksitahtimoottori turboahtimella. 165 hevosvoimaa tuottavan Rotax 850 E-TEC Turbon suurin käyttäjäryhmä löytyy Pohjois-Amerikassa, jossa vähähappisessa vuoristoilmassa ajavat aktiiviharrastajat ovat jo pitkään piristäneet syvän lumen kelkkojansa jälkiasennettavilla turboahtimilla. Ahdin takaa maksimaalisen tehontuoton korkealla merenpinnantasosta ajettaessa, missä tavallinen kaksitahtimoottori hukkaa jopa kolmanneksen huipputehostaan. Uutuusmoottori nähdään tietyissä Summit- ja Freeride -malleissa.

Kanadalainen Ski-Doo kuuluu samaan BRP:n emoyhtiöön Lynxin kanssa. Euroopan alueella myytävät Ski-Doot valmistetaan nykyisin BRP:n tehtaalla Rovaniemellä, joka on maanosan ainoa moottorikelkkatehdas. Tehdas työllistää noin 450 henkilöä ja yhdessä Lynx ja Ski-Doo pitävät hallussaan yli 55 prosenttia Pohjoismaiden markkinoista.

 

Kuvat: BRP Finland Oy

 

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023