Levinyt!
 

Taiteellinen puhemies loihti lyijykynäillä Levin maisemia

18.03.2020

Kymmenen työtä on näyttelyksi riittävä

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen paljastui taiteilijaksi vuodenvaihteen tiimoilla.

– Laitoin facebookin muutaman piirroksen ja sain heti kommentteja, että tee näyttely. Cafe Soman omistaja Heli Alatalo otti myös yhteyttä ja kehotti kovasti tekemään näistä näyttelyn sanoen, että täällä on jo seinä valmiina.

Vanhanen ja Reijo

Taideharrastaja Matti Vanhanen ja se "oikea taiteilija" Reijo Raekallio. – En itseäni pidä taiteilijana, kyllä näillä oikeilla on ihan toisenlaista syvyyttä ja ilmaisua teoksissaan, omat työt ovat kuin kansalaisopiston kevätnäyttelystä, sillä tasolla mennään, sanoi Vanhanen.

Matti Vanhanen käyttää kuvien tekemiseen lyijykynää, sillä saa sävyjä toisin kuin tusseilla, joilla hän piirteli ennen. Lyijykynätekniikka on hänelle aika tuore tuttavuus, mutta se on mieleinen.

– Kaikki nämä työt valmistuivat tammikuun aikana, mutta näiden aiheet löytyivät joulukuun ja loppiaisen välillä täältä hiihtolenkeiltä. Sain lääkäriltä 15.12. hiihtoluvan tasamaan laduille, tuli hiihdeltyä kiekka Immeljärven kautta Muusalle ja Hanhipirtille. Tarkkailin myös ladun varrella puita, jotka ovat varmasti maastosta tunnistettavia, tai ainakin melkein tuolta Lapinkylän ja South Pointin väliltä.

Vanhanen kuvat

Cafe Soma Levin seinä oli täysosuma Ladun varrella -näyttelyn töille. Pääsiäiseen saakka niitä voidaan kahvilassa ihailla.

Vanhanen kannustaa muitakin kuvaharrastajia tekemään kädentöitä. Hän on itse vasenkätinen, joten tarkalla kädellä syntyneet kuvat on tehty vasemmalla kädellä, muuten voimaa vaativissa töissä kuulemma sitten hutkitaan oikealla.

– Media nosti nämä piirrokset esiin ja tästä näyttelystäkin puhuttiin niin, että se jo ennen syntyään nousi Suomessa varmaan Top 5:n joukkoon sinne Schjerfbeckin kanssa samaan sarjaan. En ole kuitenkaan mikään piirtäjä aina ollut, mutta piirtely auttaa keskittymään. Puhemiehen pöntössäkin kaikenlaista kuvaa on syntynyt, ehkä niistä sitten joskus aikanaan voidaan kertoa lisää.

Uusia töitäkin taiteen saralla on syntymässä, sillä seuraavaksi hän on luvannut ikuistaa kotikylänsä Lepsämän latoja. Ladun varrella -näyttely on esillä Levillä Cafe Somassa pääsiäiseen saakka. 

Jaspis Toivonen

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023