Levinyt!
 

Tehokasta kauneudenhoitoa alle tunnissa

11.03.2020

Glykolihapolla kirkkautta iholle

Glykolihappo (Glycolic acid) on yleisin kosmetiikassa käytetty AHA-happo, sillä se on tehokkain. Se on molekyylikooltaan muita AHA-happoja pienempi, minkä vuoksi se imeytyy hyvin ja voi siksi vaikuttaa iholla tehokkaasti. Glykolihappo on erityisen hyvä auringon UV-säteilyn ennenaikaisesti ikäännyttämälle ja ikääntyneelle iholle, sillä se auttaa tehostamaan ihon kollageenin tuotantoa.

Oulu Clinicin kosmetologi ja plastiikkakirurgian konsultti Suvi Pitkänen valitsee toimittajan vanhenevalle iholle kokeiltavaksi glykolihappokuorinnan, joka on toimenpiteenä tehokas eikä vie turhan paljon kiireisen yrittäjän aikaa.

SuviP

– Tämä on nopea ihonhoito, jonka tulos on nähtävillä välittömästi. Hoidossa iho puhdistetaan kunnolla ennen varsinaista hapotusta. Happo levitetään seuraavaksi ja sen annetaan vaikuttaa muutamia minuutteja kasvoilla, tämän jälkeen happo neutraloidaan geelinaamiolla, joka jo kosteuttaa ihoa. Jälkihoitovoiteeksi levitetään vielä lisää kosteuttavaa ja neutraloivaa voidetta, selittää Suvi Pitkänen

prosessia.

Oma mielikuva on kirvelevä happohyökkäys naamalla, mutta se osoittautuu vääräksi. Pientä kihelmöintiä ja kipristelyä tuntuu happoa levitettäessä, on kuin olisi ollut vähän liian pitkään auringossa, mutta ei sen kummempia olotiloja eikä silmiä kirvele. Kun iholle on levitetty neutraloivat aineet ja lopuksi vielä tehokosteutta, tuntuu oikein hyvältä.

Kaiken lisäksi peilistä ei tuijota kukertavan kirjava naamataulu, vaan työpäivä voi jatkua ihan normaaleissa merkeissä. Eikä kukaan osoita sormella, että kauhistus, mitä sun naamalle on tapahtunut, ei tosiaankaan. Elämä voi jatkua ihan normaalisti.

Aurinkosuojaa ja kosteutta

Jälkihoidoksi kuorinnan jälkeen kotioloissa Suvi Pitkänen suosittelee viikkoa ilman saunomista sekä tehokasta korkeakertoimista aurinkosuojavoidetta kasvoille ja muuten paljon kosteusvoidetta. Muutama päivä hoidon jälkeen tuntuu iho vähän hilseilevän lievästi, mutta sekin korjaantuu kosteutta lisäämällä. Iho näyttää sileältä ja jonkun päivän tunne kasvoissa on lievä kihelmöinti, edelleen kuin olisi ollut vähän liikaa auringossa.

Välitön tulos on elastisempi ja tasaisempi iho. Glykolihappo myös tasoittaa mahdollisia värivirheitä ja kuorintahoitoja suositellaankin otettavaksi muutaman kerran sarja, jolloin teho vielä paranee.

– Happokuorinnat sopivat jokseenkin kaikille, ja käytettävä happo sekä hoitokertojen määrä suunnitellaan kullekin asiakkaalle erikseen. Levillä teemme näitä hoitoja Hullu Poron Relax Centerissä ja ihonhoitoasiantuntija on paikalla kerran kuussa.

Pitkänen sanoo, että kerran kuukaudessa on turvallista tehdä happokuorinta, mutta esimerkiksi vahvat TCA-kuorinnat ovat paikallaan vain noin pari kertaa vuodessa. Happokuorintoja voivat ottaa nuoretkin, jopa teini-ikäisille happokuorintoja käytetään esimerkiksi aknen tai hyvin rasvaisen ihon hoitoon. Kuivalle ja vanhenevalle iholle happokuorinta on todella tehokas hoito ikääntyvän ihon ongelmiin ja lisäämään kosteutta.

Hintahaitari on hoidoille laaja, noin 85 euroa ja siitä ylös riippuen käytettävästä aineesta ja hoitokertojen määrästä. Hinta-laatusuhde on kuitenkin hyvä, sillä hoito on tehokasta eikä liioin vie aikaa.

 

Jaspis Toivonen

ouluclinic.fi

relaxcenter.fi

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023