Levinyt!
 

Pihlajalinna Lääkärikeskus juhlii 10-vuotista Levin taivaltaan

04.03.2020

Pieni, mutta monipuolisten palveluiden yksikkö

Levin Etelärinteellä käy melkoinen kuhina, ja aurinko hellii rinneväkeä Pohjois-Suomen hiihtolomien ensimmäisenä päivänä. Pihlajalinnan Levin yksikkö ei olisi voinut valita parempaa ajankohtaa 10-vuotisjuhlansa tapahtumaksi.

pihlajalinna 10

– Halusimme järjestää oman alueemme hiihtolomaviikolle 10-vuotisjuhlatapahtuman, ja päivä on sujunut kivasti, ihmisiä on tosi paljon liikkeellä. Vuoden mittaan järjestämme muitakin tapahtumia juhlavuoden kunniaksi, kertoo Levin Pihlajalinnan palveluvastaava Tanja Hänninen.

Hänninen on työskennellyt yrityksen palveluksessa vuodesta 2011 lähtien ja yksikön vetäjänä hän on toiminut vuodesta 2014. Pienellä, mutta kattavien palveluiden lääkäriasemalla työskentelee 25 henkilöä, joista esimerkiksi lähes kaikki sairaanhoitajat ovat vakituisessa työsuhteessa.

– Olemme kehittäneet hyvän systeemin työn rytmitykseen. Kun on vakisakki töissä, niin sesongin resurssit eivät heilahtele kovasti. Ja meillä on aivan huiput, monitaitoiset ihmiset töissä, Hänninen iloitsee.

Pihlajalinnan pohjoisimmalla lääkäriasemalla Levillä työskentelee kolmentoista sairaanhoitajan ja kuuden lääkärin lisäksi fysioterapeutteja, hammaslääkäreitä sekä suuhygienisti ja hammashoitaja. Asiakaskunta koostuu sekä matkailijoista että paikallisista asukkaista.

– Puolet asiakkaistamme tulee matkailun ja loput työterveyden puolelta, joten töitä meillä riittää mukavasti ympäri vuoden.

Valtavasti matkailijoita, mutta kiitettävän vähän tapaturmia

Tanja Hännisen mukaan Levin Pihlajalinnan kymmenen vuoden taival on sujunut suhteellisen tasaisesti. Hän kertoo työmäärän pysyneen kutakuinkin samana, ja kalenteria osataan suunnitella vuosien kokemuksella.

– Vaikka Levi kehittyy ja kasvaa koko ajan, arki pyörii aika lailla samalla kaavalla eikä kovin suuria muutoksia tapahdu.

Hänninen kehuu alueen rinteiden ja latujen olevan huippukunnossa, jolloin tapaturmiakin tapahtuu vähemmän. Toisaalta, kun vauhti lisääntyy rinteessä, vahinkojen laatu muuttaa muotoaan.

– Siihen nähden kuinka paljon alueella on matkailijoita, onnettomuuksia tapahtuu yllättävän vähän. Yhtäkkinen kelin muutos voi aiheuttaa turmia, ja joskus on yksinkertaisesti huonoa tuuria, kun vahinko sattuu. On tapauksia, että laitetaan suksia jalkaan, kaadutaan ja joudutaankin saman tien leikkaukseen. Moottorikelkkailussa tulee vahinkoja varsinkin ulkomaalaisille, joilla ei välttämättä ole kokemusta lajista, toteaa Hänninen.

Rinteissä ja laduilla sattuneisiin haavereihin saa avun Pihlajalinnasta, sillä yksikössä on röntgen, ja esimerkiksi kipsausvalmius on aina aukioloaikana.

Levin Pihlajalinna on avoinna arkipäivisin klo 8–19 ja viikonloppuisin klo 10–19 sesongin loppuun asti. Aukioloaikojen ulkopuolella voi ottaa yhteyttä Kittilän terveyskeskuksen päivystykseen, ja mielessä kannattaa pitää myös hätänumero 112.

www.pihlajalinna.fi

Virpi Kallio

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023