Levinyt!
 

Marian kappelin hääyössä vaivattomasti vihille

04.03.2020

Lämminhenkiset kirkkohäät tunturin juurella on monen haave

Marian kappelissa Levillä vietettiin hääyötä tuiskuisena torstaina 20.2.2020. Tapahtumassa vihittiin puolen tunnin välein kuusi pariskuntaa, joista osa oli paikallisia ja osa muualta tulleita.

Puolipaikallisiksi itseään tituleeraavat Tiina ja Pekka Rintala olivat yksi illan vihittävistä pareista.

– Olemme aikoinaan asuneet vuosia Levillä, ja tällä hetkellä asumme Nurmijärvellä, mutta kakkoskotimme on edelleen täällä. Levi on meille erittäin tärkeä paikka, ja kun näimme hääyö -tapahtumailmoituksen Facebookin Leviläiset -ryhmässä, tartuimme siihen heti. On ollut ajatuksena, että voisi 20 vuoden kihloissaolon jälkeen mennä naimisiin, ja minä olen aina sanonut, että jos menen naimisiin, se tapahtuu Marian kappelissa läheisteni läsnä ollessa, kertoo Tiina Rintala.

Rintalat pitivät tilaisuutta hienosti järjestettynä ja lämminhenkisenä. Vaikka oli kyseessä niin sanottu massatapahtuma, he eivät edes nähneet muita hääpareja.

– Hääyö Marian kappelissa oli meille juuri oikea paikka mennä naimisiin. Koimme, että se oli vain ja ainoastaan meidän oma häätilaisuutemme, pariskunta iloitsi.

Salahäät tunturissa

Lahtelaiset Tiina ja Vesa Koivistoinen löysivät niin ikään Facebookista tiedon hääyöstä. Levin tunnelmaan ihastunut pariskunta on viettänyt lomiaan Levillä jo vuosien ajan. Vihkiminen tutussa hiihtokeskuksessa tuntui heti hyvältä ajatukselta.

Haayo

– Hääyön päivämäärä on mieleen jäävä, ja lisäksi tunturipappi kuulosti niin hienolta, että päätimme tulla vihittäväksi Marian kappeliin, lahtelaiset totesivat.

Koivistoisten tämänkertainen Levin reissu oli pikainen, johon vihkimisen lisäksi sisältyi hääkuvien ottaminen Utsuvaarassa ja päivällinen ystävien kanssa. Kotikonnuilla Lahdessa Koivistoiset järjestivät yllätyshääjuhlat heti vihkimistä seuraavana lauantaina.

– Kyseessä on salahäät, ja 120:sta häävieraastamme 110 ei tiedä, että olemme menossa naimisiin, yllätyksiä rakastava hääpari kertoi vihkitilaisuudessa.

Kirkkohäät pienellä vaivalla

Tunturi-Lapin turistipappi Anu Toivonen iloitsi hyvin sujuneesta hääyöstä. Hänen lisäkseen tapahtumassa olivat mukana kirkkoherra Mika Niskanen, kanttori Mirjami Hiltunen ja suntio Paula Nevalainen.

– Haluamme järjestää tällaisia tapahtumia lisää. Kittilän kirkossa vietetään seuraavaa hääpäivä -tapahtumaa karkauspäivänä 29.2., ja ehkä järjestämme syksyllä uuden hääyö -tapahtuman Levillä.

Anu Toivonen oli mielissään myös siitä, että turistien lisäksi paikalliset parit innostuivat hääyöstä.

– On kiva, että ihmiset hoksaavat myös kirkollisen vihkimisen olevan mahdollista pienellä vaivalla. Useat parit haluavat pienimuotoisen vihkimisen ja käyvät nopeasti maistraatissa, mutta seurakunnan jäseninä heillä on mahdollisuus myös kirkolliseen vihkimiseen. Kirkkohäihin liitetään herkästi ajatus, että on oltava sata vierasta ja jatkot seurojentalolla, vaikka myös kirkkohäät saa vietettyä pienellä porukalla tai vain kahden todistajan läsnä ollessa. Eikä toki tarvitse tällaista tapahtumaa odottaa, voi soittaa oman seurakunnan kirkkoherranvirastoon, niin asiat kyllä järjestyvät, Toivonen vinkkaa.

Virpi Kallio

 

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023