Levinyt!
 

Design Hotel Levi käynnistää uuden aikakauden Levillä

24.02.2020

Kokonaisuus kuin iso taideteos

Design Hotel Levi kertoo nettisivuillaan uudesta vasta valmistuneesta hotellistaan seuraavaa.

design kosinta

”Design Hotel Levi on kuin teos. Hotellin 77 vaikuttavaa huonetta ja sviittiä kutsuvat sinut kokemaan revontulten hehkun omassa hotellihuoneessasi. Jokainen huone on elegantti kokonaisuus, jossa yhdistyvät suomalainen design, taide ja ympäröivä tunturimaisema.

Tarjoamme 56 upeaa ja maalauksellista Deluxe Double -huonetta kahdelle hengelle, 14 erillisellä makuuparvella varustettua modernia ja tyylikästä Deluxe Loft -huonetta 3-4 hengelle, 4 avaraa ja hienostunutta Deluxe Suite -sviittiä sekä 3 ainutlaatuista ja ylellistä Deluxe Suite Premium -päätysviittiä. Sviitteihin sisältyy olohuone, makuuhuone sekä design-sauna.”

Designhotelli

Entisen Levin kylpylän ja Levihotellin paikalla on nyt kokonaisuus, lomakeskus nimeltä Levi Hotel Spa resort, jossa yhdistyvät samalla tontilla kylpylä, kuntosali, hotelli erilaisin majoitusvaihtoehdoin, joista kirkkain timantti on vasta avattu uusin osa, Designhotelli. Kokonaisuuteen kuuluvat laadukas fine dining ravintola Kekäle sekä kotoisa ravintola Ahku, brändiravintolat Burger King ja Classic Pizza, lisäksi kevyempää iltaohjelmaa tarjoaa alakerran musiikkiravintola Joiku.

Taidetta ja huippumuotoilua sekä käyttöesineitä

Uusi hotelli on täynnä hienoa suomalaista muotoilua, laadukasta designia ja pohjoisten taiteilijoiden töitä. Kuvanveistäjät Risto Immonen ja Essi Korva, valokuvaaja Kaisa Sirén ja kuvataiteilija Hanna Kanto esittäytyvät töillään lähinnä hotellin julkisissa tiloissa. Kaisa Sirénin valokuvia on hyödynnetty myös hotellihuoneissa esimerkiksi suihkuseinissä. Täydellinen teosluettelo taiteilijoiden töistä löytyy hotellin nettisivuilta.

design huone

Suomalaisia muotoilun design-ikoneita on lisäksi hyödynnetty sisustuksessa, kuten Eero Aarnion klassikkovalaisimia ja Katariina Nuutisen uniikkeja puhalluslasisia valaisimia.

design taitelijat

Toimitusjohtaja Sanna Leinonen kertoo, että esimerkiksi sviiteissä on käytetty sisustukseen eri teemoja ja niiden kautta halutaan asiakkaalle kertoa tarinaa.

– Haluamme, että asiakas yllättyy, jopa sellainenkin ihminen, joka on maailmalla jo melkein kaiken nähnyt. Nyt ollaan Lapissa, mutta meillä on boutique-hotelli, joka voisi sijaita vaikkapa pääkaupunkiseudulla. Täällä jokaisesta hotellihuoneen ikkunasta avautuu vähän erilainen näkymä tunturiluontoon, joka täydentää ympärivuotisesti vaihtuvin värein kokonaisuutta.

Hotellin sisustuksesta kantaa päävastuun Sisustussuunnittelutoimisto Tuula Ylinenpää Rovaniemeltä.

Levillä ei ole Suomessa eikä naapurimaissakaan kilpailijaa

Arkkitehtitoimisto PAVE arkkitehdit Oulusta vastaa aumakattoisen hotellirakennuksen arkkitehtuurista aina ulkovalaistusta myöten. Pääarkkitehti toimitusjohtaja Pave Mikkonen oli paikan päällä Design Hotel Levin avajaisissa 17. tammikuuta yhdessä saman toimiston projektiarkkitehdin Paulus Sipilän kanssa.

design arkkiteh

– Ei tällaista samanlaista resortia ole muualla lähimainkaan, pitää mennä Keski-Eurooppaan St. Antoniin tai Courcheveliin, jotta löytää nykyistä Leviä vastaavat fasiliteetit. Täällä on otettu nyt varsinainen startti kansainvälisyyteen, ja uudessa talossa on kaikki kohdallaan, sanoo Mikkonen.

– Koko hankkeessa oli alun perin ihan selvää, että tästä tehdään tosi tasokas. Iso kiitos kuuluu tilaajataholle ja toimitusjohtaja Sanna Leinoselle, jolla on ollut sama visio ja tinkimätön tyyli tehdä kuin meilläkin. Nyt on saatu näyttävä rakennus tähän ikään kuin portiksi Leville ja aluehan kehittyy, joten vielä ei tällä tontillakaan ole kaikki tehty.

Aumakattoinen ja kaareva uudisrakennus istuu tunturimaisemaan ja maiseman profiiliin saumattomasti. Julkisivun valaistus toistaa revontulien ja taivaan sävyjä ja tietyssä valossa on rakennuksen seinissä samat sävyt kuin vaikkapa kaamosauringon laskiessa.

 

Jaspis Toivonen

 

www.designhotellevi.fi

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023