Levinyt!
 

Leviltä lakkautetaan palveluposti 28.2.

19.02.2020

Leviltä loppuu palveluposti

Posti kertoo 13.2. päivätyssä tiedotteessaan, että postinumeroalueen 99130 Sirkka/Levi palvelut muuttuvat ja siten S-market Levin postin toiminta päättyy. Marketin posti Levillä suljetaan perjantaina 28. helmikuuta klo 14.

Maanantaista 2.3. lähtien Kittilän kaikki postipalvelut saa ainoastaan Posti 99100 Kittilästä eli S-market Kittilästä, osoite Valtatie 68.

Posti 99100 Kittilästä asiakas voi noutaa kaikki kuitattavat lähetykset, lähettää postia, ostaa postimerkkejä ja pakkaustarvikkeita, mutta Sirkasta siis vastaavat toiminnot palvelutiskiltä lakkaavat. Palvelu on avoinna maanantaista lauantaihin klo 8–20 ja sunnuntaisin klo 10–16.

Muutos ei vaikuta asiakkaiden postiosoitteisiin eikä postinjakeluun

Mutta, muutos tuntuu varsinkin ikäihmisten asioinnissa, sillä kovin monelle eivät postin sähköiset palvelut ole tuttuja. Muutos vaikuttaa muun muassa kaikkiin ulkomaille meneviin lähetyksiin, jotka pitää kuitenkin vielä kuitata ja käsitellä tiskillä. Lisäksi kaikki postinkaan lähetykset eivät mahdu aina automaattien lokeroihin. Kun automaatit ovat täynnä, paketti ohjataan kuitenkin lähimmälle postille.

Postinhakumatka pitenee huomattavasti ja tulee siten myös tyyriimmäksi, kun matkakulut kasvavat. Esimerkkinä Könkäältä matkaa tuli S-market Levin postiin noin 9 km suuntaansa, vastaisuudessa S-market Kittillään matkaa tulee kotiovelta 28 km. Melkein 40 km tulee siis edestakaiseen postireissuun lisää pituutta, kun sitä kuitattavaa lähetystä lähtee noutamaan. Kaikilla kansalaisilla ei ole edes omaa autoa ja julkinen liikenne on täällä heikko.

Tunturiin lisää automaatteja

Asiakkaat ohjataan hoitamaan postiasiansa entistä enempi verkkoon ja itsenäisesti.

Nykyisin Levillä toimii jo yksi postin pakettiautomaatti osoitteessa Tunturitie 2, K-market Levinporossa. Uusia pakettiautomaatteja tulee nyt lisää. Maanantaina 2.3. avataan automaatti S-market Levillä osoitteessa Levinraitti 19, ja tiistaina 3.3. avataan automaatti K-supermarket Levimarketissa osoitteessa Levinraitti 1.

Omat saapuvat paketit voi siis ohjata näihin kolmeen automaattiin joko älypuhelimen OmaPosti-sovelluksella tai posti.fi/ohjaus -sivulla netissä.

Pakettiautomaatilla voi myös lähettää paketteja tai palauttaa lähetyksiä. Helposti-koodi ostetaan postin verkkokaupasta ja ohjeet löytyvät osoitteesta posti.fi/laheta

K-marketin kauppias olisi tullut apuun

K-market LevinPoron kauppias Pirre Mahlberg ihmettelee Postin toimintaa, sillä hän olisi mielellään jatkanut postipalveluiden pitämistä kylässä. Nyt jo hänen liikkeensä yhteydessä toimii vuosi sitten ensimmäisenä Sirkassa avattu SmartPost-automaatti. Lisäksi K-market LevinPorossa hoidetaan Matkahuollon ja Schenkerin palvelut.

– Olen ollut yhteydessä postiin, mutta sieltä ei ole edes vastattu kyselyihini. Postin toiminta olisi ollut luonnollinen jatke ja todella tarpeellinen koko alueelle, niin paikallisille kuin matkailijoillekin.

Postin lopettamista ei kuitenkaan purematta niellä. Mahlberg on aloittanut 16.2. adressit.com -palvelussa asiaan liittyvän adressin nimellä Postin palvelut on säilytettävä Sirkan kylällä, jonka voi käydä allekirjoittamassa netissä. Allekirjoituksia oli siihen kertynyt parissa vuorokaudessa jo noin 500, mutta lisää siihen nimiä sopii.

Jaspis Toivonen

 

Lisätietoja postin toimivista asioinneista ja palveluista: Posti.fi

 

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023