Levinyt!
 

Suomalaisen käsityön kauppa Shoppi on tuliaisten aarrearkku

12.02.2020

Kuin karkkikauppa täynnä väriä

Levin palvelutarjonta sai piristävän lisän helmikuun ensimmäisenä avatusta pienestä tuliaistavaroiden ja lahjojen aarreaitasta, käsityötuotteiden liikkeestä nimeltä Shoppi Craft & Design from Lapland. Pieni tila Torikujalla nappaa asiakkaan huomaansa värikkäillä ja kauniilla esineillään, ihan nopeasti ei yli 30 tuotemerkin ja tekijän töitä katsastetakaan läpi.

shoppi_anna

Käsityöläinen ja yrittäjä Anna-Riitta Kivistö pursuaa onnea, sillä viiden vuoden mittainen haave toteutui vihdoin, kun Leviltä löytyi juuri sopiva liiketila.

– Muutimme Oulusta Leville perheen kanssa viisi vuotta sitten, ja silloin oli aikomus viipyä vain vuosi. Nyt on hurahtanut viisi vuotta ja koko tämän ajan olen suunnitellut oman liikkeen perustamista tänne ja etsinyt tiloja. Oulussa minulla oli jo oma liike, kertoo Anna-Riitta Kivistö.

Uusi Shoppi on todella täynnä suomalaisen käsityötaidon näytteitä. On koruja, heijastimia, laukkuja, pientä sisustustavaraa, ja kaikki sellaisia, että ne on myös matkailijan helppo pakata laukkuunsa, keveitä ja sopivan pieniä esineitä.

Anna-Riitta tekee itse huovutustöitä ja myynnissä löytyykin hänen uniikkeja taulujaan sekä muun muassa värikkäitä huovutetuista palloista tehtyjä kaulakoruja. Uusin menestystuote ovat myös monenlaiset heijastinnapit, jotka sopivat kiinnitettäviksi tyylitietoisemmankin asuun.

shoppi_huovu

– Olen huovuttanut niin paljon, että se alkoi ottaa käsien päälle, joten olen siirtynyt vaatteiden ja isojen töiden sijaan pienempiin huovutustöihin. Enkä nyt viime aikoina ole oikein ehtinytkään omiin varsinaisiin käsitöihin keskittyä, kun kauppaa perustaessa on ollut ikään kuin jatkuva joulu. Joka laatikosta tulee esiin mitä ihanampia tavaroita eri tekijöiltä, ja hyllyt täyttyvät vauhdilla. Lisäksi on vielä muutama kurssi Revontuli-Opistolla vedettävänä.

 

Hyvä ja laadukas tuottajien virta

Anna-Riitta Kivistö valittiin tämän vuoden alusta myös Suomen Käsityöyrittäjät ry:n (SKYT) hallitukseen, joten hänellä on nyt myös vaikuttamisen mahdollisuus käsityöalan yrittäjien piireissä ihan valtakunnallisestikin.

Levillä Kivistön liike tarjoaa suomalaista käsityötaitoa. Hyllyyn liikkeenharjoittaja ottaa tuotteita hyviksi havaitsemiltaan yrittäjiltä.

– Olen itse kulkenut paljon eri messuilla myymässä tuotteita, lisäksi oma alan verkosto on laaja. Omaan kauppaan haluan tuotteita luotettavilta yrittäjiltä, tuotteella pitää olla toimitusvarmuus ja sen on oltava laadukas. Lisäksi on aina hauska, kun tuotteella on tarina tai sen tekemiseen on käytetty innovaatioita. Parhaillaankin valikoimissa on esimerkiksi monia kierrätysmateriaaleista tehtyjä taidokkaita töitä.

shoppi_kpa

Tuotemerkkien lista on laaja ja listalta löytyy muun muassa Arctic Queen, Venka Vinka Oy, Silmu keramiikka, Anique, Ainut, Jussakka, Kittilän käsityö, Annelin yrtit ja karkit, Coruu, Mariela Design ja moni muu.

Shoppi Craft & Design from Lapland on avoinna Levin Torikujalla Marian kappelin aukiolla nyt kevätsesongilla joka päivä klo 11–18, mutta liike on avoinna myös kesällä, toki aukioloaikoja pitää vähän silloin tarkistaa.

Liikkeen puh. 040 8360 116 ja sähköposti: shoppilevi@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/ Shoppi Craft&Design from Lapland

 

Jaspis Toivonen

 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas