Levinyt!
 

Discover Lapland kantaa vastuuta ympäristöasioista

15.01.2020

Maailman ensimmäinen Green Activities -sertifikaatti

Matkailuala Suomessa panostaa vastuullisuuteen ja tuo sen myös asiakkailleen näkyväksi. Green Activities on ohjelma ja sertifikaatti pienille matkailualan ohjelmapalveluyrittäjille, jotka vievät asiakkaitaan luontoon. Sertifikaatti edellyttää yritykseltä pitkäjänteistä sitoutumista vastuullisuuteen, oman toiminnan ympäristövastuullisuuden arviointia ja kehittämistä sekä asiakkaiden osallistamista ja heidän tietoisuutensa kasvattamista.

Anette_green

Leviläinen Discover Lapland on ensimmäinen yritys, joka saa Suomessa ja koko maailmassa Green Activities -merkin. Discover Lapland Oy on Anette Latva-Piikkilän omistama ja vuonna 2017 perustama yritys, joka vie asiakkaitaan luontoon, myös läheiseen kansallispuistoon. Ohjelmaa on ympärivuotisesti ja tarjonta on suunnattu kaikkien ulottuville.

– Vastuullisuus on vahva arvo toiminnassamme ja luonto toimintaympäristömme. Aktiviteettimme ovat lihasvoimalla toteutettuja ja ohjeistamme asiakkaamme tarkasti luonnossa liikkumiseen. Teemme työtämme kiinteässä yhteistyössä paikallisten yritysten kanssa, esimerkiksi ruoka on pääsääntöisesti paikallista. Vaelluksille pakkaamme mukaan tarkkaan lasketun määrän ruokaa ja käytössä ovat kestopakkaukset, kertoo Discover Laplandin toimitusjohtaja Anette Latva-Piikkilä.

Uskottava sertifikaatti

Anette Latva-Piikkilä kertoo innostuneensa välittömästi asiasta, kun kuuli syksyllä ensimmäisessä matkailuyrityksille suunnatussa työpajassa Green Key -konseptista.

– Tajusin heti, että ollaan isojen asioiden äärellä ja halusin mukaan. Green Keyn parhautta on, että prosessi laittaa yrittäjän miettimään, mitä kaikkea jo on tehty ja mitä kohti mennään. Serifikaatti on virallinen ja se luo uskottavuutta. Sitä paitsi matkailijat ovat enenevässä määrin ympäristötietoisia, joten sillä on varmasti merkitystä myös markkinoinnissa.

Discover Laplandin yrittäjä ei pidä sertifikaatin hankkimista vaikeana eikä kovin työläänäkään.

– Meillä oli Marketta Viljasaaren kanssa yksi varsinainen auditointi. Suurin työ olikin itse miettiä oman yrityksen polkua ja siitä viestiminen. Samalla annetaan lupauksia tulevaisuudesta, sertifikaattia seurataan ja sitä tarkistetaan vuosittain, joten se sitouttaa yhä tarkempaan ympäristötietoisuuteen. Vastaavanlaisia maksullisia sertifikaatteja tarjoaa moni taho, mutta tässä systeemissä tuntui se järkevältä, että tätä ei voi vain ostaa, on myös tehtävä töitä sen eteen ja lisäksi minut vakuutti vuosittainen tarkistusohjelma, että sertifikaattia voi jatkaa.

Discover Lapland tarjoaa talvikaudella kansainvälisille asiakkaille lumikenkäretkiä muun muassa Levin lähiluontoon. Lumettomaan aikaan asiakkaat ovat suomalaisia naisia, joille on tarjolla maastopyöräilyä ja tunturivaelluksia, keväällä muun muassa vapaalaskuleiriä ja seinäkiipeilyä. Maastopyöräilystä tämä kaikki alkoi Levillä.

– Haluan tarjota tuotteitamme niin sanotuille tavanihmisille. Sellaisia ohjelmia, joita itsekin ostaisin. Naisten maastopyöräretki Ylläkseltä Leville tehdään jo neljättä kertaa ruskalla 12.–13.9., paikkoja on rajoitetusti, jotta sovimme samaan tukikohtaan yöpymään. Heinäkuussa järjestetään puolestaan yhden päivän maastopyöräretki kansallispuistoon.

Vastuullisuutta toimintaan ja työpajoja

Green Activities on maailmanlaajuisen Green Key -sertifikaatin suomalainen pikkusisko pienille luontoaktiviteeteille. Green Keyn on saanut Suomessa jo yli 100 matkailualan yritystä.

Pienille, luonnossa toimiville aktiviteettiyrittäjille ei ole ollut Green Keyssä sopivaa kriteeristöä, joten Green Activities uutena ohjelmana tuo nyt ensimmäisenä mahdollisuuden vastuullisuussertifiointiin myös tälle yrittäjäryhmälle.

Green Activities -ohjelmasta vastaa Suomessa Green Keytäkin hallinnoiva Suomen Ympäristökasvatus Oy. Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo. Sertifiointitilaisuus 9.1.2020 oli osa Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluiden järjestämää matkailun vastuullisuustyöpajaa Break Sokos Hotel Levillä, joka on Green Key -sertifioitu hotelli.

Jaspis Toivonen

Suomen Ympäristökasvatus

www.discoverlapland.fi

greenkey.fi

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas