Levinyt!
 

Tuomo Körkön Loimulohikota palvelee Etelärinteellä

27.02.2015

Lappilaista pikaruokaa.
Aurinkoisen ja suositun Etelärinteen tuntumassa, South Pointia vastapäätä, palvelee Tuomo Körkön Loimulohikota, jonne on kätevä piipahtaa hiihtolenkin ohessa tai lounaalle. Auton voi pysäköidä lähelle kotaa Levin Ympärystien viereiselle isolle paikoitusalueelle, josta on lyhyt matka kävellä perille.

Tuomonkota
Kota on avoinna joka päivä joustavasti aamu kymmenestä tarpeen mukaan vaikka iltaan saakka. Tuomo Körkön bravuuri on päreeltä tarjottava loimulohiateria, joka sisältää lämpimän leivän sekä perunasalaatin, nautitaan puisin ruokailuvälinein. Lappilaiseksi pikaruoaksi annostaan kuvaava Tuomo vinkkaa, että ruoan voi halutessaan ostaa myös pakattuna mukaansa ja nauttia loma-asunnossa.
- Tarjolla on lisäksi käristemakkaroita, jotka voi ostaa joko valmiiksi paistettuna tai paistaa itse kodan keskellä loimuavan tulen äärellä. Jälkiruuaksi maistuu esimerkiksi lettu nokipannukahvin kera.

Autolla, suksilla tai moottorikelkalla.
- Helposti saavutettava kota toimii myös latukahvilana ja meiltä saa lämmintä mehua, teetä, kaakaota, munkkeja sekä virvoitusjuomia. Anniskeluoikeuksia ei ole, emmekä koe niitä tarpeellisiksi, sanoo Tuomo.
- Kotaan mahtuu parikymmentä henkeä, ja siinä on tukevat pöydät ja penkit, joilla on hyvä maistella ateriaansa. Meiltä voi varata myös tilausruokailuja ryhmille, kodalle on helppo tulla myös moottorikelkalla, sillä reitti kulkee vierestä.
Kodan pihalta voi bongata nelijalkaisen perheenjäsenen, koirasusi Hessun, joka on esiintynyt Tuomon ja hänen vaimonsa Katariinan kanssa Sirkus Finlandian taikashowssa. Reilun viiden vuoden sirkuselämän jälkeen Kittilään asettunut pariskunta viihtyy Levin maisemissa, ja myös kokiksi opiskeleva Katariina auttelee Tuomoa kodassa aina kun ehtii opinnoiltaan.
(Timo Koivisto)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas