Levinyt!
 

Tanja Poutiainen sai nimikkorinteen Levin South Pointilta

27.02.2015

Tanja testasi tuolihissiä tammipakkasilla.
Levin uusinta hiihtokeskusta South Pointia juhlittiin koko kansan avajaisten merkeissä pitkin 8-viikkoa. Viikko huipentui perjantaina 20. helmikuuta, kun Tanjan rinne 8.4 vihittiin käyttöön eli tuolihissin yläasemalla paljastettiin uusi rinneopastetaulu. Taulu kertoo muuten rinnepituuden olevan 1 800 metriä, eli sopii siinä ottamaan mutkan jos toisenkin.
Juhlallisen taulun paljastuksen suorittivat Tanja Poutiainen ja Levi Ski Resortin hallituksen puheenjohtaja Tarmo Salonen. Toimitusjohtaja Jouni Palosaari kertoo nimikkorinteen syntyneen kiitoksena Levi Ski Resortin ja Tanjan Poutiaisen vuosia jatkuneesta yhteistyöstä, jossa huippu-urheilija on ansiokkaasti toiminut Levin lähettiläänä niin Suomessa kuin maailmallakin.

Tanjan rinne

Tanja Poutiainen ja Juni Palosaari "kahen Tanjan välissä" uuden opastetaulun äärellä.


Tanja toivoo itse voivansa olla esimerkkinä monelle lapselle sekä aikuiselle siitä, että koko perhe voi löytää yhteisen kivan harrastuksen, mahdollisesti myös huippu-urheiluun johtavan lajin laskettelusta. Omakin alppiura lähti siitä, että koko Poutiaisen perhe oli mäessä.
- Täältä South Pointilta on hyvä aloittaa, kun rinteet ovat sopivan loivia ja kaikki tarvittavat palvelut ovat vierellä. Pääasia on se, että kaikki saavat mukavan ja onnistuneen rinnekokemuksen. Saattaa koko homma tyssätä heti alkuunsa, jos pelottaa laskea alas, sanoo Tanja.

Lämmin hissituoli on paras.
Poutiainen testasi Levin uuden tuolihissin ensi kerran tammikuun pakkasilla kaamoksen pimeydessä.
- Oli aivan mahtavaa, kun täällä oli kuin yksin maailmassa. Hyvät valot loistivat pimeydessä ja pakkasessa tajusi käytännössä, miten mukava oli istahtaa tuolihissiin, jossa toimii penkin lämmitys, viimalla saa vielä kuvun laskettua alas suojaksi. Aivan mielettömän hienoa.
Tanja ei itse kaipaa mukaan huippukuvioihin, ja omaa työmaata opintojen ohella riittääkin nyt tyttöryhmän alppiluotsaajana. Tanjan ohjauksessa on kasvamassa lupaavia nuoria naisia, joista vielä kuullaan.
- Ikinähän ei voi tietää, mitä nuoren eteen tulee. Toisilla loppuu motivaatio tai tulee loukkaantumisia tai lahjakkuus riittää vain tietylle tasolle. Tyttöjä on nyt yhteensä 10, kahdessa ryhmässä, ja joka vuosi arvioidaan tilanteet uudestaan, voi tulla uusia mukaan tai jäädä pois.
(Jaspis)

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas