Levinyt!
 

Joulukuussa ajankohtaisin on Höppänätontun joulukalenteri

04.12.2019

Höppänätontun arvokkaat ohjeet.

Jälleen on se aika vuodesta, jolloin kaikkein tärkein päivyri on tietysti joulukalenteri. Parhaat neuvot ja ohjeet elämässä lapsille ja lapsenmielisille jakaa tietysti Höppänätonttu, joka on kerännyt kaikille 24:lle joulunodotuksen pitkälle päivälle kullekin elämän viisauksia ja vinkkejä.

Höppänää

Mitähän ne nyt ovat keksineet?

Höppänän tarinat on kirjoittanut sekä itse Höppänää esittää näyttelijä ja muusikko Renne Karppinen sekä vaimonsa Lilja Kela, joiden käsikirjoituksen pohjalta kuvattiin keväällä 2017 Kouvolassa sekä Könkäällä Tonttulassa yhteensä 3 tunnin 12 minuutin mittainen joulukalenteri. Karppinen on myös säveltänyt musiikin kalenteriin.

Kalenteri valmistui viime vuonna ja se esitettiin ensi kerran koko Suomen kansalle kotimaisella AlfaTV:llä. Tänä vuonna se nähdään toistamiseen Alfan kanavalla 1.–24.12., ja tulevaisuudessa kalenteri on todennäköisesti myös kansainvälisessä levityksessä. Esimerkiksi Kanadassa ja Sveitsissä siitä on jo oltu kiinnostuneita.

Kesällä 2019 elokuvan tuotantoyhtiö Nordic Fairytale Films Oy vei Höppänätontun joulukalenterin esittäytymään Cannesin elokuvajuhlille.

– Oli jännää, että piti mennä Cannesiin asti, jossa löytyi kontakti Yleisradioon. Teimme Ylen kanssa myyntisopimuksen, joten Yle tekee parhaillaan siitä kauppaa ja neuvottelee kalenterin mahdollisesta kansainvälisestä levityksestä, kertoo Jesse Tervolin, joulukalenterin ohjaaja ja tuottaja tuotantoyhtiö Same-Eyes Oy:stä.

– Aluksi oli ajatus julkaista ja tehdä tämä tarina vain nettiin, mutta hyvin nopeasti paljastui, että sisältöä riittää isompaankin työhön, filmiksi asti.

Hyvin suunniteltu perusta ja innostuneet näyttelijät.

Päivikki Palosaari kiittää edelleen vahvasti motivoitunutta näyttelijäjoukkoaan, jota löytyi omasta talosta eli Hullu Porosta sekä Könkään kylästä ja muualta Kittilästä.

– Oli aivan upeaa nähdä, minkälaisia piileviä kykyjä ja loistavia näyttelijöitä täältä löytyi. Suurin osahan tehtiin ihan amatöörivoimin, varsinaisia ammattinäyttelijöitä oli mukana ainoastaan Kemissä asuva Hannele Kauppinen eli Taiska, mutta into oli kova ja kaikki olivat aina reippaina ja valmiina, kun kuvaukset alkoivat. Jotkut jaksoivat olla mukana useana päivänä. Kun tarina oli tiedossa, niin kuvauspaikat oli myös valittu jo ennakkoon ja tehty perustyöt, se nopeutti varsinaista kuvaamista.

Höppänänihmiset

Kuvassa Jesse Tervolin, Höppänätonttu eli Renne Karppinene, Teemu Villikka, Päivikki Palosaari ja Mika Latva.

Päivikki Palosaari lisää, ettei joulukalenterissa ole yksin kyse jouluisesta ja opettavaisesta tarinasta lapsille.

– Tämä on samalla keino viedä suomalaista kulttuuria ja perimää maailmalle. On nähtävillä kaunista luontoa, esitellään esimerkiksi suomalaista saunaa ja esiin nousee paljon myös historiasta vanhaa tapakulttuuria. Ja toisaalta matkailijat voivat tietysti löytää Tonttulan, sillä elokuvien kuvauspaikoilla halutaan nykyisin useasti myös vierailla, sillä ne puhuttelevat katsojaa.

Kuuluisa Höprökopterikin löytyy Taivaanvalkeista vitriinistä, jossa siitä kiinnostuneet voivat sitä ihastella.

Jesse Tervolin ja joulukalenterin kuvaaja, leikkaaja ja ohjaaja Teemu Villikka kertovat yhdessä Karppisen kanssa, että suunnitelmissa on jo muutakin Höppänä-tarinaa. Tekeillä on luontoelokuva, työnimenä on Hepokönkään Höppänä ja neljä vuodenaikaa. Siitä on myös tarkoitus tehdä 24-osainen sarja, jossa jokaista vuodenaikaa käsitellään kuuden jakson verran.

Jaspis Toivonen

 

Ohjelmatiedot:

AlfaTV, Höppänätontun joulukalenteri klo 17.40 päivittäin 1.–24.12.

Permanto.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas