Levinyt!
 

Ihku juhlii 10 vuotta ja Frendi aukeaa

06.11.2019

Kymmenen vuotta mittarissa, nyt on juhlan aika

Bar Ihku on viihdyttänyt tuhansia ja taas tuhansia Levin kävijöitä jo vuodesta 2009 lähtien. Bar Ihku sijaitsee Keskuskujan alussa, niinpä moni suuntaa kevätsesongilla mononsa päiväkaraokeen, vaikka suoraan rinteestä. Pyörähdys Ihkussa Levin reissulla on nykyään vastaava instituutio, kuin muinoin oli Sirkantähden maankuulut tiistaiset naistentanssit.

Yrittäjä ja Tunturiviihde Oy:n toimitusjohtaja Tomi Keisala perusti 10 vuotta sitten Levin kuuluisimman karaokebaarin ja tätä nykyä hänet tunnetaan paikallisesti Ihkun Tomina. Tomin kohdalla kymmenen vuoden yrittäjyys ravintola-alalla on tuonut mukanaan Levin jälkeen myös kolme muuta Ihkua. Ensin Ouluun, sitten Tampereelle ja viimeksi Helsinkiin keväällä 2018.

Frendi

– Ihkuja ei enää rakenneta, nyt tehdään muuta, kuten avataan tälle Levin bilekadulle uusi yökerho, sanoo Tomi Keisala.

Henkilökunta tärkeässä roolissa

Tunturiviihde Oy avasi Keskuskujalle maaliskuussa 2017 Old Mates brittipubin. Pitkään on ollut mielessä laajentaa toimintaa Levillä ja nyt tuli mahdollisuus, kun pubin alakerran liiketila siirtyi kesällä Keisalan omistukseen. Syksyn aikana on rakennettu Frendi, joka on öisin Levin kuumin klubi ja tarjoaa myös tilausravintola- sekä catering-palveluita.

Kun ravintoloiden määrä on kasvanut, on myös henkilökuntaa tarvittu lisää. Levillä toiminnasta vastaavat aluepäällikkö Saija Valtanen sekä ravintolapäälliköt; Ihkussa Nina Riski, Pub Old Matesissa Timo Toivanen ja Frendissä Laura Jussila. Uusi tulokas yrityksessä on myös monien tuntema Sami Salonen, joka toimii Frendin keittiöpäällikkönä ja siinä sivussa on toteuttanut myös Old Matesiin brittihenkisen pubiruokalistan. Päävastuualueena on kuitenkin Frendin tilausravintola ja catering.

Saija Valtanen aloitti aluepäällikkönä syksyllä ja koordinoi kolmen ravintolan toimintaa ravintolapäälliköiden tukena.

– Olen ollut alueella henkilöstövuokrausalalla töissä ja siitä on ollut todella iso hyöty nykyisessä toimenkuvassa, kun ravintolahenkilökunnan "tunturimutsina" ovat monet alueen työntekijät jo entuudestaan tuttuja. Verkosto on valmiiksi laaja, kun työntekijöitä rekrytoidaan, kertoo Saija.

Frendi avataan perjantaina

Levin uusin yökerho avautuu asiakkaille perjantaina 8.11. klo 23 ja palvelee asiakkaita näin vähän hiljaisempaan vuodenaikaan keskiviikosta lauantaihin klo 23–04. Jatkossa myös yläkerran Old Mates on avoinna yökerhon kanssa samalla aikataululla aina aamuneljään asti. Kun sesonki vilkastuu, on Frendi avoinna joka ilta! Frendiin on myös saatu mukaan paikallinen DJ ja muusikko Juuso Juntunen, joka tunnetaan ehkä paremmin Levi-Äijänä.

Saija Valtanen kertoo, että merkittävä osa Frendin toimintaa ovat yksityis- ja cocktailtilaisuudet sekä yksityiset illalliset.

Mikä erottaa Frendin Levin muista toimijoista on se, että tilan suunnittelu on laatudesignia ja 17 metriä led-seinää mahdollistaa tilan räätälöinnin mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Luvassa on audiovisuaalinen elämys, jollaista ei ole näillä leveyksillä aikaisemmin koettu. 

Jaspis Toivonen

ihkubar.fi
frendilevi.fi
oldmates.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas