Levinyt!
 

Hiekkaerämaista revontulijahtiin

06.11.2019

10 vuotta Dubaissa riitti

Levi on kiinnostava lappilainen kasvukeskus, jossa monenlainen matkailuun liittyvä liiketoiminta kukoistaa. Alueen matkailuyritysten keula, Levin Matkailu Oy juhli vastikään 30-vuotisjuhliaan, mutta matkailua tällä seudulla on ollut jo satoja vuosia. Levi kansainvälistyy kovaa vauhtia eikä yksin asiakkaiden puolesta, myös moni uusi leviläinen omaa syntymäjuuret jossain muualla kuin Suomessa.

Hanna_Neil

Raha-, talous- ja hallintomaailmassa vuosia työskennellyt Hanna Ylijukuri on suomalaisten vanhempien lapsi, joka on kasvanut Tukholmassa, ja ammattivalokuvaaja Neil Walton puolestaan syntyi ja  kasvoi Englannin Newcastlessa valokuvaajaperheessä.

Pariskunta on asunut ja työskennellyt ulkomailla, viimeksi yli 10 vuotta Dubaissa, jonka hiekat karisivat jaloista lopullisesti kuluneen vuoden aikana. Ennen Leviä he asuivat puolisen vuotta Kööpenhaminassa, jossa mietittiin tarkoin seuraavaa siirtoa, ainakaan Englanti tai Ruotsi se ei olisi.

– Olimme valmiit elämänmuutokseen ja varsinkin ympäristön muutokseen. Esimerkiksi Dubaissa ei tule kuuloonkaan ajella pyörällä tai kävellä jonnekin. Lisäksi siellä on elämäntahti hyvin kiireinen. Olimme nähneet jo ihan tarpeeksi kaupunkeja ja erilaisia paikkoja maailmalla, sen sijaan halusimme jonnekin hiljaisemmalle seudulle, jonne voitaisiin asettua pysyvästi.

Lappiin revontulien perään

Neil Walton on työkseen kuvannut muun muassa ruokakuvia eri ravintoloille ja hotelleille Dubaissa.

– Mutta pikkuhiljaa alkoi aihe puuduttaa ja löysin itseni ja kamerani yhä useammin kaupungin ulkopuolelta hiekkaerämaasta, luontoa kuvaamasta. Ulkoilmaelämä alkoi kiinnostaa yhä enemmän.

Vuonna 2017, Suomi100-juhlavuonna pari tuli Saariselälle mielessään hiihtäminen ja revontulet. Tämän vuoden helmikuussa tultiin katsomaan Leviä lähemmin, tavattiin Visit Levin ja kunnan elinkeinotoimen väkeä. Paikkaa Suomen Lapista etsittiin yhä ja apuna innoittamassa olivat myös Hannan vanhempien kuvat Kuusamosta.

– Levi vakuutti meidät. Täältä ovat hyvät yhteydet muualle maailmaan, tämä on myös matkailijoiden suosima kohde. Ja sitten seurasi vain sanoista tekoihin.

Vappuna Neil muutti tänne ja juhannukselta saapui myös Hanna. Elokuussa perustettiin Kittilään oma yritys, Eat Shoot and Drive Oy, joka tarjoaa asiakkaille nyt aluksi  revontuli- ja luontokuvausretkiä ammattilaisen opastamana. Paljon muitakin suunnitelmia on, mutta ne siirtyvät ensi vuoden agendalle.

– Haluamme kehittää yrityksessämme ympärivuotista tarjontaa ja haemme maltillista kasvua, joten aloitetaan pienesti. Tämä talvikausi tutkitaan nyt paremmin ympäristöä ja tutustutaan seutuun ja ihmisiin. Suomi on tämänkaltaiseen yritystoimintaan mahtava maa, jossa esimerkiksi jokamiehen oikeudet eivät rajoita ja kansallispuistojen autiotupaverkosto on hyvätasoinen ja toimiva.

Jaspis Toivonen

 

eatshootdrive.com

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023