Levinyt!
 

Myllyn Äijä luottaa rentoon tunnelmaan

09.10.2019

Uusi yrittäjä otti vetovastuun

Levin pisimpään yhtäjaksoisesti toimineisiin ravintoloihin lukeutuva Myllyn Äijä sai uuden vetäjän syyskuun alussa, kun kittiläläisen Ounashovin yrittäjä Sonja Ronkainen otti toiminnan vastuulleen.

– Myllyn Äijää alusta asti, eli 24 vuotta pyörittäneet Virmakosken veljekset Kari, Pertti ja Jyri ottivat yhteyttä ja tarjosivat mahdollisuutta vuokrata ravintolan toiminnan. Pari yötä asiaa mietittyäni päätin tarttua tilaisuuteen, ja löysimme veljesten kanssa yhteisen sävelen nopeasti, Ronkainen kertoo innostuneena.

sonja_ronkainen

Ravintola on Ronkaiselle tuttu, sillä hän kertoo työskennelleensä siinä pariinkin otteeseen 2000-luvun alussa.

– Olin silloin täällä salin puolella töissä ja mieleen on jäänyt hyvän ruuan lisäksi ravintolan leppoisa ilmapiiri ja lämmin tunnelma. Ja niistä on tarkoitus pitää kiinni – suuria muutoksia ei ole tulossa, yrittäjä lupaa. 

Rehtiä ruokaa ilman pöytävarauksia

Leppoisan tunnelman lisäksi Ronkainen nostaa Myllyn Äijän ykkösvalttina esiin hyvän à la carte -listan, jota yrittäjä luonnehtii rehdiksi ja lähes kotiruokamaiseksi.

– Salaatteja, lohikeittoa, metsästäjänleikettä, käristystä ja pizzaa hyvällä hinta-laatu -suhteella. Käytämme tuoreita raaka-aineita, jotka tulevat mahdollisimman läheltä. Talvella terassilla tullaan tarjoilemaan keittoa lounastyyliin, mutta muuten luotamme toimivaan á la carte -menuun, jonka eteen on tehty vuosikausien työ.

Sadan asiakaspaikan Myllyn Äijän erikoisuus on se, että ravintolassa ei oteta vastaan pöytävarauksia.

– Konsepti toimii parhaiten niin, kun ihmiset vain kävelevät sisään – olipa päällä sitten iltapukua tai työvaatteet. Lähtökohtanamme on se, että tänne on kenen tahansa helppo tulla, Ronkainen perustelee.

Uutuutena Myllyn Äijässä on kuitenkin lisätty tarjontaan ryhmäruokailut, jossa ennalta suunniteltu menu pystytään tarjoilemaan isommallekin porukalle.

– Esimerkiksi viikonloppuna meillä oli syömässä 18 hengen seurue. Valmis menu viilataan asiakkaan toiveiden mukaan juomineen ja jälkiruokineen, Ronkainen kertoo. 

Ruska antoi viitteitä tulevasta kuhinasta

Myllyn Äijän tuore yrittäjä kertoo yllättyneensä pirteistä ruskaviikoista, jotka olivat hyvää valmistautumista talven huippusesonkiin. Sonja Ronkainen ei peittele innostustaan, kun puhe kääntyy pian käsillä oleviin hulinakauteen.

– Odotan jo innolla maailman cupia, joulusesonkia ja helmi-maaliskuun viikkoja. Ruska antoi jo hyvää esimakua siitä, millainen kuhina täällä tulee käymään.

Ilman osaavaa työvoimaa ei ravintola pyöri ja Myllyn Äijän uusi henkilökunta saakin Ronkaiselta jo sesongin alla kovasti suitsutusta.

– Meidän henkilökuntaa ei voi kehua liikaa. Olen saanut rekrytoitua tänne uusia huipputekijöitä Leviltä ja lisäksi keittiössä ja salissa jatkaa molemmissa yhdet ammattilaiset vanhoina työntekijöinä.

Kesällä 2018 Ronkainen otti vetovastuun Hotelli Kittilän ravintolapalveluista Ounashovin nimellä ja sama yritys hoitaa nyt toista talvea catering-palveluita muun muassa Levillä.

– Järjestämme perhe- ja yritysjuhlia Hotellilla tai asiakkaan toiveesta myös muualla. Lisäksi tarjoamme aamiais-, lounas- ja illallispalvelua asiakkaan tarpeen mukaan suoraan majoituksiin. Uskon, että Myllyn Äijän kautta saamme tarjottua myös catering-palveluita laajemmin Levillä.

Myllyn Äijän aukioloaikaa jatkettiin uuden yrittäjän tunnilla loppupäästä, eli ravintola palvelee syksystä vappuun saakka joka päivä kello 12–23.

– Vain jouluaaton ja joulupäivän pidämme ravintolan kiinni. Myös hiljaisemmat lokakuun ja tammikuun olemme auki jokaisena päivänä muistuttaaksemme muun muassa paikallisille, että meille voi aina tulla.

Olli Autonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas