Levinyt!
 

Aurora Pyramidit ja Seitakivi ovat Tonttulan uudet vetonaulat

09.10.2019

Design by Päivikki

Yrittäjäneuvos Päivikki Palosaaren pään sisällä raksuttaa tasaisena virtana kekseliäisyys vailla vertaa, joka pulpahtelee milloin minäkin oivalluksina. Monen mielestä hullut ideat eivät kuitenkaan jumitu paikoilleen saamatta ikinä ilmaa siipiensä alle, vaan ne toteutetaan. Ideat ovat useimmiten sen verran ainutlaatuisia, että hyvillä business-hoksottimilla varustettu rouva laittaa tuulemaan ja toteuttaa ne.

pyramidi_PP

Könkään Tonttulan Elämyskylä, Taivaanvalkeat, Tontun Piilo ovat kaikki Päivikki Palosaaren lempilapsia, joista on kehittymässä Lappiin matkailukohde vailla vertaa. Tätä on rakennettu vuosia, ja nyt jälleen seuraa uutta, kun 11 Aurora Pyramidia valmistuvat.

– Aurora Pyramidit on tehty kattorakenteiltaan pyramideiksi, sillä se on lähellä omaa henkistä ja uskonnollista vakaumustani. Pyramidit ovat tuhansia vuosia vanha malli, joilla on parantava vaikutus. Pyramidit ja revontulet muodostavat voimaannuttavan kokemuksen ja vievät ihmisen lähemmäs tasapainoa luonnon kanssa, sanoo Päivikki Palosaari.

Pyramidien lasiosa on selektiivilasia, ne pysyvät kirkkaina lämmityksen ja ilmavirtauksen avulla, ja kesällä lasi torjuu auringon paahteen. Kussakin 30 neliön huoneistossa on eteinen sekä wc/suihkutilat ja minikeittiö, varsinainen olo- ja makuuhuone pyramidikaton alla on tila, jossa voi tuijottaa taivasta ja lekotella moottorisoidulla parivuoteella, lisäksi siellä on kaksi lisävuoteeksi nopeasti muuntuva sohvaa, joten majoittua voi 4-henkeä kerrallaan.

– Olemme hakeneet Lappi-henkeä sisustukseen, jokaisessa pyramidissa on esimerkiksi taiteilija Sirpa Alalääkkölän iso taulu, Pentikin astioita ja tekstiilejä, lisäksi on käytetty nahkaa,  ja seinät on pinnoitettu sisältä omalla pärehöylällä höylätyillä mäntypäreillä.

Siemensin talotekniikkaa ja oma voimalaitos

Siemens Osakeyhtiö toimittaa palveluna talotekniikan ja siihen liittyvän automaation sekä sähköistyksen Aurora pyramideihin. Pyramidit liitetään osaksi uutta virtuaalivoimalaitospalvelua, jonka kautta ne edistävät kestävää kehitystä. Pyramidit muodostavat samalla maailman pohjoisimman mikroverkon, joka on normaalissa tilassa yhteydessä laajempaan sähköjärjestelmään, mutta kykenee toimimaan ajoittain itsenäisesti saarekkeena.

Siemensin toimitus kattaa pyramidien koko talotekniikan ja automaation, Taivaanvalkeat -alueen sähköistyksen, 132 kWp aurinkoenergiajärjestelmän 114 MWh vuotuisella tuotolla ja 1,3 MW akuston rakentamisen.

pyramidi_peti

– Luomme ainutlaatuisen elämyksen pyramideissa yöpyjille muun muassa ilman sähkökenttähäiriöitä pyramideihin sijoitettujen kuparikaivojen ansiosta. Virtuaalivoimalaitospalvelun kautta voimme olla mukana ilmastotalkoissa. Samalla meille rakentuu yksi Suomen suurimmista aurinkopaneelikentistä, sanoo Hullu Poro Oy:n omistaja, yrittäjäneuvos ja toimitusjohtaja Päivikki Palosaari.

Palosaari kertoo, että pohjavalun sisään upotetut kuparikaivot mahdollistavat mm. sähköallergikkojen yöpyä pyramideissa. Esimerkiksi normaali sähköpatteri tekee sisäilman  elektroniköyhäksi, sillä sähkölaitteet varastavat elektroneja, jotka antavat meille virtaa ja toimivat antioksidantteina kehossa.

Lasi- ja tarvittavat teräsrakenteet ovat syntyneet Alavudelta olevan yrittäjä Markku Hietalan käsissä, joka on uranuurtajana Suomessa lasirakenteisten iglujen matkailurakentamisessa.

Jokaisen rakennuksen huipulla on lisäksi kultainen pikkupyramidi, jonka kautta voidaan tiloja tuulettaa ja poistaa suoraan ulos kuumaa ilmaa.

Lauantaina 12.10 klo 11–16 on yksi uusista Tonttulan pyramideista avoinna ja esittelyssä. Lisäksi voi piipahtaa tutustumassa maahisten salaiseen maailmaan, Seitakiveen, joka pitää kokea itse, se on sen verran iso mysteeri.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas