Levinyt!
 

Uusi hissi valmiina kauden alkuun

18.09.2019

Moderneinta hissiteknologiaa

Levin länsirinteille valmistuvan uuden Levi West -tuolihissin asennustyöt ovat edenneet loppusuoralle. Kesällä aloitettu rakentaminen on sujunut hyvässä vauhdissa ja hissityömaa on edennyt jopa reilusti etuajassa, kertoo Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

 west_jouni

Jouni Palosaari

– Juuri äsken sain kertoa hissit toimittaneen Doppelmayrin Skandinavian myyntipäällikölle, että aikataulumme on pettänyt: olemme suunniteltua kuukauden edellä. Siitä kiittäminen on osaavaa henkilökuntaamme, joka on kaiken rakennustyön takana, Palosaari myhäilee.

Levi Westiin tuleva D-line tuolihissi edustaa Itävaltalaisen hissivalmistajan uusinta teknologiaa. Palosaaren mukaan hississä on panostettu käyttäjäystävällisyyteen muun muassa alhaisella melutasolla, istuinmukavuudella ja turvallisuudella.

– Hissiin on helppo nousta lähtömaton avulla ja kaikille kuudelle kyytiin istuvalle on erillinen lämmitetty tuoli. Kupu suojaa tuulelta ja jalkojen väliin tuleva lisäpuomi varmistaa pienempienkin matkustajien turvallisuuden.

Uutta hississä on lisäksi parantunut tuulivarmuus ja käyttömukavuutta lisäävä heilahduksen vaimennin, joka toimii hissituolin taakse sijoitetussa lisäputkessa olevan nesteen avulla.

Mittavat hissi-investoinnit maksavat Palosaaren mukaan itsensä takaisin hitaasti, mutta ovat välttämättömiä hiihtokeskuksen kehityksen kannalta.

– Levin kasvava kansainvälinen kysyntä edellyttää muun muassa uusia ja moderneja hissejä. Tällä investoinnilla vastaamme siihen, Palosaari sanoo.

Sukset jalassa terassille

Uusi tuolihissi on osa Levi West Point -suurinvestointia, johon kuuluu hissin ala-aseman kupeeseen tulevat alppitalotyyliset, 250 vuodepaikan majoitusrakennukset, ravintoloita ja liiketiloja.

Kuusi 400 neliömetrin ja yksi 1 200 neliön kokoinen rakennus sijoittuvat hissin ala-aseman ympärille hevosenkengän muotoon siten, että rakennusten ulkoseinät tulevat vain 20 metrin päähän hissin ala-asemasta.

– Kokonaisuus on niin hyvin ski in – ski out -ideaa toteuttava, kuin vain voi olla. Rakennusten pihaan pääsee laskemalla, eikä sisäpihalle ole pääsyä autolla, Jouni Palosaari kertoo.

Hankkeen kokonaisinvestoinnin määräksi on arvioitu 30 miljoonaa euroa, josta valmistuvan hissin osuus on kahdeksan miljoonaa. Se, koska hankkeen muut rakennustyöt alkavat, on Palosaaren mukaan markkinavoimien käsissä.

– Uskon, että ensi kesänä ensimmäiset rakennukset ovat jo työn alla. Mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, mutta kiinnostusta on. Alueen vetovoima on jo selvästi kasvanut, mikä näkyy vilkastuneena rakentamisena.

Täydentää tarjontaa

Valmistuttuaan West Point täydentää Levitunturin etelä- ja länsilaidan roolia modernina hiihtokeskuskokonaisuutena. South Pointin ja Levi Blackin väliin sijoittuva hissi osuu myös rinteen jyrkkyydeltään haastavan maailmancup-rinteen ja lapsiperheiden suosiman, pitkän ja loivan Etelärinteen väliin.

westhissi

Doppelmayrin D-line –tuolihississä on erittäin alhainen melutaso ja sen käyttömukavuuden luvataan olevan huippuluokkaa. Luksusluokan istuimissa on muun muassa penkinlämmittimet ja turvallisuuden takaavat lisäpuomit. Hississä on myös kyytiä tasaava heilahduksen vaimennin.

 

– Uuden tuolihissin myötä kymppirinteistä odotetaan vähän aktiivisemmin laskevien suosikkirinteitä. Westiin on hyvä siirtyä Etelärinteiltä iltapäiväksi auringonvalon mukana, ja sieltä avautuu hienot näkymät Ylläkselle ja Aakenus-tunturin suuntaan, Palosaari kuvailee.

Uuden tuolihissin odotetaan myös vähentävän ruuhkaa gondolilla ja Etelärinteen tuolihissillä kovimman sesongin aikaan. Vanha Huippu-ankkurihissi on purettu uuden tuolihissin tieltä, mutta alempana oleva Tievan ankkurihissi pyörii tarvittaessa uuden hissin rinnalla, joskin alaosastaan lyhennettynä.

Levi West -tuolihissin viereistä rinnettä on kesän aikana levennetty maastotöin ja ensi kesänä myös rinteen toinen puoli saa valaistuksen ja lumetusjärjestelmän.

Olli Autonen

levi.ski

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas