Levinyt!
 

Retkikausi parhaimmillaan ja retkelle voi myös vuokrata varusteet

18.09.2019

Parasta aikaa vaellukselle

Lapin ruskaretkeilyn kultakausi on parhaillaan. Yöt ovat kuulaita, ruskavärit ihastuttavat avarassa tunturimaisemassa, ei ole liian kuuma eikä kylmä, ja ainakin suomalainen vaeltaja nauttii. Syksyllä eivät hyttyset häiritse eivätkä juuri muutkaan hyönteiset.

LaplandSafarisMaria

Jos ei ole kovinkaan kokenut retkeilijä ja omia retkivarusteitakin on vielä aika vähän, tai matkustaa maailman toiselta laidalta lentokoneella Lappiin, mutta maastoon on päästävä, mikäs eteen? Ratkaisu on silloin varsin helppo, sillä Lapland Safaris tulee apuun. Vuokravälineiden repertuaari on laaja, periaatteessa periltä saa kaiken vuokrattua, itse hankitaan vain ruoka.

Vuokravälineiden tarjonta vaihtelee jonkin verran toimialueesta riippuen, mutta kesän ohjelmiin ja tuotteisiin panostetaan safariyrityksen Lapin kaikissa kohteissa eli tuntureissa Levin ohella Ylläksellä, Luostolla, Saariselällä, Pallaksella, Hetassa ja Kilpisjärvellä, sekä kaupunkikohteissa Rovaniemellä ja Kemissä.

– Olemme iso yritys, joka panostaa nyt tavoitteellisesti kävijämääriltään hiljaisemman kesän tuotteistamiseen ja kesämatkailuun. Oma työtehtäväni on tämän suuruusluokan yrityksissä ensimmäinen laatuaan, kun henkilö palkataan kesän tuotteistamiseen, ei kannata siis puhua kanssani lainkaan nyt talvesta, virnistää Maria Astrén, kesän tuotepäällikkö, jonka työpöytä sijaitsee Lapland Safaris Levin yksikössä. 

Ekologinen ratkaisu on vuokrata

Moni kansainvälinen kesävieras saapuu pohjoiseen lentäen, silloin ei kaikkia retkellä tarvittavia varusteita edes saa kuljettaa mukanaan. Puukon tai retkikeittimen kaasun kanssa ei nimittäin ole koneeseen asiaa. Lisäksi monet varusteet vievät paljon tilaa matkatavaroissa, mikäli ei ole omaa autoa käytössä. Varusteet ovat myös hankintahinnaltaan melkoinen sijoitus ostajalleen. Jos retkeily on muutenkin alkumetreillä, on kätevää perehtyä ensin vuokravarusteisiin, ennen kuin ostaa niitä heti kaikkia itselleen.

– Me vuokraamme esimerkiksi täällä Levillä päiväreppuja, joko kaikilla varusteilla tai vain pelkän repun. Meiltä saa myös pitemmille yön yli maastoretkille sopivia reppuja, reppuun pakataan ruokailuvälineet, termospullo, retkikeitin, puukko, tikut eli kaikki tarpeellinen, itse pitää vain ruoka hommata, jopa säänpitävän ulkoilutakki löytyy kuten muitakin vaatevarusteita.

– Lisäksi meiltä voi vuokrata tämän kesän uutuuksia eli kevyitä kannettavia ilmatäytteisiä kanootteja, packcrafteja, joiden etuna on keveys ja kestävyys. Packcraft kulkee kepeästi rinkan päällä, se on helppo täyttää mukana tulevalla pussilla ja materiaali kestää törmäykset vaikka rantakiviin.

Packcraft on näppärä kalaretkillä ja sopii se hienosti myös iltaisin vaikkapa revontulien katseluun tyynellä järven tai lammen selällä.

Oppaan mukana takuulähdöille

Lapland Safaris vuokraa Levillä maastokelpoisia polkupyöriä eli valikoimassa ovat niin sähkö- kuin tavallisetkin fatbiket. On myös tavallisia maastopyöriä. Moottorivene, kanootteja ja sup-lautoja on tarjolla ja peräkärrykin löytyy kuomulla tai ilman, samoin on mönkijä vuokrattavana.

Mutta mikäli ei halua lähteä seikkailemaan luontoon omin päin, kannattaa lähteä mukaan Lapland Safariksen valmiisiin viikko-ohjelmiin.

– Meillä opas tulee aina mukaan ja osallistujien minimäärä on vain kaksi henkeä. Olemme myös jo julkaisseet ensi vuodelle viikko-ohjelman, jossa uutuutena on muun muassa suplautailuretki Pallasjärven Punaisen hiekan rannalle.

Mainittavia mukavia kohteita on esimerkiksi mökkiretki Aakenusjärvelle. Rantaan ajetaan autolla, josta matka jatkuu veneellä järven yli omassa rauhassa sijaitsevalle mökille. Perillä voi saunoa tai ruokailla, kalastaa, kerätä marjoja ja treenata erätaitoja.

Viikko-ohjelmat sopivat yleensä kaikenkuntoisille ihmisille, mutta ohjelman kuvauksesta käy aina selville, kunkin ohjelman fyysinen vaativuus. Tarjolla on takuulähtöjä parin tunnin huskytarhavierailuista ja kyläpyöräilystä aina 4–5 tunnin pitempiin aktiviteetteihin. Osa kesän ohjelmista on varattavissa lumiolosuhteista riippuen jo heti toukokuun alusta, pääpaino on kesäkuukausissa, mutta syksylläkin ohjelma jatkuu aina marraskuun loppuun asti.

Mikäli haluaa mahdollisimman täydelliset vuokravarusteet, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä varauksissaan, sesonkeina välineet liikkuvat vilkkaasti ja aina ei ole ihan kaikkea tarjolla jokaisessa Lapland Safariksen toimipaikoissakaan hyllystä otettavissa.

Jaspis Toivonen

 

www.laplandsafaris.com/fi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023