Levinyt!
 

Monitaiteiset Seasons of Silence -konsertit Särestöniemessä

18.09.2019

Korkean profiilin kulttuurimatkailua

Kehällä -teoskokonaisuus tuo kansainväliset nykysirkuksen ja säveltaiteen ammattilaiset Kittilän Kaukoseen, Reidar Särestöniemen ateljeekotiin lauantaina 21.9. Vain kahdessa näytöksessä nähtävä teos on osa Seasons of Silence -konserttisarjaa, josta halutaan rakentaa Lappiin uusi high end -kulttuurimatkailutuote.

hiljaisuus

Kuva Jouni Ihalainen

Kehällä pohtii ikuista, vuodesta toiseen pyörivää vuodenkiertoa nykysirkuksen ja säveltaiteen keinoin. Ainutlaatuista teosta ovat luomassa ja toteuttamassa ruotsalaiset sirkustaiteilijat Methinee Wongtrakoon ja John Simon Wiborn, joiden esiintymiset Suomessa ovat harvinaisia. Säveltaiteen puolelta mukana on ansioitunut, Helsingissä toimiva Kamus-jousikvartetti. Esitys-konsertin taiteellisina suunnittelijoina ja kuraattoreina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen, jotka ottavat tällä kertaa myös itse osaa teokseen.

Uutta musiikkia, ensiesitys Särestössä

Särestöniemen museon eri tiloissa tapahtuva teos ammentaa esitykseen vuodenkierron lisäksi muistakin kehämäisistä ikuisen viisauden lähteistä ja itse tapahtumapaikasta. Esityksessä kuullaan monia klassisen musiikin teoksia sekä myös täysin uutta musiikkia eli säveltäjä Juha T. Koskisen tilausteos Seirei klarinetille ja jousikvartetille.

– Särestöniemi-museo jyhkeine tiloineen ja Reidarin räiskyvine maalauksineen on todella inspiroiva ja energisoiva miljöö tehdä taidetta. Kokemuksesta olen huomannut, että kun ensiluokkaiset taiteilijat tuodaan sinne luomaan paikkasidonnaista teosta, on lopputulos aina erityisen vaikuttava, sanoo Lauri Sallinen, toinen Seasons of Silencen taiteellisista suunnittelijoista.

Konserttisarjan tuotannosta vastaa kittiläläinen Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry, joka tunnetaan muun muassa taiteen valtionpalkinnolla palkitun Hiljaisuus-festivaalin järjestämisestä Kaukosessa.

Seasons of Silence -kokonaisuudet jatkavat samaa korkeatasoista taiteellista linjaa kuin festivaalinkin sisällöt, mutta niillä halutaan tavoittaa yhä vahvemmin myös Lapissa ympäri vuoden vierailevia matkailijoita.

– Lapissa on tarjolla huikean paljon erilaisia palveluita niin kotimaisille kuin kansainvälisille matkailijoille, mutta varsinaiset taidekärjellä olevat korkealaatuiset sisällöt ovat vielä harvassa. Koemme, että tästä meillä on erinomaista osaamista sisällöntuotannon puolella ja nyt pystymme tarjoamaan sitä entistä paremmin myös osaksi matkailukokemusta Seasons Of Silence -kokonaisuuden myötä, sanoo Hiljaisuus ry:n toiminnanjohtaja Joonas Martikainen.

Myyntiin kansainvälisiin digitaalisiin kanaviin

Seasons of Silence -konsertit on tarkoitus tuoda jatkossa kansainvälisten matkailijoiden ostettavaksi digitaalisiin kanaviin ja niitä kehitetään yhteistyössä matkailutoimijoiden kanssa.

Uutena sisältönä Kehällä-esityksessä tarjoillaan vuodenaikateemainen tapas-menu, joka toteutetaan yhteistyössä Levillä toimivan ravintola Mettänväen kanssa.

Teossarjan toteuttamista ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Opetus- ja Kulttuuriministeriö ja Taiteen edistämiskeskus. Teokset toteutetaan yhteistyössä Särestön ja Kittilän kulttuuritoimen kanssa.

Kehällä esitetään Särestössä lauantaina 21.9. klo 14.00 ja 18.00 ja esityksen kesto on 1,5 tuntia.

www.seasonsofsilence.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023