Levinyt!
 

Levin Kunkussa käytetään rakentamisen nykyinnovaatioita

03.09.2019

Valtakunta valmistuu hiihtolomien alkuun.

Paraatipaikalle Levin Eturinteen juurelle Laaksokujalle nousee kaksi komeaa ja modernia taloa, joista syntyy Levin Kunkun valtakunta. Parvekkeellisia lomahuoneistoja on taloissa 12 kummassakin, huoneistokoot 38,5 m2–105 m2, lisäksi molempien talojen katutasossa ja kellarissa ovat liiketilat, joista C-talon tila on vielä vapailla markkinoilla. Huoneistot valmistuvat ensi keväälle eli viikon 7 lopulla on valmista ja silloin tulevat ensimmäiset asukkaat.

kunkku_banderolli

– Kaikkea emme ole vielä myyneet eli periaatteessa kaikkia huoneistotyyppejä on vielä saatavilla. Kysyä kannattaa suoraan meiltä rakennuttajilta, sanoo YBT Oy:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen.

YBT Oy:n kanssa rakennuttajana toimii MMI Invest Oy, jossa Ilkka Rousu hoitaa myös Kunkun myyntiä. Molemmilla on pitkä kokemus yhteisistä aikaisemmista työmaista, MMI Oy LVI-alan osaajana ja YBT Oy vahvana betonirakentajana. Levillä valmistuu nyt rakennustekniikaltaan moderni lomarakennus, jossa asumisen laatu ja rauha ei kärsi liiketilojen taloihin tuomasta mahdollisesta melusta.

Sijainti Levin Kunkun B- ja C-taloilla on lisäksi loistava, sillä rinteet, ladut ja hiihtoreitit ovat aivan vieressä, ja se lähiravintolakin löytyy Kunkun B-talosta. Huoneistojen omat parkkitilat sijoittuvat Laaksokujan puolelle tonttia.

Äänieristerakenne torjuu melun.

Työmaan rakennuttajakonsulttina ja valvojana toimii DI Petri Piirala Levelco Oy:stä. Piirala kertoo uudesta äänieristeestä, matosta, jonka päällä asuinkerrokset kelluvat.

– Ravintolan ja asumiskerrosten väliin on tehty 80 cm paksu välipohja, jossa betonirakenteiden välissä kerroksena on äänieristematto. Asumiskerrokset kelluvat maton päällä, joten betonirakenteet eivät siten johda runkomelua alemmista kerroksista asumispuolelle, sanoo Piirala.

– Me luotamme siihen, ettei tarvitse viettää unettomia öitä ainakaan talon oman ravintolan takia. Odotamme laatua sijoituksen vastineeksi, sillä äänieristematto ei ollut mikään halpa yksittäinen lisähankinta, puhutaan noin 100 000 eurosta, sanoo Alapuranen.

Paloturvallista puubetonia.

Levin Kunkku panostaa myös paloturvallisuuteen ja käyttää ulkoseinien materiaalina ns. puubetonia eli betonia, jonka ulkopinta näyttää erehdyttävästi aidolta maalatulta hirsiseinältä.

Arkkitehti Pertti Rantakokko on suunnitellut talot ja kertoo, että talojen ulkomaalauksessa on käytetty sinistä eli mustikan sävyä sekä keltaista, hillaa; väreillä on saatu aikaan myös osin peräpohjalaista puurakentamista muistuttavaa tyyliä, hillankeltaisella esimerkiksi ylempien kerrosten kuistimaiset parvekkeet näkyvät pirteinä yksityiskohtina.

kunkku_paevi

Rakennuttaja Juha Alapuranen YBT OY, työmaan rakennuttajakonsultti valvoja DI Petri Piirala Levelco Oy, arkkitehti Pertti Rantakokko, vastaava mestari Matti Halonen ja rakennuttaja Ilkka Rousu MMI Invest Oy.

– Tällä alueella kaava määrittelee tarkasti, miten rakennetaan. Betoninen puun näköinen julkisivu on varmaan täällä nyt ensimmäinen laatuaan, se ei liioin pala, paloturvallisuus on varsin tärkeä asia.

Rovaniemeläinen arkkitehti Pertti Rantakokko on ollut alalla jo yli 40 vuotta ja hänen piirustuspöytänsä kautta on moni Kittilän ja Levin rakennus toteutunut.

– Ennen rakennettiin Pellossa tosi paljon, mutta nyt on jo useita vuosia Kittilä ollut ykkösenä. Omia töitä täällä ovat muun muassa Levi Ski Resortin rakennuksista Zero Point, Levi2000 Gondoliasema ja nyt rakenteilla oleva West Point. Levin Alppitalot ja Levin Riekot, Levin sekä Kittilän paloasemat ja Sirkan sekä Kittilän päiväkodit ovat myös näitä minun töitäni.

Levin Kunkussa talojen pohja on 250 neliötä, joten asunnot on muotoiltu sen mukaan kolmeen ja puoleen kerrokseen, kerrosalaneliöitä on 1 400 taloa kohden.

Kaavaan on merkitty vielä kolmannenkin talon paikka, ja Alapuranen uskoo senkin siihen vielä nousevan, onhan sijainti niin loistava, aikaa myöten selviää sitten myös sen rakennuttaja.

Levin Kunkun lomahuoneistojen sisustussuunnittelu on oululaisen Decodesign Oy:n Milla Saloniuksen käsialaa.

Jaspis Toivonen

 

www.levinkunkku.com

www.ybt.fi

Huoneistotiedustelut

Juha Alapuranen juha@ybt.fi

Ilkka Rousu ilkka.rousu@movitek.fi

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
© Hilla Group Oyj 2023