Levinyt!
 

Leppoisasti järvellä tunturien sylissä

09.08.2019

Rentouttava risteily luontoa tarkkaillen

Eräs varmaan Levin helpoimmista ja vähiten osallistujaa rasittavista ohjelmista kesällä ovat Kinos Safariksen järjestämät lauttaristeilyt Sirkka- ja Levijärvillä. Tarvitsee vain saapua yrityksen toimistolle Myllyojantielle ja yritys hoitaa loput eli vie sinut järvenrantaan, jossa lautta odottaa, sitten astut lautalle, istahdat mukavasti sohville ja alat vain nauttia.

Kippari Mika Kuusela irrottaa köydet ja starttaa moottorin – purjehdus voi alkaa. Meno on leppoisaa eikä perämoottori häiritse, se juuri ja juuri kuuluu puksuttavan lautan perässä.

lautta_mika

Nuotiopisteellä ovat tulet valmiina, nokipannukahvi siinä kohta porisee ja huumaava kahvin tuoksu tulee nenään. Nälkä nousee viimeistään siinä vaiheessa, kun tulilta livahtaa sopivalla tuulella kuumien käristemakkaroiden ja vastapaistettujen muurinpohjalettujen tuoksu.

– Ryhmille voidaan tilauksesta järjestää tuhdimpikin ateria lauttavieraille. Menuvaihtoehdoissa on valittavana ennakkotilauksesta mm. lohikeitto, poronkäristys, täytetty ruisleipä, täytetyt letut tai loimulohta. Asiakkaat voivat tuoda viikko-ohjelma risteilyille myös omia eväitään nautittavaksi tai nuotiolla käristettäväksi.

lautta_letut

Lautalta on kiva ihailla maisemia, Levi- ja Kätkätunturi tulevat näkösälle ihan uudesta perspektiivistä. Sirkka- ja Levijärvet ovat myös erilaisten vesilintujen mieleen, ne suosivat ruohikkoisia rantoja pesimäaikaan. Joutsenet kerääntyvät myös tänne syksyisin odottamaan lähtöä talven alta karkuun.

Saunaan, uimaan, revontulia bongaamaan

Kauniiden järvi- ja tunturimaisemien ohella voi myös pulahtaa uimaan, lautalla on sauna, joka lämpiää tarvittaessa. Ja lautta voi poiketa Levijärven uimarannalle, josta on mukava lähteä uimakeikalle. Yleensä toimitaan sään ja matkustajien mukaan. Perusristeily kestää reilut kaksi tuntia, mutta voi aikaa kulua pitempäänkin. Kesän viikko-ohjelmaan lauttaristeily kuuluu tiistaisin ja perjantaisin klo 14–16.

Elokuun puolivälin jälkeen on mahdollista myös käydä jahtaamassa revontulia lautan kyydissä, silloin on varattu aikaa kolmisen tuntia ja ohjelma toteutuu illalla klo 20–23, risteily tehdään tiistaisin, perjantaisin ja lauantaisin syyskuussa.

Kun Sirkkajärvi jäätyy, toimii lautta vielä silloinkin järvipicnicin merkeissä. Lautta on ankkuroituna kotirantaansa, mutta palvelut pelaavat ja ne maittavat nokipannukahvitkin järjestyvät.

loautta

Lautta on katettu, mutta varsinaisesti seiniä ei ole, mukavat ja pehmeät sohvat kuitenkin suojaavat yllättävän hyvin tuulelta. Lautalla on poron taljoja ja fleecehuopia lisäksi, mutta kannattaa myös itse pukeutua reissuun lämpimästi. Järvellä tuppaa aina olemaan viileää ja kosteaa.

Jaspis Toivonen

 

Kinossafaris.com

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas