Levinyt!
 

Tunturi on arktisen haasteen tuomarina ja sinnillä loput

03.07.2019

Kisa on iskenyt kansan tietoisuuteen

Varmaankin Levin kesän odotetuin liikuntatapahtuma, Arctic Challenge, järjestyksessään jo viides, laittaa liikkeelle jopa 1 000 kuntoilijaa 20. heinäkuuta.

– Olemme laittaneet rajaksi 1 000 osallistujaa, sitten sulkeutuvat viimeistään paikat. Realistisesti odotan tänä vuonna 900 menevän ainakin helposti taas rikki, sillä kesäkuun lopussa meillä on jo listoilla reilut 700 ilmoittautunutta, sanoo Laura Peippo, tapahtuman äiti ja Levi Wellness Clubin yrittäjä.

ac_laura

Arctic Challenge järjestetään nyt viidettä kertaa ja osanottajien määrässä on ollut vuosittain huima kasvu, sillä ensimmäisissä kisoissa vuonna 2015 oli 150 osallistujaa, viime vuonnakin jo liki 900.

Kun väkimäärä kasvaa, vaatii se myös organisaatiolta reagointia. Tänä vuonna esimerkiksi lähdöt on aikaistettu siten, että ensimmäiset kisaajat aloittavat oman rääkkinsä jo klo 9 ja siitä sitten koko joukko laitetaan taipaleelle 10 minuutin välein muutaman kymmenen hengen ryhmissä.

Vähintään pareittain radalle

Arctic Challenge haastaa osallistujan itsensä eikä tässä kilpailla ensisijaisesti ketään muuta kuin itseään vastaan.

Eikä yksin tarvitse kenenkään lähteä matkaan, sillä suoritus tehdään vähintään kahden hengen joukkuein, enemmänkin väkeä saa kuulua samaan joukkueeseen. Mutta kaikille joukkueille lähtee mukaan äänetön yhtiömies reissuun eli yksi puinen pölli kulkee numerolappuna mukana. Pöllit jaetaan siten, että yksi pölli aina kahta henkeä kohden.

ac_polli

– Pöllit elävät aivan omaa elämäänsä, niillä on sielu ja ne ovat haluttu kisamuisto. Viime vuoden kisan jälkeen meille jäi ainoastaan 160 kappaletta eli osa viime vuoden pölleistä kokee uuden elämän tänä vuonna ja uusiakin on tehtailtu. Olen kysellyt pöllien elämän jatkosta ihmisten kotona, niin osa on löytänyt paikkansa kukkaruukun jalustana, ja osa on päässyt kunniapaikalle palkintokaappiin, sanoo Laura.

Rata on

– Tarkkaa reittikarttaa ei vielä ole julkaistu. Sen kyllä sitten kisaaja tietää, kun on päässyt starttaamaan ja kun sitten saapuu maaliin, ei voi olla huomaamatta. Mutta todellisuudessa kisareitille mahtuu noin 15 kilometrin matkalle runsaasti ylä- ja alamäkeä, kuivaa ja märkää, sekä viitisentoista erilaista estettä. Levitunturi tulee käsin kosketeltavan tutuksi.

Laura sanoo, ettei suosittele täysin treenaamattomalle tätä kisaa. On sellaisiakin ollut aina joka vuosi, mutta koville se yleensä ottaa. PT Peippo onkin organisoinut eri puolelle Suomea 10 valmentajaa, jotka ovat tahoillaan vetäneet boot camppeja eli AC-harjoitusleirejä Lauran filosofian mukaan. Näissä pienryhmissä käyneet tietävät ainakin, mikä on pelin henki aj mitä kaikeka matkalla voi odottaa vastaan tulevan.

- Mutta olipa se kuntotaso sitten mikä tahansa, niin kaikki odotetaan maaliin asti eikä meillä ole mitään takarajaa, kaikista pidetään huoli loppuun asti. Ilmoittautuminen sulkeutuu 15.7. tai heti, kun 1 000 nimeä on koossa.

Rönsyt pois toiminnasta

Levi Wellness Club on kokeillut monenlaista tarjontaa asiakkailleen, mutta nyt on suunnitelmassa kuitenkin koko toiminnan tehostaminen ja keskittyminen tiettyihin alueisiin.

Arctic Challenge -kisan järjestelyissä tehtiin jo talvella toimiva työnjako. Siinä tiimissä Kari Laitinen vastaa radasta ja tehtävistä, Heli Lehtinen keskittyy toimistoon ja hoitaa rahaliikenteen sekä viralliset asiat, Jenni Hällfors puolestaan hoitaa oheisohjelmat ja yhteistyökuviot ravintoloihin. Tänä vuonna esimerkiksi Hullu Poro Areena on iltabileiden osoite, ja kerrankin on riittävän iso tila katsoa porukalla yhdessä päivän kisavideo, lisäksi bilebändi Shut the funk up esiintyy. Iltakarkelot on tarkoitettu kaikille, oli sitten rypenyt tunturissa tai ei. Laura Peippo on tapahtuman kaikki kaikessa hoitaen some-tiedottamisen ja PR-puolen ja pitäen muutenkin lankoja käsissä.

– Kuruyogaan satsaamme enemmän, sinne saadaan vetovastuuseen Heidi Sokka ja Mia Kataisto, tunteja on tulossa lisää ja itse asiassa joogatunnit käynnistyvät jo heinäkuun alusta. Levi Wellness Clubin päivittäisistä toiminnoista vastaa Anniina Termonen. Nyt on koossa sellainen luottotiimi, jossa kaikki ovat jo kokeneita tekijöitä.

Jaspis Toivonen

 

www.leviwellnessclub.fi

#notmebutwe

 

Tositarinaa edellisiltä vuosilta

Edellisen vuoden kisaajien parhaat vinkit osallistuville eli näitä tarvitset:

– Yritä ottaa tapahtuma hauskana kokemuksena. Älä ota turhan vakavasti! –Rosanna.

– Syö ja juo hyvin viikko ennen eli tankkaa: hyviä tankkausohjeita on netti pullollaan! Rata on kuitenkin erittäin haastava hyväkuntoisellekin! –Kaisa.

– Sisään ajetut vaatteet ja kengät sekä jumalattomasti sisua ja peräänantamattomuutta. –Jere.

– Ei liikaa vaatetta, mutta pitkähihainen on tärkeä sekä ylä- että alakropassa! –Kaisa.

– Mieti vain seuraava estettä, äläkä sitä kuinka paljon on vielä jäljellä. Askel kerrallaan, este kerrallaan! –Rosanna.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas