Levinyt!
 

Ruijanrumpukurssilla Tiikun Tii Piissä

27.02.2015

Kahvipannu porisee puuliedellä.
Tiikun Tii Piin emäntä Tiikku Liisu Mäkitalo kertoo tarinoita Wanhan Vielman menneisyydestä, kun samaanirumpukurssilaiset Sani Ikonen ja Juuso Juntunen hiovat rummunraameja ja poronsarvisia rumpukapuloita pehmeiksi. Rumpukurssilla vietetään kiireetön päivä tarinoiden ja kahvittelun merkeissä, ja opitaan siinä sivussa valmistamaan itse rumpu lähes alusta asti, käsittelemättömästä poronnahasta, ja koivuvanerista taivutetusta kehikosta. Juuso on valinnut itselleen uskottavankokoisen rumpukapulan valkeaksi päivettyneestä poronsarvesta. Sekä Juuson että Sanin rumpunahat värjäytyvät ämpäreissä, kun muut työt tehdään valmiiksi.

Ruijan rummut


- Sain tämän kurssin joululahjaksi tyttöystävältä. Tulen varmasti käyttämään rumpua musiikissani, hän kertoo. Ei hullumpi lahja, kaikki toteavat. Päivän aikana ehditään tarinoida menneistä, tulevista, käsitöistä ja uskomuksista.
- Olen pitkään odottanut mahdollisuutta tehdä oma rumpu, Sani huokaa tyytyväisenä, kun kädensija alkaa saada muotoaan. Sani on muuttanut Kittilään pari vuotta sitten Hartolasta.
- Lappiin jään, se on varmaa, hän toteaa hymy suupielessään.
Tiikku ja Ukkosrumpu ovat yhdistäneet tilat, tarinat ja ihmiset viihtyisän päivän kokonaisuudeksi. Kursseja voi tiedustella alla olevista yhteystiedoista. Tiikulla tarjotaan myös tunnelmallisia kotaillallisia, ja toisen yrittäjän kanssa yhteistyössä rakennetaan kotieläinpihaa kesäksi.

http://www.levikeskus.fi/tiikuntiipii/
www.tordentromme.com

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas