Levinyt!
 

Harlikat, Harrikat ja HD:t murisevat kohta Levin kesässä

03.07.2019

Moottoripyörä on moottoripyörä

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta yhtä kaikki, nyt on kyse legendaarisesta moottoripyörämerkistä Harley-Davidsonista.

Merkillä on oma yhdistys, johon kuuluvilla kaikilla  6 600 jäsenellä on kyseisen merkin pyörä, merkkipyörän omistus on siis jäsenyyden ehtona.

harlikat

Harley-Davidson Club Finland ry järjestää tämän vuoden HDCF International Rallyn Leville 11.–14.7. ja keskuspaikkana toimii Hullu Poron piha-alue.

– Vaikka ollaan paikan päällä useampi päivä, niin kaikki ohjelmat on tarkoitettu vain jäsenille, kyse on siis yksityistilaisuudesta. Mutta pyöriä pääsee kyllä ihailemaan esimerkiksi lauantaina 13.7. Levin ympäri ajettavassa paraatiajossa, joka lähtee klo 13 Hissitieltä. Ajo kiertää tunturin ja piipahtaa Taivaanvalkeissa. Lisäksi tien päällä saattaa näkyä pienempiä porukoita, sillä järjestämme omalle väelle esimerkiksi kolmen tunturin kierroksen, jossa piipahdetaan Pallaksella ja Ylläksellä, kertoo chapter 11 puheenjohtaja eli yhdistyksen pohjoisen alueen rallin vastaava Marko Salmi.

Salmi kertoo aina joukoissa olevan ensi kertaa Lapissa kävijöitä, joten on mukava esitellä heille Lappia laajemminkin. Ja kun kerran opitaan tulemaan kesällä, saa helposti kimmokkeen talvimatkailuunkin tänne.

Tuhatta osallistujaa odotellaan

– On arvoitus, miten monta tänne Leville osallistuu, mutta realistinen arvio on noin 1 000 henkeä. Järjestimme juuri kesäkuussa Himokselle superrallin, jossa oli osallistujia 9 500 henkeä, se vähän vähentää intoa saman kesän muihin kokoontumisajoihin. Olemme myös kutsuneet väkeä naapurimaista, sillä Pohjois-Ruotsissa ja Norjassa on HD-kuskeja runsaasti ja Levi sijaitsee heille kätevän matkan päässä. Mielenkiinnolla odotamme myös, saadaanko venäläisiä vieraita mukaan, kutsu on lähetetty ainakin, sanoo Salmi.

Levin nelipäiväiseen tapahtumaan järjestäjät ovat varautuneet oman organisaation puolesta mm. ensiapuvalmiuteen, joka päivystää 24/7. Portinvartijoita, järjestysmiehiä ja muuta talkoolaisväkeä on värvätty omasta porukasta 50 henkeä. Kukin talkoolainen tekee  kaksi 4 tunnin vuoroa.

– Lähin lappilainen talkoolainen saadaan Ylläkseltä ja kauimmaiset tulevat Turusta. Osalla on sen verran pitkä matka, että veikkaan aika monen ajoittavan reissunsa siten, että viipyy joko ennen tai jälkeen rallin Lapissa vielä muutamia päiviä.

Salmi kertoo, että Levillä klubin vierailu on ensimmäinen, mutta muualla Lapissa on oltu rallin merkeissä aikaisemminkin, muun muassa Ylläksellä ja Saariselällä.

– Kesä on kuitenkin edullisinta aikaa majoituksissakin, joten ei ole pakko yöpyä teltassa, tosin sekin on mahdollista ja telttoja saavat fanaattisimmat retkeilijät pystyttää Hullun Poron nurmikoille. Uskon kuitenkin, että useimmat valitsevat sen mukavan hotellihuoneen palveluineen, kun Lapin kesä voi olla viileäkin eikä säätilasta ole ikinä takeita.

Jaspis Toivonen

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas