Levinyt!
 

Kittilän perinteiset kesämarkkinat 5.–8.7.

03.07.2019

Pitkät perinteet aina nykypäivään

Kittilän perinteiset kesämarkkinat järjestetään Kittilän koulukeskuksella kirkonkylällä. Jo 1600-luvulta lähtien järjestetyt markkinat ovat muotoutuneet nykyaikaiseksi kesätapahtumaksi, joissa on säilynyt tietty perinteisten markkinoiden henki.

Markkina-aikaan alueella ja ympäri kirkonkylää tapahtuu paljon - markkina-ajan tarjonnasta löytyy tekemistä kaikenikäisille. Markkinoilla tarjolla on monenlaisia tuotteita - vaatteita, vanhoja ja uusia tavaroita, paikallisia elintarvikkeita, makuja maailmalta ja perinteisiä markkinaherkkuja. Myös erilaiset yhdistykset ja kädentaitajat esittäytyvät markkinoilla.

Avajaiset Kiistalassa 4.7. Ilmoittaudu kuljetukseen

Kesämarkkinoiden avajaisiltamia vietetään torstaina Kiistalan kylässä. Avajaisiltamaperinne on aloitettu 30 vuotta sitten Kiistalasta, ja nyt kylä tuo saman iloisen tunnelman jälleen kaikkien koettavaksi. Avajaisissa luvassa on paljon monipuolista ohjelmaa, kuten puheita, näytelmä, musiikkiesityksiä ja tansseihin vauhdittaa Sinusrytmi. Myös lapsille on järjestetty pientä ohjelmaa. Avajaisten arpajaisissa pääpalkintona on upea sähköfatbike.

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää avajaisiltamiin ilmaiset meno-paluukuljetukset Raattamasta, Kelontekemästä/Tepsasta ja Molkojärveltä. Paluukuljetukset lähtevät Kiistalasta ohjelman loputtua. Ilmoittautuminen kuljetuksiin ke 3.7. klo 12 mennessä sähköisesti www.lyyti.in/Kiistalan_avajaisiltamat_kuljetukset

tai Kittilän kunnan vaihteeseen p. 0400 356500.

Markkinapäivät 5.–7.7.

Markkinalavalla ja alueella tapahtuva ohjelma tarjoaa tekemistä, kokemista ja näkemistä koko perheelle. Tarjolla on muun muassa musiikkiesityksiä, teatteria, kirjaesittelyjä, elokuvia ja Taideseura Staalon taidenäyttely yläkoululla. Esiintymislavalla paikallisia bändejä perjantaista sunnuntaihin, lauantaina lavan valtaa The Meänland, lapsille on erityisesti ohjelmaa sunnuntaina.

Markkinoilla on myös katusählyturnaus, koirien match show ja karaokekilpailu. Fillaripianisti kiertää markkina-alueella lauantaina ja sunnuntaina. Timo Taikuri Kulmakon lähitaikuutta on ihmeteltävissä alueella perjantaista sunnuntaihin. Tohtori Tohelon pehmoleluvastaanotto yläkoululla lauantaina.

Kittilä-puodista markkina-alueelta voi ostaa Kittilä Ahman vuodenajat -tuotteita, joiden logon ja kuosin on suunnitellut Jukka Puljujärvi.

Kotiseutumuseon 40-vuotisjuhlaa vietetään sunnuntaina 7.7. klo 13 eteenpäin kotiseutumuseon pihalla Pakatissa. Tilaisuudessa on tarkoitus tuulettaa yhdessä kansallispukuja, eli nyt on hyvä syy kaivaa esiin kansallispuku, lapinpuku, kansanpuku yms - tietenkin juhlaan saa osallistua myös ilman kansallispukua.

Markkinoiden koko ohjelma löytyy Kittilän kunnan www-sivuilta:

http://www.kittila.fi/kittilan-perinteiset-kesamarkkinat-2019

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas