Levinyt!
 

Yöttömän yön Levi Extreme Triathlon on varmasti ainutlaatuinen kokemus

03.07.2019

Ainutlaatuinen kokemus tunturien keskellä

Suomen pohjoisin triathlonkilpailu lauantaina 27.7. ei ole ihan tavallinen kisa. Se vie osallistujansa uimaan lähdeperäiseen Immeljärveen, pyöräilemään kansallispuiston maisemiin ja juoksemaan tunturipoluille Kätkä- ja Levituntureilla sekä ylös Levin rinnettä. Kilpailupäällikkö Juuso Laitinen lupaa ainutlaatuisen kokemuksen.

juuso ja santeri

Juuso Laitinen ja Santeri Hänninen

– Meillä oikeasti voi nauttia keskiyöllä auringosta, ja jos kilpailun aikana näkee jopa kymmenen tunturia, se jää varmasti mieleen!

Kaikille sopiva kilpailu

Kilpailuun voi ilmoittautua vielä päivää ennen kisaa, eli perjantaihin 26.7. saakka. Lauantaina 27.7. kisataan pitkän matkan triathlon (1 900 m uinti, 130 km pyöräily ja 21 km juoksu) ja sprinttimatka (400 m - 20 km - 6 km). Kilpailussa on omat sarjat miehille ja naisille, eri ikäsarjat sekä joukkuesarja, jossa jokainen tiimin kolmesta jäsenestä suorittaa yhden osuuden: uinnin, pyöräilyn tai juoksun. Joukkuesarjan tarkoitus on madaltaa kynnystä kokeilla lajia.

tria_uinti

– Tiimin voi koota esimerkiksi työkavereista, tai ystäviä voi haastaa mukaan. Kisaan osallistuakseen ei tarvitse olla teräsmies, vaan kilpailu sopii ihan kaikille. Tässä yhdistetään kolme erinomaista kuntoilumuotoa, joita voi tehdä ihan omaan, mukavaan tahtiin, Laitinen rohkaisee.

Paikalliset triathlonistit kutsuvat mukaan

Juuso Laitinen on kittiläläinen omavalmentaja ja kuntosaliyrittäjä, jolle on kertynyt kisasijoituksia triathlonissa, parhaana Joroisten puolimatkan SM-kulta omassa ikäsarjassa vuonna 2017.

– Enemmän olen aina kuitenkin pitänyt itseni ylittämisestä ja treenaamisesta kuin itse sijoituksesta. Triathlonissa kiehtoo testata, missä menee omat rajat – vielä ne eivät ole tulleet vastaan, Laitinen tuumaa.

Toisen oman kylän triathlonistin, Sirkassa asuvan Santeri Hänniisen ansioihin on kertynyt muun muassa ensimmäisen Finntriathlon Levin pitkänmatkan voitto vuonna 2015. Myös omassa ikäsarjassa saavutetut Kööpenhaminan Ironmanin neljäs sija ja puolimatkan SM-kisojen kulta ja hopea ovat jääneet Hännisen mieleen, ja viimeisimpänä oman sarjan (M25-29) voitto kesäkuulta 2019, Lahden Ironman 70.3 -kisoista. Santeri myöntääkin, että kilpailussa menestyminen antaa hänelle kovimman motivaation. Tänä kesänä kotikisat Levillä jäävät Hänniseltä väliin, mutta hän kannustaa osallistumaan rohkeasti kisaan.

santeri

Santeri Hänninen teki kovan suorituksen Lahdessa 29. kesäkuuta Ironman 70.3 -kisassa voittamalla oman ikäluokkansa M25–29 -sarjan ja ollen kokonaiskoitoksessa 1 800 osallistujan joukosta 17. Siinä jäi moni pro-sarjalainenkin taakse.

– Moni arastelee uintiosuutta, mutta ihan turhaan. Parasta lajissa on harjoittelun monipuolisuuden lisäksi pitkät kisat!

Yleisölle hyviä paikkoja katsella kisasäpinää

Tänä vuonna kisaan odotetaan noin 100–200 osallistujaa.

– Toivomme, että tulevaisuudessa myös kansainväliset kilpailijat löytävät tiensä kisaan, Laitinen kertoo. Häneltä löytyy liuta vinkkejä yleisölle.

– Parhaita paikkoja seurata kisaa ovat Immeljärven ranta klo 15 ja 16. Myös vaihtoalueella Levi Hotel Span pihassa on säpinää. Sprintin pyöräosuutta kannattaa mennä katsomaan Utsuvaaran mäkeen noin kello 16.30–17.30. Juoksuosuudella kilpailijat tarvitsevat kannustusta ehdottomasti Levi Black rinteessä noin kello 17.30–18.30, pitkänmatkalaiset hieman myöhemmin.

Palkinnot jaetaan ikäsarjojen kolmelle parhaalle ja joukkuekisan kolmelle nopeimmalle joukkueelle. Lisäksi kaikkien ilmoittautuneiden ja arpojen ostaneiden kesken arvotaan Felt B16 -triathlonpyörä.

Levi Extreme Triathlonin järjestää Lapland Triathlon Levi ry yhteistyössä Visit Levin sekä Levin alueen yritysten kanssa. Toteutuksessa on mukana useita paikallisia yhdistyksiä. Tapahtuma on osa Levi Outdoor -tapahtumaa.

Teksti: Nina Willman

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas