Levinyt!
 

Lumet valmiina Levin maailmancupiin 23.–24.11. ja Levi West -hissin rakentaminen käynnissä

14.06.2019

Viikolla eteenpäin kisakalenterissa

Levin maailmancup avaa tuttuun tapaan alppihiihdon maailmancupin pujottelukauden niin miesten kuin naistenkin puolella. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vahvisti toukokuussa Levin maailmancupin uudet kisapäivät, jotka ovat 23.–24.11. Levin osakilpailu siirtyy siis viikolla eteenpäin viime kerrasta. FIS perusteli ratkaisua kansainvälisen TV-näkyvyyden optimoinnilla.

LumetjaRomut

Levillä kisavalmistelut aloitettiin jo tämän vuoden alussa, kun kovien pakkasten aikaan tehtiin 40 000 kuutiota lunta, joka on nyt varastoituna Levi Black -rinteeseen. Lunta on jälleen enemmän kuin riittävästi kisan läpiviemiseen marraskuun viimeistä edeltävänä viikonloppuna.

– Kahden vuoden kokemuksella olemme oppineet lumensäilönnän tekniikan. Ensimmäinen kesä oli hyvin sateinen ja edellinen kesä taas erittäin kuuma ja kuiva, mutta onnistuimme silti säilömään lunta kisan tarpeiksi ja hieman ylikin. Tänä vuonna lumetusta tullaan tehostamaan Levi Black-rinteen yläpäähän, jotta kulkuosuus Gondolilta kisan starttiin olisi mahdollisimman helppo ja hyvä, kertoo Levin maailmancupin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.

Kilpailun siirtäminen viikolla eteenpäin takaa entisestään paremman lumivarmuuden ja luo myös paremmat treeniolosuhteet kilpailijoille ennen tapahtumaa.

Levin hiihtokeskuksella on lisäksi lumen säilövarastot myös Eturinteellä, ja rinnekeskuksen tavoitteena on avata Eturinne jo 11.10. laskettelukansalle.

Yleisömäärät nousuun

Viime vuonna Levillä nähtiin ennätyssuuri yleisö, kun 20 000 katsojaa seurasi paikan päällä huimaa urheiluspektaakkelia sekä nautti lappilaista eksotiikkaa sykkivistä oheistapahtumista ja tarjonnasta. Levin maailmancupin kisaorganisaation tavoitteena on kasvattaa jälleen tapahtuman yleisömäärää sekä nostaa tapahtuman tasoa että tarjontaa entisestään.

Levin kiertoliittymässä on kisapäivälaskuri, josta voi tarkistaa, montako päivää on vielä jäljellä aikaa starttiin.

Uuden Levi West - hissin rakentaminen on käynnissä

Levin Westpointin uuden Levi West -hissin rakennustyöt ovat alkaneet ja tulevat vaikuttamaan Huippupolun käyttöön tänä kesänä. Huippupolku on suljettu ainakin 8.9. asti, mutta tilanne saattaa kuitenkin muuttua.

Rakennustyömaa näkyy näin kesällä mm. gondolialueen parkkipaikalla, joka on täyttynyt monenlaisista hissin rakentamiseen liittyvistä rakennustarpeista, on mm. uusia rullastoja ja pylväitä, jotka matkaavat uudelle sijoituspaikalleen, sekä paljon muuta rakentamiseen tarvittavaa.

Levi West -tuolihissi tulee käyttöön talvikaudelle 2019–2020 ja ensimmäiset laskijat pääsevät modernin hissin kyytiin arvioidusti jo lokakuussa.

Hissi- ja rinnemuutoksia

Levi West -tuolihissi vie Länsirinteiden juurelta aivan huipulle saakka. Huipun ankkurihissi (11) siirretään tulevaisuudessa Vesirikka-autton hissin (13) jatkeeksi ja näin saadaan turvattua tunturin ympärikierto myös Gondolin ollessa suljettuna tuulen vuoksi. West Pointin ala-aseman yhteydessä oleva Tievan ankkurihissi (10) jää paikoilleen, turvaamaan laskettelupalvelut, jos Levi West -tuolihissi on kiinni kovan tuulen takia tai muun syyn vuoksi.

Uuden Levi West -tuolihissin oikealla puolen olevat rinteet (11.1 ja 10.1) saavat seuraavassa vaiheessa lumetusjärjestelmät sekä uuden led-valaistuksen ja ne tulevat palvelemaan tulevaisuudessa mm. suurpujotteluharrastajia. Rinne (10.1) uudistuu kokonaan, kun rinnettä levennetään, mutta sen profiili ja muodot jätetään nykyiselleen.

Levi West -hissin ala-asemalle ollaan kaavoittamassa 4000 k-m2 suuruista omaa pientä kylää, West Point. Seitsemän erillisrakennusta tarjoavat 250 vuodepaikkaa ja tämän lähemmäksi laskukansa ei Levillä pääse rinnemajoitusta eli Ski in Ski out -konseptia. Majoitusrakennuksista hissille ja rinteille on matkaa vain noin 20 metriä.

Lisää uudesta hissistä ja alueesta voi lukea internetistä:

https://blog.levi.ski/uusi-west-point

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas