Levinyt!
 

Petterille kaksi siikaa ja selkeä voitto

24.04.2019

Suosittu tapahtuma kasvaa

Pääsiäislauantaina pilkittiin Jerisjärvellä iltapäivän ratoksi. Jerisjärven Siika -tapahtumaa järjestävä Rauhalan Kyläyhdistys oli tyytyväinen osallistujien määrään, sillä nyt kolmannen kerran järjestetty tapahtuma veti väkeä melkein kaksinkertaisen määrän viime vuoteen verrattuna. Tapahtuma kasvaa mukavasti.

jerispilkit

Juha ja Pirjo Seppälä Kittilästä olivat Jerisjärvellä lastenlapsiensa 6-vuotiaan Vertti Seppälän ja 7-vuotiaan, kunnan hiihtomestarin, Siiri Seppälän, kanssa. Nyt kunkin avannossa ui salainen syötti ja porukalla jännitettiin, nouseeko saalista.

Nyt pilkki-intoista väkeä saapui kotikylän Rauhalan ohella muualta Kittilästä, naapurikunnista Muoniosta, Kolarista ja Sodankylästä, ja vieläkin kauempaa eli Saivomuotkasta, Pellosta, Torniosta, Rovaniemeltä, Oulusta, Kempeleestä, Ylikiimingistä, Maaningalta, Mikkelistä, Iisalmesta, Asikkalasta, Korpilahdelta, Aurasta, Kirkkonummelta ja Helsingistä. Kotipaikkakuntien kirjo osoittaa myös lomakauden olevan vielä täydessä iskussa Lapin kevättalvessa.

Toista sataa pilkkijää

Aikuisia siianjahtaajia oli kaikkiaan 90 ja alle 12-vuotiaita nuoriakin 26, lisäksi oli mukavasti muutakin yleisöä. Ja mikäs oli ollessa, kun aurinko paistoi pilvien takaa lämmittäen eikä tuuli tuivertanut, kevätpäivä oli parhaimmillaan. Kaikilla oli sitä paitsi mahdollisuus voittaa jotakin, jos ei pilkkimällä, niin sitten arpajaisissa. Lisäksi kyläyhdistyksen puhvetti oli varustautunut parhaimmalla tavalla viihdyttämään väkeä, kahvia ja kuumaa makkaraa, leivonnaisia ja jopa mansikoita oli tarjolla.

Sallitut saaliskalat, joilla pääsi kilvoittelemaan, olivat siika/muikku, ahven, hauki, ja rökäs eli kiiski, joita nousi järvestä nyt eniten.

Siika oli harvinaista herkkua, mutta kaksi siikaa tarttui kuitenkin Petteri Pääkkölän pilkkiin ja niillä sekä vahvistettuna muutamalla kiiskellä, oli voittosaaliin paino 1,648 kiloa. Petteri lunasti siten pääpalkinnon eli 55-tuumaisen taulutelevision. Muut aikuisten sarjan kalastajat saivat saaliskaloiksi vain kiiskiä ja palkintoja heltisi kahdeksalle ensimmäiselle.

Lasten sarjassa eniten kaloja onki avannosta ylös Juho Tammela, kiiskiä kertyi punnitukseen kaikkiaan 274 grammaa. Kaikkiaan yhdeksän lasta onnistui jallittamaan viekkaita pikkukaloja punnituksen asti, ja lopuksi kaikki 26 nuorta kalastajaa palkittiin, saaliittomat arvonnan perusteella.

Tulokset 20.4. Jerisjärvi Rauhala

Aikuiset: 1. Petteri Pääkkölä, Rauhala, saalis 1 648 g, palkinto LG UHD 55” taulu-tv. 2. Tarja Suutari, Sodankylä, 1 356 g, MoccaMaster. 3. Sauli Rauhala, Muonio, 1 026 g, Electrolux varsi-imuri. 4. Anssi Alatalo, Muonio, 979g, kuumailmapuhallin + kassi. 5. Petri Rauhala, Rauhala, 911 g, turvakengät + kassi. 6. Jani Jääskö, Kittilä, 818 g, led-lamppu. 7. Mikko Luusua, Kittilä,  816 g, lukulamppu. 8. Yrjö Suutari, Sodankylä, 658 g, yövalo.

Lasten sarjan palkitut 1.–9.

1. Juho Tammela, Kittilä, 274 g, palkinto Acer 10” tabletti. 2. Kalle Tammela, Kittilä, 214 g, Acer 10” tabletti. 3. Ville Pudas, Kolari,103 g, JBL Flip3 –bluetoothkaiutin.

4. Veeti Pääkkölä, Rauhala, 72 g, karvalakki. 5. Atso Ovaskainen, Rauhala, 44 g, pipo. 6. Ada Reijonen, Saivomuotka, 41 g, led-lamppu.

7. Adessa Raijonen, Saivomuotka, 33 g, led-lamppu. 8. Oskari Nikkinen, Kittilä, 33 g, led-lamppu. 9. Senja Jesiöjärvi, Kittilä, 29 g, led-lamppu.

Kaikille muille arvottiin palkinto.

Jaspis Toivonen

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas