Levinyt!
 

Levi Golden Gospel tuo ilosanomaa Lapin ihmisille

24.04.2019

Piristystä Levin kesämatkailuun

Kolmatta kertaa järjestettävä Levi Golden Gospel tuo hengellisen musiikin tuulahduksen Kittilän kesään 13.-15.6.2019. Hullu Poro Areenassa ja Marian kappelissa päästään nauttimaan laadukkaista ja elämyksellisistä konserteista, ja festivaali huipentuu yöttömän yön musiikkijuhlaan Levitunturin huipulla.

Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii säveltäjä ja musiikin maisteri Lasse Heikkilä ja tapahtumajohtajana E-Compass ry:n Leevi Ahopelto.

Tapahtuman idea syntyi muutama vuosi sitten Leevi Ahopellon ja Päivikki Palosaaren keskustelusta.

– Meillä oli Päivikki Palosaaren kanssa keskustelua hengellisen musiikin illasta ja hetken aikaa juteltuamme idea paisui musiikki-illasta kokonaiseksi tapahtumaksi. Levin puitteet ovat mahtavat ja majoituskapasiteettia on riittävästi. Tapahtuma tuo kaivattua piristystä Levin kesämatkailuun, toteaa Leevi Ahopelto.

Ennen tapahtumaa Hullu Poro Areenalla huhkitaan talkooväen voimin ja paikka rakennetaan toisenlaiseksi kuin mihin on totuttu.

– Areena tunnetaan muusta kuin hengellisen musiikin soundeista, ja esimerkiksi hanat pysyvät Areenalla kiinni tapahtuman ajan, kertoo Ahopelto.

Laadukkaiden esitysten teemoina Lappi ja Japani

Hullu Poro Areenan lisäksi ohjelmaa järjestetään myös muualla Levin alueella. Marian kappelissa on viikkomessu ja tapahtuman aloitus, ja festivaalin huipennus koetaan yöttömässä yössä Levitunturin huipulla.

Perjantaina festivaaleilla vietetään Lapin päivää, jolloin lavalle nousevat muun muassa Entiset Nuoret, Pekka Vaattovaara, Satu Sinikumpu sekä SAILA & Lasse Heikkilän orkesteri. Lauantain teema on Japani, jolloin estradin valloittaa myös vuonna 2017 festivaaleilla esiintynyt japanilainen Kaori Mukahi.

Konsertteja kuullaan Levi Golden Gospelissa kaikkiaan kymmenkunta, ja kuulijoita odotetaan saapuvan paikalle muutamia satoja. Ahopellon mukaan tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta, mutta suuria väkimääriä ei havitella, tärkeintä on festivaalin laadukas sisältö.

Levi Golden Gospel tapahtumassa järjestetään myös vammaistyön toimintapäivät Kulta-Karhun kierros 10.–12.6.

– Kristillistä toimintaa ei ole juurikaan vammaisille ja se on erityisryhmä, joka on tärkeää huomioida. Toimintapäivillä tehdään retki Ylläkselle ja seikkaillaan Ounasjoella. Osallistujat ovat myös mukana tapahtuman järjestelyissä kuten makkaranmyynnissä.

Kaikille ja kaikenikäisille

Leevi Ahopellon mukaan Levi Golden Gospel tapahtuma sopii kaikille ja osallistua voi  musiikin ystävänä tai hengellisen annin vuoksi.

– Haluamme tuoda ilosanomaa kaikille, sekä Lapin tunturialueen ihmisille että matkailijoille.

Tilaisuuteen voi ostaa yksittäisiä konserttilippuja, päivälippuja, perhelippuja sekä koko tapahtuman kattavia lippuja. Paikan päältä ostettavien lippujen hinnat ovat 10–65 euroa. Tapahtuman järjestää E-Compass Music yhteistyössä Hullu Poron kanssa.

Virpi Kallio

Lisätietoja: www.e-compass.fi/levigg

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas