Levinyt!
 

Äiti ja tytär Suomi pitävät yhteisiä taidenäyttelyitä

10.04.2019

Päivi Suomi viihtyy Lapissa

Taiteilija Päivi Suomi s. 1967, on tuottelias taiteilija, joka työskentelee omassa ateljeessaan, Ateljee Päivi Suomi, Säkylässä ja siellä hänellä on myös oma pysyväisnäyttely. Lisäksi on pysyväisnäyttelyitä kahdessa Lapin kohteessa eli Saariselällä Hotelli Laanihovissa, vuodesta  1997 lähtien, ja Lääkäriasema Bene Finlandin tiloissa Levillä vuodesta 2003 lähtien. Vaihtuvia näyttelyitä on ollut kymmeniä vuosien mittaan.

JessicajaPäiviSuomi

– Maalaan kaikki työni veitsellä tai sormin, sivellintä en käytä koskaan. Kokeilen myös muitakin tekniikoita, valuttamista tärpätillä, vedellä ym. Töissäni käytän runsaasti maalia. Voin maalata jopa viisi kertaa työn päälle. Teen myös tilaustöitä, jos se ei ole tyylini vastaista, tiivistää Päivi Suomi tekniikkaansa ja kuvailee työtapaansa.

Päivin tuotantoa ovat öljymaalaukset, mutta myös akvarelleja syntyy aina välillä. Päivi Suomen työt saavat aiheensa usein luonnosta, niistä löytyy Lapin kaamoksen hehkuvat talvivärit, välillä kurkkaa usvan keskeltä mystinen hirvieläin, auringonlaskuja, ilta- aamutaivaita, ainakin Lapin ystävä löytää töistä äkkiä omat suosikkinsa. Lisäksi Päivi Suomen maalaukset ovat kooltaan sellaisia, että ne helposti löytävät tiensä monen kodin seinälle, mutta myös julkisiin tiloihin.

Jessica on kissaihminen ja taitava kattimaalari

Päivin tytär Jessica Suomi, s. 1988, on tehnyt pastelliväreillä naivistisia kissakuvia pienestä pitäen ja hänen töitään on esillä kaikissa samoissa pysyväisnäyttelyissä kuin äidilläänkin eli Säkylässä, Saariselällä ja Levillä. Virallisesti Jessica ei, vielä, ole taiteilija, sillä leipä tulee perusammatista Manhattan Steakhousen kokkina Tampereella.

Jessica

– Mutta kissoja olen piirrellyt aina, koulussa piirtelin kaikki vihkot ja kirjat täyteen kissakuvia, opettajat eivät silloin oikein tykänneet, mutta myöhemmin on jo kyselty niiden kirjojen perään. Itselläni on aina ollut myös kissoja, joten niitä on siten helppo kuvata, sanoo Jessica Suomi.

Jessican ilmeikkäät kissat kuvaavat nykymenoa, milloin on ollut raskas päivä takana tai toiveissa on löytää se suuri rakkaus.

Kissamaisia töitä syntyy silloin tällöin, sillä päätyö vie energiaa. Mutta Jessican kissoilla on oma asiakaskuntansa, ja onpa käynyt välillä niinkin, että Jessican työ myytiin ensin, kun on oltu äidin kanssa samassa näyttelyssä. Näyttelyissä Jessican katteja on nähty vuodesta 2003 lähtien.

Seuraava äidin ja tyttären yhteinen näyttely on tulossa Helsingin yliopistollisen sairaalan Jorvin sairaalaan, tammikuussa 2020.

 

Jaspis Toivonen

 

paivin-ateljee.com

www.facebook.com/NaivistitKissat

instagram/suomijessica

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas