Levinyt!
 

Vettenrannan ja Someron konsertti vie kohti pääsiäisen sanomaa

10.04.2019

Kappelikonsertti 15.4.

Pääsiäisviikolla 16 voi hiljentyä pääsiäisen sanoman äärelle tangokuningatar Elina Vettenrannan ja pianisti Jouni Someron Kohti pääsiäistä -konsertissa. Kaksi karismaattista taiteilijaa ovat valinneet illan ohjelmaan musiikkia, joka johdattaa sanoin ja sävelin muistelemaan pääsiäisen tapahtumia.

Pääsiäisen aika on kristillisessä perinteessä se tärkein ja tässä konsertissa kerrataan upealla ja koskettavalla tavalla tutut Raamatun tapahtumat.

Konsertin ohjelmisto koostuu tutuista ja rakkaista kotimaisista hengellisistä lauluista sekä gospel-klassikoista ja negrospirituaaleista. Jouni Somero soittaa soolokappaleina mm. Bachia.

Elina Vettenranta – keveästä klassiseen

Elina Vettenranta aloitti klassiset lauluopinnot v.1993 Sirkka Penttilän opetuksessa ja myöhemmin tangolaulukilpailuihin hänet valmensi Pirkko Talola. Vuoden 2006 tangokuningattaruuden myötä tuli laulamisesta ammatti. Tutuiksi ovat tulleet tanssilavat, laivat, ravintolat, big band -solistin tehtävät ja monenlaiset muut konserttiesiintymiset. Kirkkokonsertit ovat Elinalle erityisen rakkaita.

Yhteistyö Tamperelaisen mini big band HTCombon kanssa on vienyt Elinaa konserttisaleihin ympäri Suomen. Kiertueita on tehty Olavi Virta -teemalla, Frank Sinatran hitteihin pohjaten sekä Night and Day teemalla yhdessä Antti Sarpilan kanssa. 2017 keväällä Elina teki kiertueen yhdessä Markku Aron kanssa.

Elina Vettenrannan iskelmälevy Sydänten yö tehtiin syksyllä 2006. Sen jälkeen Elina on tehnyt selvän pesäeron perinteiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Kastepisara julkaistiin vuonna 2011 ja edustaa modernia laulelmaa. Vuonna 2012 ilmestyi tunnelmallinen joululevy Nyt syttyy valot tuhannet. Kesällä 2014 ilmestyi Leena Lehtisen sanoihin ja Hannu Huhtalan teksteihin pohjaava levy Rakastettu.

Laajan repertuaarin Somero

Jouni Somero on soittanut yli 3 000 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä lähes 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia, Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto. Somero on levyttänyt lisäksi uudempaa suomalaista pianomusiikkia, kuten koko Erkki Salmenhaaran piano- ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Somero on myös ensimmäisenä pianistina levyttänyt Felix Blumenfeldin, Benjamin Godardin ja Hugo Reinholdin pianotuotantoa.

Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Elina Vettenranta ja Jouni Somero, Kohti pääsiäistä -konsertti Marian kappelissa maanantaina 15.4. klo 20. Liput 20 e, lapset ilmaiseksi

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas