Levinyt!
 

Suursuosittu TerveysSummit operoitiin Leviltä

10.04.2019

TerveysSummitin suosio hurjassa kasvussa

TerveysSummit on Biomed Oy:n toimitusjohtaja Elias Jaakkolan ja yrittäjä Sami Vesamon perustama Suomen suurin terveyden ja hyvinvoinnin vuosittain toistuva verkossa järjestettävä tapahtuma.

Terveystapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran marras–joulukuussa 2017, ja uudelleen toukokuussa 2018. Tapahtumasta tuli netissä nopeasti jopa formuloita suositumpi ilmiö, jonka haastatteluja katsottiin yhteensä yli 778 000 kertaa, vuonna 2018 jo lähes miljoona kertaa.

Viimeisin tämän kevään TerveysSummit johdettiin Leviltä 25.–31.3. TerveysSummitiin on kutsuttu vuosi vuodelta laajempi joukko terveysalan edelläkävijöitä ja Suomen nimekkäimpiä vaikuttajia, tänä vuonna oli peräti 35 huippupuhujaa. Summitin ohjelmaa on rakennettu ja nauhoitettu hektisessä tahdissa pitkin talvea. Tänä vuonna katsojia netissä oli yli 20 000 päivässä ja viikonloppua kohden määrän odotettiin vielä kasvavan.

terveyssummit

Levin 2019 TerveysSummitin tiimi, jossa vasemmalta Sami Vesamo, Elias Jaakkola, Heidi Jokela, Emilia Tuominen ja Anne Barck. Kuva: Biomed Oy.

Se, että tämän vuoden tapahtuma löysi Levin päämajakseen, oli Heidi Jokelan ansiota. Heidi sattui erääseen luentotilaisuuteen Rovaniemellä ja otti yhteyttä, että Levillekin voisi tulla konseptin kanssa. Elias Jaakola ja Sami Vesamo tulivat paikan päälle tutustumaan paikkoihin ja niin päästiin sanoista tekoihin. Nyt oltiin isomman tiimin kanssa, paikalla on ollut kuvaajia ja sisällöntuottajia, jotka hoitivat myös koko viikon verkko- ja somepäivityksiä. Ja mukana oli tietysti myös Summitin maskottikoira Mesi, joka asuu Eliaksen taloudessa.

Lappi on luonnon terveysvaikutusten mekka

Elias Jaakkolan sukujuuret ovat Pelkosenniemellä, sieltä eli Kairalan kylästä on lähtöisin myös hänen setänsä Kaarlo Jaakkola, tunnettu lääkäri ja kirurgi sekä terveystuotteita valmistavan Biomed Oy:n perustaja. Sami Vesamon yritys Voimatiimi Oy toimii TerveysSummitin tietoliikenteen tuottajana ja huolehtii, että palvelimet toimivat ja yhteydet pelaavat, kun tuhannet asianharrastajat ovat yhtä aikaa seuraamassa lähetyksiä.

Eliaksen sukujuuret tuovat miehen kesäisin Lappiin soutamaan lohta Torniojoelle ja suvun kesäpaikkaan Kairalaan.

– Mutta onhan Lappi luonnollinen valinta tällaiselle tapahtumalle, joten nyt jo on päätetty, että historian ensimmäinen TerveysSummit Live tulee tänne fyysisesti syyskuussa 2020 sisältäen luentojen lisäksi erilaisia workshopeja luonnossa, retriittejä, joogaa, mitä vain, sillä Levillä on luonto ja erämaa lähellä, ja alueella kaikkea luontoon liittyvää terveysasiaa on mahdollista toteuttaa, kertoo Elias Jaakkola.

Summitia voi seurata entiseen tapaan verkossa, mutta on siis mahdollista osallistua luentoihin ja muuhun oheisohjelmaan paikan päällä. Ja kuin kohtalon sormena Leviltä löytyy myös kongressikeskus nimeltä Levi Summit.

– Meillä ovat jo täällä Levillä hyvät yhteistyökumppanit eli Heidi Jokela Polar Star Travelista ja Päivikki Palosaari Hullu Porosta. He auttavat kaikissa järjestelyissä täällä paikan päällä, niin majoituksissa kuin hankkien meille tarvittavat ohjelmapalveluiden tekijät ja paikat niille. Ollaan myös jo aloitettu keskustelut lennoista ja junista, jotta osallistujat pääsevät paikalle sujuvasti.

– Biomed on ollut aina edellä kävijä, joten sopii hyvin nyt kuvaan, että täällä Levillä olemme tekemässä jälleen uutta TerveysSummitia, sanoo Elias.

Taustajoukkojen eli Biomedin sydäntä lähellä olevia ja toiminnan kannalta olennaisimpia asioita ja arvoja ovat luonto, kalastus, marjat, sienestys, ulkoilu, tunturipurojen puhdas vesi, erämaiden raikas ilma, rikkumaton rauha ja hiljaisuus. Kaikkeen siihen on mahdollisuus syyskuussa Lapissa ja Levillä.

Mennäänkin nyt Balin sijaan Lappiin

TerveysSummit Levin ajatuksena on tuoda ihmisten tietoisuuteen pohjoisen luonnon parantavia ominaisuuksia laajemminkin. Tarkoituksena on herättää ihmisiä Lapin taialle, jotta trendikkääksi tulleen Balin matkailun sijaan alettaisiinkin suunnata rauhoittumaan pohjoisen luontoon ja lataamaan akkuja Lapin rikkumattomassa hiljaisuudessa. Sellainen onnistuu ruskamatkalla syksyisen luonnon loimussa, talvisella hiihto- tai lumikenkälomalla revontulien räiskeessä, keväänkirkkailla hangilla tai vaelluksella Lapin kesässä ja yöttömässä yössä.

Syyskuussa 2020 on siis tulossa TerveysSummit Levi, jossa yhdistyy sekä live-tapahtuma että verkossa jaettava Summit. Aivan parhaan kokemuksen TerveysSummitin meiningistä saa tulemalla live-tapahtuman retriitteihin ja luontotapahtumiin, joita julkaistaan osin myös nettiosallistujille.

Jaspis Toivonen

 

www.biomed.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas