Levinyt!
 

Ylläs-Levi -hiihto aiheuttaa poikkeuksia Levin liikenteessä

10.04.2019

Huomioitavaa Hissitien ja Eturinteen alueen liikenteessä

Reitti- ja liikennejärjestelyiden tilapäinen muutos ajoittuu ajalle torstai 11.4. klo 7.00 – lauantai 13.4. klo 19.15, jolloin aloitetaan järjestelyjen purku. Sulku päättyy viimeistään klo. 24.00.

Kilpailun maalialue sijaitsee Hissitien puolessa välissä ja Hissitie lumetetaan latupohjaksi välillä Vinkkarin itäpuoleinen liittymä – Tunturilampi. Tästä syystä Hissitie suljetaan tilapäisesti.

vismakartta

Keskustan kartta kertoo, miten autoilija pääsee ja voi ajella torstaista lauantaihin Levin ytimessä.

Linja-autojen kaukoliikenteelle uudet pysäkit

Linja-autoliikenne muutetaan torstaina 11.4. klo 7.00 alkavaksi siten, että kaikki liikenne tapahtuu Levienraittia pitkin.

Kaukoliikenteen pysäkki Kylpylänpuolelta Hissitieltä siirretään Levienraitille Skimbamajankujan puolella olevalle vanhalle pysäkkisyvennykselle. Kaukoliikenteen toinen alppitalojen puoleinen pysäkki siirretään Levienraitille Sirkantähden kodalle siinä olevan paikallisliikennepysäkin jatkeeksi.

Skibussi liikennöi Levienkuvetta pitkin

Tilapäisesti Skibussi kulkee reittiä Hissitie-Leviraitti-Rakkavaarantie-Hissitie-Levinkuve-Laaksotie-Ylä-Levintie-Rakkavaarantie pitkin. Ja Skibussit ovat ainoat, jotka kiertävät Levienkuvetta pitkin rakennustyömaan jälkeen kohti Rakkavaaraa. Hissitieltä bussit ajavat P-paikoille menevää uraa ja kulkevat viimeisen P-paikan kautta Levinkuveelle.

Muulle liikenteelle asia ilmoitetaan päättyvän tien liikennemerkillä Rakkavaarantien ja Hissitien risteyksessä. Päättyminen osoitetaan Hissitiellä Hissitien ja Levinkuven risteyksessä merkillä kielletty ajosuunta.

Eturinteen parkkialue on tapahtuman käytössä kokonaan

Hissitien kaikki P-alueet tulevat tapahtuman käyttöön, kuten maalialueen huolto ja tapahtumatori sekä kilpailuorganisaation vaatimat tilat ajanotolle, kuvauskalustolle ja kulkuneuvoille.

Levikeskuksen pelastusliikenne sekä yhteydet kiinteistöihin toimivat kisan aikana Keskuskujan, Mariankujan ja Ratsastajankujan kautta.

Levin keskustan alueella (maali) ei ole erillistä pysäköintialuetta ja yleiset pysäköintialueet ovat varsin rajalliset. Suosittelemme pysäköimään Gondoli2000 tai South Pointin pysäköintialueille ja käyttämään ski bussia. Bussit liikennöivät klo 9.30 – 19.00.

Ski bussissa sujuvasti

Bussiliput 4,00/ päivä, ennakkolippu ostettavissa hissilipputoimistoista, verkkokaupasta, Levin Matkailuneuvonnasta ja alueen hotelleista.

Myös 4,00/ Kertalippu Ski Bussista tai 3,50 e + mpm / Mobiililippu – soita matkapuhelimella numeroon 060 6052 1007. Lippu on voimassa tunnin ajan ostohetkestä. Näytä saamasi tekstiviesti maksusta kuljettajalle.

Kisareitti ja ladulla Ylläs-Levi huomioitavaa

Hiihtokilpailureitti kulkee Ylläkseltä Leville seuraten Kittilän puoleista latureittiä Kalliokoski - risteys 158 - risteys 159 (Aakenuspirtti) — risteys 150 (Vuolittaman Hirvikämppä) — risteys

149 - Pyhätunturin eteläinen ylempilatu — risteys 138 — risteys 137.

(Kätkanlaavu) — Vilttojänkkä — risteys 132 — risteys 131 Ahvenjärven pohjoispuoli — risteys 115 — Koutamaa — maisemasilta - Levikeskus.

Viime vuodesta poiketen reitti viedään Levikeskukseen tultaessa Levi Hotel Span ja Levi Ski Resortin huoltohallien välissä olevan tapahtumaan lumetetun lammen kautta.

Kilpalatureitillä on luisteluhiihtokielto pe 12.4. klo 18.00 – lauantai 13.4. klo 18.00 välisenä aikana. Lisäksi kilpailun aikana on kielletty hiihtosuunta kilpailureitillä Leviltä Ylläkselle päin koko reitin osalta 13.4.

Tapahtuma somessa

Ylläs-Levi hiihto näkyy sosiaalisessa mediassa. Viimeisimmät kisauutiset ja viestit on seurattavissa Facebookista ja Instagramista. Järjestäjät ovat iloisia, jos käytät tunnistetta #ylläslevihiihto jakaessasi kuvia tapahtumasta.

Tapahtuman nettisivuilla www.yllaslevi.com on lisätietoa järjestelyistä.

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas