Levinyt!
 

Meistä jokainen voi tehdä osansa vesistöjen suojelussa

03.04.2019

Vanhat tropit apteekkiin

Tiesithän, että käyttämättä jääneiden tai vanhentuneiden lääkkeiden ainoa oikea hävitystapa on palauttaa ne ja ihan maksutta apteekkiin. Meiltä ne suuntaavat poltettaviksi, kuten muutkin vaaralliset jätteet.

Viemärietikettiä on meidän itse kunkin hyvä noudattaa. Viemärihän ei ole roskis, ja vessanpöntöllekin on ihan oma käyttötarkoituksensa.

Kas näin se sujuu!

Jos siis mökin kaappien kätköistä löytyy turhaa lääkejätettä, alla pari kuumaa vihjettä niiden käsittelyyn.

Pitääkö lääkkeet erotella pakkauksista? Ei tarvitse. Voit tuoda tabletit, kapselit ja jauhomaiset lääkejätteet purkamattomina esimerkiksi muovipussissa apteekkiin.

Mitä teen vanhentuneille voiteille ja nestemäisille lääkkeille? Palauta ne apteekin keräysjäteastiaan omissa pakkauksissaan.

Mitä ei saa laittaa apteekin keräysastiaan? Ruiskut, neulat, elohopeakuumemittarit sekä jodia sisältävät lääkkeet lajitellaan erikseen omiin pusseihinsa ja palautetaan apteekin henkilökunnalle. Neulat tulee palauttaa neulaosa suojattuna.

Entäs lääkkeiden annosteluvälineet? Tuo myös ne apteekkiin hävitettäviksi.

Osta kerralla vain sen verran kuin tarvitset

Näppärä ja omaa kukkaroakin säästävä ympäristöteko on ostaa lääkkeet sopivissa erissä.

Uusi lääkehoito kannattaa aloittaa pienemmällä pakkauksella, mikäli se on mahdollista. Näin lääkettä jää mahdollisimman vähän käyttämättä, jos lääke esimerkiksi syystä tai toisesta vaihdetaan toiseen.

Apteekkari

Minna Loukusa

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas