Levinyt!
 

Levi isännöi seuraavaa Interski-kongressia vuonna 2023

27.03.2019

Maailman hiihdonopettajat koolla

Neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälinen hiihdonopettajien seuraava maailmankongressi Interski järjestetään Levillä 2023 maaliskuussa.

Levi voitti äänestyksen kongressipaikasta vastassaan Itävallan Kitzbühel äänin 22–13. Tämän vuoden Interski 2019 järjestettiin Bulgarian Pamporovossa 17.–22. Maaliskuuta. Suomesta paikalla oli kokonaisvahvuudeltaan 63 jäsenen delegaatio, johon kuuluivat suomalaisten hiihdonopettajien sekä Levi Events Oy:n edustajien lisäksi arvokisamitalien määrällä mitattuna Suomen menestynein alppihiihtäjä Tanja Poutiainen-Rinne. Yksin Leviltä oli mukana noin 20 hengen iskujoukko.

Interski -tapahtumaa on haettu Leville kaksi kertaa aikaisemmin ja nyt uurastus palkittiin.

– Tuntuu hienolta tarjota maailman hiihdonopettajille näyttämö seuraavalle alan tärkeimmälle tapahtumalle. Levin ja koko Suomen hiihdonopettajat odottavat innolla, että pääsevät isännöimään tapahtumaa ja samalla esittelemään omaa osaamistaan, Levin upeita puitteita ja Lapin arktista luontoa, kertoo Minna Nevalainen, Levin hiihtokoulun johtaja.

Levi nähtiin uniikkina kohteena napapiirin yläpuolella ja Levin parhaita puolia kongressia ajatellen ovat alueen monipuoliset majoitusvaihtoehdot, lukuisat ravintolat ja erittäin hyvät konferenssitilat, kaikki kävelyetäisyydeltä.

Odotetaan jopa 2 000 osallistujaa

Tuleva Interski -maailmankongressi tulee olemaan suurin koskaan Levillä nähty kongressi.

– Tapahtumalla tulee olemaan suuri taloudellinen vaikutus Leville. Bulgariassa oli noin 1 500 hiihdonopettajaa yli 35 maasta, ja kongressissa viivytään melkein viikko. Meillä on Levillä erittäin hyvät fasiliteetit ottaa vastaan kaikki vieraat ja upean luonnon lisäksi tarjota heille myös uniikkeja kokemuksia mm. ohjelmapalvelupuolella, sanoo Levi Events Oy:n Head of Events Satu Pesonen.

– Odotamme osallistuja niinkin kaukaa kuin Chilestä, Argentiinasta, Uudesta-Seelannista ja Australiasta. Levi osoitti jälleen, että pienikin hiihtomaa ilman varsinaista vuoristoa on kansainvälisesti kiinnostava paikka myös alppihiihdon ammattilaisille.

Hiihdonopettaja ja Levin merkittävin alppikisanainen kilpailuorganisaatioiden puolelta Jaana Karhila oli myös Bulgariassa ja hän arvioi Levin voittoa seuraavasti:

– Äänestyksessä molemmat presentaatiot olivat huikean hyviä, mutta kyllä Levi voitti lämmöllään ja esittelemällä kaikelle kansalle soveltuvan ja kutsuvan hiihtokeskuksen, Kitzbühelista jäi vähän elitistinen vaikutelma. Uskon myös, että kun nyt Bulgariassa oli paikan päällä noin 1 500 osallistujaa, voidaan Leville odottaa jopa 2 000 henkeä, sillä naapurimaissa ja lähellä sekä idässä että muualla Euroopassa on hiihdonopettajia runsaasti.

Mikä on Interski?

Interski on maailman suurin lumiurheilun kansainvälinen kongressi, johon hiihdonopettajat kokoontuvat joka neljäs vuosi. Ensimmäinen kongressi pidettiin vuonna 1951 Itävallan Zursissa.

Interskissä eri maiden hiihdonopettajat esittelevät toimialan uusia virtauksia, jakavat kokemuksia sekä kehittävät yhdessä toimialaa. Keskeisenä osana ovat showtyyppiset demolaskut, jossa eri maat esittelevät omia taitojaan.

Kongressin yhteydessä myös kaikki merkittävimmät hiihdonopetuksen kansainväliset liitot pitävät omat kokouksensa (ISIA, IVSS, IVSI).

 

Jaspis Toivonen

 

www.levi.fi

http://interski2019.net/

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas