Levinyt!
 

Cafe Nietos toi Sivakkaan lisätilaa ja -valikoimaa

22.02.2015

Etelärinteellä viihtyy koko päivänkin.
Hiihtolomille avautunut laajennettu rinneravintola Sivakka palvelee nälkäisiä ja janoisia South Pointin asiakkaita. Iso ja aurinkoinen ulkoterassi palvelee, ja sisällä on tilaa kahdessa kerroksessa. Ravintolan kupeessa on tilava paikoitusalue, joten sinne on helppo hurauttaa myös autolla.
Café Nietos entisen myymälän ja vuokraamon paikalla tuo Sivakkaan kaivattua lisätilaa. Reilut 200 henkeä vetäneeseen ravintolaan mahtuu nyt lähes 300 asiakasta. Myös Sivakan puoli tuntuu entistä suuremmalta, kun sen kahvilanpuoleinen seinä on osin avattu.
- Nietoksen rakensivat Levi Ski Resortin osaajat, joilta tuli myös hyviä ideoita ja näkemystä kahvilan sisustukseen. South Point on tuonut Etelärinteelle lisää ihmisiä kaikissa asiakasryhmissä. Aikaisemmin ulkomaalaisten ja lapsiperheiden määrä korostui, mutta nyt täällä viihtyvät kaikki. Helppo tuolihissi houkuttelee, ja ihmiset viihtyvät täällä jopa koko päivän, joten ravintolapaikkoja tarvittiin lisää, sanoo Levi Restaurantsin toimitusjohtaja Marko Mustonen.

CafeNietos

 

Café Nietoksen seiniä koristavat helsinkiläisen hiihtäjäryhmän historialliset valokuvat vuodelta 1937.

Seinillä historian havinaa.
- Café Nietoksen vitriinistä saa kahvilatuotteita monipuolisesti. Esimerkiksi croissantteja eri täytteillä, salaatit sekä valmiit hedelmäsalaatti- ja jogurtti-mysliannokset vievät nopeasti pienen nälän pois.
- Tuore peruskahvi on suosituin, mutta tarjolla on myös tuunattuja kahvi- ja kaakaovaihtoehtoja. Lisäksi Nietoksesta voi ostaa shampanjaa laseittain, joten tänne voi tulla vaikkapa juhlistamaan loman alkamista, Marko vinkkaa.
Nietoksen sisustuksen on suunnitellut Marja Sauri, ja se istuu hyvin Sivakan vanhaan henkeen harmaine sävyineen, joita täydentävät valkoiset yksityiskohdat, kuten katossa liitelevät riekot ja seinille nostetut poronsarvet. Vanhoista lumiaidoista tehdyt harmaat väliseinät jakavat tilan. Levin sekä laskettelun historiasta kertovat seinillä vanhat sivakat eli sukset menneitä vuosilta ja kookkaat valokuvat erään helsinkiläisen ryhmän matkasta Leville maaliskuussa vuonna 1937.
Viihtyisän sohvanurkkauksen sohvista yksi on perua sota-ajoilta, ja sen selkänojassa on kranaatin sirpaleen tekemä reikä. Kahvilan tukevat, valkeat pirttikalustot ovat valmistuneet Eturinteen huonekalutehtaalla Ski Resortin timpurien käsissä, eli ne ovat paikallista käsityötä. Sivakka ja Nietos palvelevat joka päivä klo 9.30–18.
(Timo Koivisto)


www.levirestaurants.fi

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas