Levinyt!
 

Virallinen pysäköinninvalvonta on tullut Levillekin

21.03.2019

Pysäköinninvalvontaan on aina syynsä

Sosiaalisessa mediassakin kiihkeää keskustelua aiheuttanut pysäköinninvalvonta on Levillä suhteellisen uusi asia. Nykyään Levi Marketin pihassa tulee käyttää parkkikiekkoa, ja pysäköintiaika on maksimissaan kaksi tuntia. Virhepysäköinnistä joutuu maksamaan 40 euron suuruisen valvontamaksun. Valvonnan tavoitteena on taata parkkipaikat Levi Marketin omille asiakkaille.

parkkikiekko 

Pysäköinninvalvontalakiin perustuen kiinteistön omistaja tai haltija voi määritellä pysäköinnin tietyin ehdoin kuten vaikkapa vaatimalla parkkikiekon tai pysäköintiluvan käyttöä. Pysäköintiehdot on ilmaistava selvästi havaittavalla tavalla esimerkiksi erillisin opastetauluin. Näitä on Levi Marketille johtavan tien varressa ja kiinteistön seinissä, ja onpa vielä myymälän ovissakin muistutus parkkikiekon käytöstä.

Viime syksynä käyttöön otettu virallinen pysäköinninvalvonta aloitettiin Levi Marketissa, koska myymälän asiakkaille ei yksinkertaisesti riittänyt parkkipaikkoja.

– Saimme paljon palautetta, että tulisimme teille ostoksille, mutta kun emme mahdu pihaan. Kyllä se turhauttaa kauppiasta, kertoo Levi Marketin Kai Syväjärvi.

Turvallisuuspalveluita tarjoava Securitas valvoo Levi Marketin pysäköintiä päivisin ja öisin, ja ongelma onkin pienentynyt virallisen pysäköinninvalvonnan myötä.

-– Meillä oli jo aiemmin 2h-pysäköintikyltit, mutta kukaan ei noudattanut niitä, joten jouduimme ottamaan järeämmät keinot käyttöön, ja aloitimme yhteistyön Securitaksen kanssa. Olemme jakaneet asiakkaille ilmaisia parkkikiekkoja ja aluksi laitoimme tuulilaseihin huomautuslappuja, koska emme halunneet alkaa sakottamaan. Kukaan ei halua alkaa valvomaan pysäköintiä ilman pätevää syytä. Me haluamme palvella asiakkaitamme ja taata heille parkkipaikat.

Täysperärekat suurissa vaikeuksissa

Moni Levi Marketin pihalle autonsa moneksi päiväksi tai yön yli jättänyt ei välttämättä edes tiedosta, kuinka paljon ongelmia se aiheuttaa.

– Tavarakuormat saattavat tulla meille aamukolmelta, ja jos piha on täynnä autoja, se on täysperärekalle ilkeä tilanne. Rekka ei mahdu kääntymään ja se voi joutua peruuttamaan pihalle kadulta saakka. Se ei ole ihan helppo homma, kun autoja on edessä. Autonomistajia yritetään selvittää rekisterinumeron perusteella, mutta heitä on vaikea tavoittaa keskellä yötä. Kuskin aikataulu myöhästyy, tavaroiden toimitus myöhästyy, ajoaika ei riitä, ja pahimmassa tapauksessa joudutaan hommaamaan toinen kuljettaja. Toisinaan on monta rekkaa jonossa, kun ensimmäinen ei pääse purkamaan, kertoo Syväjärvi.

Yksi virallisen pysäköinninvalvonnan tarkoituksesta on myös se, että pelastustiet pysyvät vapaina hälytysajoneuvoja varten. Tällaisia kohteita ovat Levin keskustassa esimerkiksi Levi Hotel Spa ja joidenkin yksityisten kiinteistöjen piha-alueet. Näissä kohteissa vaaditaan kiinteistön omistajan tai haltijan pysäköintilupa.

Virpi Kallio

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas