Levinyt!
 

Vuoden 2020 Lynxit ja Ski-doot esiteltiin

15.03.2019

Ensi kertaa julkistukseen päästiin Levillä

Levi Summit kuhisi tummiin kelkkatakkeihin pukeutunutta väkeä 11.3., sillä koolla oli noin 270 BRP Finlandin jälleenmyyjää kaikkiaan 15 eri maasta, eli joka puolelta maailmaa, missä vain moottorikelkoilla ajellaan. Kokonaisvahvuus ryhmälle nousi likemmäs 400 henkeä, mikä myös näkyi katukuvassa.

BRPValto

Maanantai oli tärkeä päivä, sillä Levillä julkistettiin vuoden 2020 Lynxin uusin kelkkamallisto, kyseessä oli koko maailman kattava julkistus, ja Ski-doolta julkistettiin uusin 2020 mallisto Euroopan markkinoille.

– Olemme useampana vuonna jo haaveilleet pääsystä tekemään malliston julkistukset täällä Levillä ja nyt viimein onnistuttiin. Tämä viikko 11 on meille tärkein ajankohta ja aikaisemmin onkin oltu Ruotsin Hemavanissa samoissa merkeissä. Kuitenkin Levi on paras kulkuyhteyksiensä vuoksi, vieraat pääsevät tänne hyvillä lennoilla, ja samoin se tuo meille järjestäjille selvää säästöä, kertoo BRP Finlandin Skandinavian kaupallinen johtaja Valto Ristimella.

BRP Finlandin tuotanto on Rovaniemellä, joten Levillä toimiessa on kotikenttäetu eikä ole pitkä matkakaan haittana.

Ristimella kertoi, että eniten tietysti julkistustilaisuudessa oli Suomen, Ruotsin ja Norjan sekä Kanadan edustusta, kauppiaita ja omaa henkilökuntaa, sillä kelkkailukin on täällä vahvinta. Kauimmaiset osallistujat tulivat Kazakstanista asti.

Levillä ei esitelty yksin uutta mallistoa, vaan osana kolmen päivän ohjelmaa oli myös markkinointia ja koulutusta kaupan eri vaiheissa, sekä tietysti koeajoa. Pääsi kunnolla kelkan sarviin lumella, koeajamaan, miltä uutuus alla tuntuu, Levin Rally Centerin Area X tarjosi oivat puitteet käytännön ajoharjoitteluun. Vasta satanut uusi paksu puuterilumi myös lisäsi ajoelämyksiä.

Paljon uutta kumpaankin merkkiin

Ristimella kertoo nyt esiteltävän Lynxin 2020 malliston olevan parin viimeisen vuoden mallien kehitystä edelleen. 2018 tulivat tuotantoon uudistuneet urheilukelkat ja syvänlumen kelkat, seuraavana vuonna mallistoa laajennettiin ja nyt niitä on kehitelty yhä ajajaystävällisemmiksi. Tällä kertaa on markkinoille saatiin leveätelainen Lynx Commander. Uuden Radien-X -rungon ja EasyRide-telaston ansiosta tämän crossover-moottorikelkan käsiteltävyys on siirtynyt seuraavalle tasolle.

Ympäristöä ja kulutusta on mietitty yhä tarkemmin. Rotax 900 ACE Turbo -nelitahtimoottori tarjoaa nyt kierrosherkkyyden, sitkeän väännön sekä hulppean huipputehon. Ne yhdistettynä alhaiseen polttoaineen kulutukseen tekevät siitä markkinoiden hienoimman moottorin esimerkiksi pitkille päivämatkoille. Yhdellä tankillisella ajetaan useita satoja kilometrejä.

logo

– Nykyään pitää ajatella ympäristöasioita entistä tarkemmin, niinpä kelkkojen kulutus, vähenevät melu- ja hajuhaitat ovat kaikki plussaa. Ja esimerkiksi safariyritykset arvostavat kyseisiä ominaisuuksia, safariyrityksissä on meidän markkinat noin 90 prosenttisesti eli se on tärkeä segmentti, sanoo Ristimella.

– BRP:n innovatiivisuus jatkuu, niinpä voidaan esitellä uusia värejä, uutta designia ja lisäksi ajoelämyksellisyyttä täydentävät asianmukaiset varusteet, jotka tekevät ajamisesta nautittavampaa oli sitten kyseessä perhe tai naiset, työ- tai safarikelkka. Eri ammattiryhmät vaativat kelkalta ja varusteilta erilaisia ominaisuuksia ja kaikkiin niihin pyrimme vastaamaan.

Töihin kelkkatehtaalle?

Ristimella kertoo BRP Finlandilla menevän parhaillaan todella hyvin. Tuotannossa on kaikkiaan nelisen sataa henkeä töissä, ja tänä talvena on vain neljäsosa ollut lomautuksessa.

Parhaillaan onkin menossa uusi rekrytointi, etsitään useampaa kymmentä ammattitaitoista henkilöä tehtaan tuotantoon.

– Keräämme myös täältä jo uusia tilauksia ja kauppa tuntuu käyvän vilkkaasti. Harrastajat ovat intohimoisia kaikissa pohjoismaissa ja uutuudet kiinnostavat. Kelkkakulttuuri on lisäksi hyvässä hallinnassa ainakin meillä pohjoismaissa.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas