Levinyt!
 

Saila julkaisee uuden levyllisen Lapin lauluja

27.02.2019

Levyllinen Lapin säveliä

Kittiläläinen muusikko, raikasääninen Saila Ruotsala, joka on esiintyjänä tunnettu nimellä Saila, julkaisee nyt uuden levyn nimeltä Keskiyön auringon maa. Julkaisukonsertti pidetään Marian kappelissa tiistaina 5.3. klo 19. Konsertissa esiintyvät Saila, laulu ja kitara, Lasse Heikkilä, kitara ja lyömäsoittimet, Joonatan Rautio, saksofoni, ja Ville Linnala, basso.

saila_lasse

Saila on suosittu esiintyjä, jonka sanomaa sisältävät laulut sopivat erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin kirkosta koulun juhliin, pienistä häistä aina konserttilavoille asti.

– Mie haluan aina lauluillani ja tulkinnoillani kertoa tarinan, koen sen tärkeäksi ja usein niissä on siten tarttumapintaa muillekin, sanoo Saila.

Uudella levyllä on kolme Sailan omaa sävellystä, mutta suurin osa on luottosäveltäjän Lasse Heikkilän käsialaa. Kaikkiaan kappaleita on yksitoista.

– Meidän yhteistyömme kantaa kauas, ja siitä on noin parikymmentä vuotta, kun Saila tuli kysymään, että teenkö lauluja myös muille kuin vain itselleni, ja kerroin tekeväni, kertoo säveltäjä Lasse Heikkilä.

Saila ja Lasse ovat myös esiintyneet useasti yhdessä, Suomen lisäksi esiintymismatkat ovat vieneet heitä ympäri maailmaa. Varsinkin Japani on molemmille läheinen maa, Saila on siellä esiintynyt jo 7 kertaa ja Lasse 14 kertaa. Japanissa on myös paljon Sailan ja Lassen faneja. Tiedossa on jälleen tänä vuonna kiertueet ainakin Japaniin ja Espanjaan, ja myös Muurmanskiin on kutsu käynyt.

– Ja vaikkei ole edes yhteistä kieltä, on Saila lumonnut japanilaiset fanit jo viidessä minuutissa. Sama toistuu kotimaan konserteissa, sillä Sailalla on aina aikaa rupatella yleisön kanssa ja aina löytyy joukosta tuttuja.

Heikkilä lisää, että musiikki on symbolista ja jokaiselle ihmiselle löytyy aina oma tarttumapinta, joka koskettaa jollakin lailla.

Lappi vapauttaa inspiraation kahleet

Lasse Heikkilä on jo vuosia kulkenut pohjoisessa etsimässä innoitusta ja rauhoittumassa luonnon lähellä.

– Olen säveltänyt täällä Lapissa kymmeniä lauluja. Nyt viimeksi asetuin Puljussa sähköttömään mökkiin keskellä erämaata kannel ja kitara seuranani ja siellä syntyi uusia säveliä. Sanoitukset ovat levyillämme kahden todella hyvän eteläsuomalaisen sanoittajan käsialaa. Minna Kontiolahti ja Jarmo Jokinen ovat tuotteliaita ja heidän tekstinsä ovat niin omantuntuisia, että sopivat meille täydellisesti, sanoo Lasse Heikkilä.

Tammikuun pakkasissa syntyi levylle mukaansa tempaavia ja toisaalta tunnelmallisia lappilaisia lauluja, ja jokainen, joka luonnossa on liikkunut löytää niistä suosikkinsa. Tammikuun kovissa pakkasissa syntyi myös musiikkivideo, jonka miinuslukemat eivät lopullisessa tuotannossa näy, vain riemukasta menoa kelkalla halki lumisen tunturin.

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas