Levinyt!
 

Konstit on monet, apteekki voi auttaa, jos lääke unohtuu matkasta

27.02.2019

Lääkkeet jäivät koneeseen

Viime viikolla Kittilän apteekkiin tupsahtivat huolestuneet vanhemmat, joiden hiihtoloma ei ollut alkanut kuten elokuvissa.

Pienokaisen antibiootit olivat unohtuneet lentokoneeseen, ja lääkekuuri oli vasta aluillaan. Farmaseuttimme nappasi auki sähköisen reseptitietokannan, josta kävi ilmi lääkevalmisteen nimi ja annos. Resepti vain oli tyhjä, koska se määrätty lääkepullo oli jo hankittu ja lenteli parhaillaan takaisin eteläiseen Suomeen.

Farmaseuttimme otti puhelun juuri yksityisvastaanoton aloittaneelle paikalliselle kittiläläiselle lääkärille, joka vastasi kännykkäänsä viikonlopun ruokaostosten lomassa. Farmaseutti selitti asian, ja kyseli lähettääkö hän asiakkaat vastaanotolle. ”No mitä turhaa, asiahan on selvä – pieni ihminenhän on jo kertaalleen tutkittu”, kuittasi lääkäri ja antoi puhelinmääräyksen samasta lääkkeestä aiemmalla ohjeella.

Olipas hienoa nähdä helpottuneet ilmeet vanhempien kasvoilla: lapsen lääkehoito jatkui ja koko perhe sai aloittaa hiihtolomansa hyvillä mielin.

Pakkasvoiteet ovat niin ’last season’

Näin ne asiat parhaimmillaan hoituvat. Käytetään maalaisjärkeä, luotetaan toistemme ammattitaitoon ja pidetään aidosti huolta asiakkaistamme. Sole mikhän!

Ja muistutuksena vielä, että ne pakkasvoiteet ovat so last season – niitä ei enää ole. Kylmältä kasvoja suojaa vaate tai kinesioteipin palaset poskissa ja nenänvarressa – Mäkäräisen Kaisan tyyliin.

Vedetöntä voidetta voi toki levittää kasvoille ihon kuivumista ja ärsytystä ehkäisemään, kun homman hoitaa noin tunti ennen rinteeseen tai kelkkailemaan lähtöä. Samaa voidetta voi sipaista kerroksen kasvoille vielä ennen saunaan menoa. Usein kasvojen ihoa ärsyttävät voimakkaat lämpötilan vaihtelut.

Onneksi kevätaurinko pilkottaa jo mukavasti ja lämmittääkin iltapäivällä. Kevättä kohti kuljetaan!

Terveisin apteekkari Minna Loukusa

 

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas