Levinyt!
 

Steffanin kahvimobiilista maistuvat juomat kahvi- ja teekissoille

21.02.2019

Uusi innovaatio täksi talveksi

HaliPuun nuotio- eli camp fire baristana tunnettu Steffan Wunderink alkoi viime kesänä kehittelemään oman yrityksensä kulkuneuvoa siihen malliin, että nykyisin Levillä palvelee (snow)mobiili kahvila, joka on talvikeleillä helposti liikuteltavissa paikan mukaan.

Itse asiassa tuli kehiteltyä koko baristan palveluyritys uuteen uskoon, kun mukana kulkevat kaikki tarvittavat pannut, kipot ja kupit, sokerit, leivonnaiset, puut, vesi ja jätehuolto kätevästi samassa systeemissä, kun rakennettiin kahvireki.

steffan

Aikaisemminkin jo Steffanin voi kutsua vaikkapa oman mökin pihalle tai ryhmien ohjelmiin laavulle tai kodalle valmistamaan mainiot lattet ja muut erikoiskahvit. Nyt hänellä kulkevat erikoisreessään mukana kerralla kaikki tarvittavat.

Kahvila liikkuu helposti paikasta toiseen, kun moottorikelkka vetää jykevää rekeä. Ainoa vaatimus onkin kunnollinen kelkkareitti kohteeseen, niin sitten ei mene kuin hetki, kun jo kahvi porisee tulilla.

Ajatus oli Steffanin oma, ja reen metalliosien tekijäksi löytyi Sieppijärvellä asuva Veikko Nordberg, monitoimimies, jolla pysyy käsissä hitsauslaitteet ja rauta taipuu haluttuun malliin. Nordbergin valmistaman rekirungon päälle tehtiin myös nuotiopaikka, joka ei roskaa eivätkä kekäleet tipu maastoon. Ja lopuksi rakennettiin sitten tarvittavat puuosat, joissa kulkee koko varasto mukana, on pieni tarjoilutaso ja sen alla kaappi.

– Kun tapasimme Veikon kanssa ensi kertaa, niin hän alkoi oitis suunnitella metalliosien mallia. Siinä ei sitten mennyt kauankaan, kun reki ja tulisija olivat valmiit, kertoo Steffan.

Veikko on kätevä länsirajan mies, joka on eräänkin pilkki- ja grillireen elämässään tehnyt.

Reki herättää huomiota

Steffanin kahvireki päivystää näin keväällä muun muassa Levin keskustassa eikä värikästä ja hauskan näköistä kokonaisuutta voi olla huomaamatta. Steffan on vienyt jo kahvirekensä muun muassa Levin talvikauden avajaisiin, maailmancupin Lapland Avenuelle ja Levin Igluille ja aina käy kuhina reen ympärillä. HaliPuun metsässä hän hemmottelee edelleen asiakkaat ja tilauksesta onnistuvat monet muutkin paikat.

Kielitaitoinen, alkujaan Hollannista Leville muuttanut barista puhuu sujuvaa suomea ja tervehtii jokseenkin kaikki ohikulkijat, usein ulkomaalaiset kuulevat vielä omalla kielellään tervehdyksen, mihin reagoidaan aina iloisesti. Rekeä kuvataankin edestä ja takaa ja sosiaalinen media laulaa.

Ja mikä parasta, Steffanin myymät tuotteet vievät kielen mennessään. Kahvin ystävät arvostavat erikoiskahveja, joita saa kuumina ja tuoreeltaan. Ainahan kahvi maistuu ulkona, niin nytkin, ja oman lisäarominsa antaa elävä tuli.

Baristan käyttämä kahvi paahdetaan ja sekoitetaan omaksi erikoiskahviksi rovaniemeläisessä pienpaahtimossa, Levillä sitten kahvi jalostuu baristan taitavissa hyppysissä maistuviksi juomiksi. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi chai-latte eli pakurista valmistettu maukas kuuma juoma, suomalaista superfoodia vaikkapa lenssun torjuntaan.

Palan painikkeeksi löytyy itse tehtyä maukkaita juustokeksejä tai makean nälkään puolukkavaahtokarkkeja sekä muuta kahvileipää.

Jaspis Toivonen

 

halipuu.com

Facebook: HaliPuu´s Campfire Barista

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas