Levinyt!
 

Spiellassa ravitaan sielua sekä vatsaa

14.02.2019

Jatkuvasti vaihtuva maisemataulu

Koutalaen päältä avautuvat upeat näkymät alas Levin keskustaan, Sirkan kylän ytimeen sekä kauemmaksi Tunturi-Lappiin, Pallasten pyöreän tunturijonon tunnistaa helposti horisontista ja kesällä välkehtivät jalokivien lailla muun muassa Levi- ja Sirkkajärvet vähän kauempana. Talvi-iltoina lumoavat erilaiset valot ja lumiset maisemat välillä kiihkeästikin sykkivän kylän sydämessä.

spiella_paula

Tämä alati vaihtuva ikkunataulu muuttaa näkymäänsä vuorokauden tuntien ja vuodenaikojen mukaan eikä siihen kyllästy.

– Päivisin ikkunapöydät ovat aina ensimmäisinä varattuja ja niissä istutaankin usein pitkään vain tuijottamassa maisemaa. Iltaisin tuijotellaan puolestaan kylään, ja syödään hyvin, kertoo Cafe & Restaurant Spiellankin toiminnoista vastaava Paula Hallahuhta, jonka peukalon alla ovat myös Levi Summitin kokoustoiminnot.

Päivisin kahvilassa tarjoillaan suolaiset ja makeat kahvilatuotteet, lounassalaatit, kuumat juomat ja erikoiskahvit, drinkit, voipa ylellisen hetken viettää myös shamppanjasta nautiskellen. Mannermainen kahvilakulttuuri on täällä aistittavissa ja tänne tullaan nauttimaan lattesta tai kupposesta cappuccinoa. Alkuillasta leffateatterin aukaistessa täältä voi noutaa juomat myös elokuvateatterin puolelle.

À la cartea arkisen elämän yläpuolella

Paula Hallahuhta esittelee Spiellan iltamenuta, joka on mutkaton ja maittava.

– Meillä nautitaan sellaista arjen yläpuolella olevaa à la cartea, jolla vatsa täyttyy kunnolla, ei mitään fine diningia, mutta hyviä makuja. Esimerkiksi nyt on saatu raaka-aineeksi karhua, tarjolla on oma karhumenu, ja yleensäkin käytetään arktisia raka-aineita. Listalla on karitsaa, rautua, sinisimpukoita, haukea, hirveä ja kausittain vaihtuvaa riistalintua.

spiella_ilta

Näkoalaravintola Spiellassa ei ole erityistä  lasten listaa, vaan täällä myydään puolikkaita annoksia puoleen hintaan, nykylapsille maistuvat samat ruuat kuin aikuisillekin, kun tarjolla on vähän erilaista.

Iltaisin Spiellasta sukeutuu viihtyisä ja intiimi ruokaravintola, päivävermeet raivataan pois näkyviltä, ja kun takkaan sytytetään tuli ja kynttilät pöytiin, tunnelma muuttuu hetkessä.

Spiella on myös mukava paikka viettää erilaisia juhlia, esimerkiksi hääpaikkana tila on suosittu.

Kahvila Spiella on avoinna päivisin klo 11–17 ja Ravintola Spiella klo 18–23.

Suositeltavaa on tehdä pöytävaraus, sillä ne ikkunapaikat varsinkin täyttyvät ensimmäisinä.

Jaspis Toivonen

 

Golevi.fi

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas