Levinyt!
 

Levi Ski Resort sai kansainvälisen ISO 14001 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa

14.02.2019

Hiihtokeskuksen tärkein asia on oma ympäristö.

Suomen johtava hiihtokeskus Oy Levi Ski Resort Ltd sai 31.12.2018 kansainvälisen ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatin ensimmäisenä hiihtokeskuksena Pohjoismaissa. Sertifikaatin myönsi Eurofins Expert Services Oy.

Skiresoert_serti

ISO 14001 on kansainvälisesti tunnustettu ympäristösertifikaatti ja -johtamisjärjestelmä, joka edellyttää organisaatiolta ympäristöasioiden hyvää hoitamista sekä järjestelmällistä sitoutumista ympäristönsuojelun tason parantamiseen.

– Meille myönnetty sertifikaatti tuo näkyväksi vuosien työn, jota olemme tehneet arktisen toimintaympäristömme suojelun eteen. Mielestäni voimme olla tyytyväisiä, että Pohjoismaissa hiihtokeskusten ensimmäinen sertifikaatti tulee Suomeen. Ulkopuolisen arvioitsijan myöntämällä sertifikaatilla on erityistä arvoa rinne- ja huoltopalveluidemme kehittämisessä, sanoo toimitusjohtaja Jouni Palosaari Oy Levi Ski Resort Ltd:stä.

Arktisuus on voimavara

– Sertifiointi edellyttää meiltä jatkuvaa kehittämistyötä ja oman toimintamme arviointia. Olemme jo yli vuosikymmenen käyttäneet Levillä pelkästään uusiutuvaa sähköä ja tavoitteenamme on mm. vähentää energiankulutustamme kaikin tavoin, kertoo Palosaari.

– Minimoimme esimerkiksi rinnevalaistuksen energiantarvetta led-valoilla sekä automatisoinnilla. Automatisointi parantaa myös mittavan lumetusjärjestelmämme hyötysuhdetta, ja pystymme lisäksi käyttämään lumetuksen tuottamaa hukkalämpöä tilojemme lämmityksessä. Lajittelemme omat jätteemme ja tunturiroskikset kannustavat myös asiakkaitamme lajittelemaan jätteensä rinnealueilla. Koulutamme kaikki kuljettajamme energiaa säästävään ajotapaan, ja hyödynnämme lumensyvyyttä mittaavaa SnowSat-järjestelmää rinteiden kunnossapidossa, joka konetyön ennakointia parantamalla vähentää polttoaineen kulutusta ja päästöjä. Teemme myös tunturissa systemaattista maisemointityötä, joka puolestaan ehkäisee tehokkaasti eroosiota.

– Arktinen ympäristö on meillä Levillä se kaikkein tärkein voimavara. Matkailijat tulevat Lappiin nimenomaan luonnon vuoksi. Luonnon vaalimisen täytyy olla suurimpia arvoja jokaiselle, joka haluaa, että Lappi säilyttää asemansa merkittävänä matkailukohteena myös tulevaisuudessa, toteaa Palosaari.

Rinteiden aukioloajaksi on muutettu klo 9.30–19.00, joka antaa aamusta käyttöön puoli tuntia valoisaa lisäaikaa ja vähentää valaistuksen tarvetta illasta tunnin verran.

Pitkällä aikavälillä kestävän kehityksen mukainen toiminta merkitsee luonnon sekä kustannusten säästöä, kun esimerkiksi tuotannossa tarvittavat energia- ja materiaalivirrat minimoidaan ja jätteet kierrätetään.

Sertifiointi tuo konkreettista etua

Vuosittaiset auditoinnit auttavat jatkuvasti parantamaan yrityksen ympäristöjohtamista ja tehostamaan ympäristövaikutuksien hallintaa. ISO 14001 -sertifikaatti auttaa muuttamaan ympäristöasiat sanoista teoiksi.

Se auttaa hallitsemaan toimintojen, tuotteiden ja palveluiden elinkaaren ympäristönäkökohtia ja helpottaa lupa-asioissa. Samalla se myös tukee brändin rakentamista.

Ympäristötehokas toiminta vähentää kustannuksia. Sertifikaatti parantaa riskien hallintaa ja on vahva merkki vastuullisuudesta. Se vahvistaa lisäksi henkilöstön ympäristötietoisuutta ja osallistumista.

www.levi.ski

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas