Levinyt!
 

Uusi ympärivuotinen konserttisarja Kittilän Särestössä houkuttelee matkailijoita

17.01.2019

Hiljaisuuden Vuodenajat on Kittilän Kaukosessa sijaitsevaan Särestöniemen taidemuseoon suunniteltu konserttisarja, joka yhdistää eri taiteenlajeja, kuten klassista ja uutta musiikkia, sirkusta, tanssia ja ääni- ja valosuunnittelua. Eri vuodenaikoina toteutettavat konserttikokonaisuudet ovat erityisiin Särestön tiloihin valmistettuja kokonaistaideteoksia, joissa yleisö pääsee kokemaan luonnossa tapahtuvat muutokset vuodenaikojen vaihtelun mukaan, Särestöniemen hengen ja monipuolisen ja korkeatasoisen taiteellisen sisällön.

Hiljaisuuden Vuodenajat -konsertit toteuttaa kittiläläinen Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry yhdessä Särestöniemi-museon ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Tammikuun 26. päivä esitetään toinen sarjan konserteista. Kaamos on aisteja herättelevä monitaiteinen kokonaisuus, joka sisältää ilma-akrobatiaa, jongleerausta, musiikkia sekä ääni- ja valotaidetta.

Särestöön rakennettua kokonaistaideteosta ovat luomassa taiteilijat Saara Ahola, Mikael Heikkilä, Agnes Hvizdalek (Itävalta), Sakari Männistö, Tuomas Skopa, Janne Tuomi, Riikka Vuorenmaa ja Peter Åberg (Ruotsi). Kokonaisuuden taiteellisina suunnittelijoina toimivat sirkustaiteilija Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen.

Kittilästä kiinnostava kulttuurimatkailun kohde

Viiden monitaiteisen konsertin sarja on osa vuonna 2018 käynnistynyttä kulttuurimatkailun kehittämishanketta, jonka tarkoitus on monipuolistaa alueen ympärivuotista taidetarjontaa sekä tarjota vetovoimaisia tapahtumia alueen matkailijoille ympäri vuoden. Konserttisarja jatkuu seuraavan kerran ruska-aikaan sijoittuvalla konsertilla syykuussa. Kehittämishankkeen aikana järjestetään viisi monitaiteista konserttia, työllistetään n. 40 taiteen ammattilaista ja kasvatetaan Kittilän vetovoimaa kiinnostavana ympärivuotisena kulttuurimatkailukohteena.

– Hiljaisuuden Vuodenajat -konsertit kestävät hyvin vertailun kansainvälisten taidetapahtumien kanssa. Erityiseen paikkaan sijoittuvat konsertit ovat mitä parhainta tapahtumatarjontaa sekä paikallisille että muualta saapuville katsojille. Ilman Suomen kulttuurirahaston tukea ei vastaavaa konseptia olisi koskaan päästy kokeilemaan. Toivomme, että ympärivuotinen taidetoiminta Kittilässä voisi jatkua vielä kolmivuotisen hankkeen päättymisen jälkeenkin, sanoo toiminnanjohtaja Joonas Martikainen.

Konserttisarjan tuotannosta ja hankkeen toteutuksesta vastaa kittiläläinen Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry. Yhdistys tunnetaan taiteen valtionpalkinnolla palkitun Hiljaisuus-festivaalin järjestämisestä Kittilässä Kaukosen kylässä. Yhdistys edistää aktiivisesti alueen taidesisältöisen kulttuurimatkailun kehittämistä ja taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia Kittilässä ja koko Lapin maakunnassa muun muassa tiiviin alueellisen ja kansainvälisen yhteistyön kautta.

Kehittämishanketta tukee Suomen kulttuurirahasto ja se toteutetaan yhteistyössä Särestöniemi-museon, Flatlight Creative Housen, Levin Matkailu oy:n, Kideve Kittilän elinkeinopalveluiden, Kittilän kulttuuritoimen ja House of Laplandin kanssa.

Kaamos-konsertti 26.1.

Keskitalven kahdessa esitys- ja konserttikokonaisuudessa pureudutaan taiteen keinoin pohjoisen vuodenajoista mystisimpään ja sävyrikkaimpaan. Esitykset Särestöniemi-museolla lauantaina 26.1. klo 12 ja klo 15. Monia aisteja herättelevässä kokonaisuudessa yleisö vaeltaa taiteilijoiden mukana halki talvisen Särestön, aistien ja kuunnellen tilaa niin ulkona kuin Galleriassa ja Ateljeessakin.

Liput 35 €, myynti www.tiketti.fi, Kittilän kulttuuritoimi, ja Särestöniemi-museon kahviosta tuntia ennen konsertin alkua.

Kello 15 alkavaan konserttiin järjestetään maksuton kuljetus Kittilän kulttuuritoimen tuella. Reitti: Levi Hotel Spa klo 13.30 – Hotelli Kittilä ja Nesteen huoltoasema klo 13.55. Bussi samaa reittiä takaisin tilaisuuden jälkeen.

Lisätietoa myös Facebookin tapahtumista otsikolla Hiljaisuuden Vuodenajat: Kaamos - Seasons of Silence: Kaamos

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas