Levinyt!
 

Rock-muzakin ilosanomaa kaiken muun yläpuolelle!

16.01.2019

Tuikun Talviliikuntapäivät on silkkaa rokinsoiton riemua.

Muusikoiden ajatuksenjuoksu on parhaimmillaan mielenkiintoista seurattavaa, kun taiteellinen tatsi ja boheemi elämäntapa luovat omituista värinää ympärilleen. Autenttista tunnelmaa pääsee maistelemaan Tuikussa rokkareiden Talviliikuntapäivien merkeissä lauantaina 9. helmikuuta. Monissa tapahtumissa soitetaan musiikkia, mutta Talviliikuntapäivillä jaetaan riemua. Se on ero, jonka tuntee sisimmässään paikan päällä, ja josta riittää kotia viemisiksikin.

Tapahtuman keskiössä on kaikessa kauneudessaan rokinsoiton riemu. Tunne, joka kantautuu lavalta hyvin harjoiteltuna yleisön keskuuteen, jakautuen rinneravintolan ulko-ovelta aina takaseinään saakka. Jo perinteeksi muodostuneen tapahtuman järjestysnumero on kadonnut perimätiedon jalkoihin, jonne festivaalien perimmäinen olemus kulminoituukin.

Tuikun stagella 2019.

Päätön Venus ponnistaa Oulun lakeuksilta ja soittaa Tuomari Nurmion laajaa tuotantoa läpi vuosikymmenten. Osa kappaleista pyrkii kunnioittamaan myös alkuperäisiä sovituksia. Luvassa niin rakkaus-, kapakki- kuin Kallion syrjäkatujen kutulaulujakin. Päätön Venus lupaa hengästyttää, parantaa verenkiertoa ja eheyttää sielun.

Sakari Korhonen, artisti Jumalan armosta, lupaa villitä tanssikansaa perinteisen, anarkistisen ja Lapin kovimman tanssiorkesterinsa Sakari Korhonen & Huurankukat kanssa. Orkesteri tulkitsee ikivihreitä Suomi-klassikoita. Sakari sulattaa sydämet ja pakastimet.

Ruoste on rovaniemeläinen bilebändi, joka on takonut ympäri Lappia jo vuosien ajan. Laskettelumonoa ja pipoa on syytä löysätä, kun tämä energinen pumppu kipuaa lavalle kirnuamaan lisää voita Tuikun tanssikivetykselle.

Kahdeksatta kertaa festareille osallistuvat etelän huitojat eli Southern Flingers. Tämä äärimmäisen harvoin esiintyvä ja yhtä harvoin treenaava kokoonpano on koostumukseltaan, nykykriisien tapaan, hybridi ja äärimmäisen elastinen. Ohjelmiston teema sivuaa talvisodan henkeä: Coveria ei jätetä!

Kaikki muutokset ovat mahdollisia, osa toivottuja ja jokunen jopa ennalta arvattavissa, mutta aikataulukin on laadittu. Kisapassien jako ja käskynanto klo 11.30. Soittojärjestyksen arvonta klo 11.55. Bingo klo 12.00–13.00. Esiintyjät aloittavat tasatunnein ja soitto soi klo 13–17 livenä.

Sami Hoppula

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas