Levinyt!
 

TUI-yhtiön lentokone nimettiin Kittilän mukaan

18.12.2018

Ympäristön ystävä

Noin 27 miljoonaa matkailijaa liikkuu vuosittain brittiläisen lentoyhtiö TUI:n koneilla yli 100 kohteeseen eri puolilla maailmaa. TUI on tehnyt jo pitkään kohdeyhteistyötä ja maanantaina 17. joulukuuta kulminoitui yhteistyö uuden lentokoneen nimeämisjuhlassa Lapissa Finavian Kittilän lentokentällä.

Yhtiön hankkima uusin lentolaivueen kaunotar on Boeing 737 Max 8, joka sai pohjoisen yhteistyön kunniaksi nimen Kittilä, kummina toimi itse Joulupukki. Koneen tunnus on G-TUMA ja se on rekisteröity Englantiin.

TUI laskeutunut

Kone on aivan uusi, pakasta vedetty sekä kiiltävä kuosiltaan, ja se luovutettiin yhtiölle vasta marraskuussa. TUI suunnittelee hankkivansa kaikkiaan Britannian lentolaivueeseensa 32 konetta. Ja kaikkiaan TUI hankkii seuraavien vuosien aikana 72 uutta konetta, joista tämä oli nyt järjestyksessä vasta neljäs.

Konetyypin sanotaan olevan huomattavasti ympäristöystävällisempi kuin edellisen sukupolven ilma-alukset. Melutasoa on onnistuttu pudottamaan 40 prosenttia ja koneen hiilidioksidipäästöjä on saatu pienennettyä noin 20 prosenttia. Matkustajia koneeseen sopii 162, lisäksi lentoluokkia on kaksi.

Kunniaa Lappiin

Aikaisemmin yhtiön koneita on nimetty eteläisten aurinkokohteiden mukaan, mutta koska Lappi on todella suosittu matkakohde ja erityisesti brittien mieleen, ja kun tämä on vieläpä Joulupukin koti, haluttiin koneelle antaa nimi Kittilä. Kittilän kentän vaikutusalueella TUI-yhtiön pääyhteistyökumppani on Lapin Safarit, erittäin tarpeellisia partnereita ovat myös Visit Finland, Levin Matkailu, Ylläksen eri matkailutoimijat sekä Finavia.

Tui kummit

Pohjoiseen TUI lentää Kittilän lisäksi Enontekiölle, Ivaloon, Rovaniemelle ja Kuusamoon. Suositut Lapin matkakohteet ovat Levi, Ylläs, Pallas, Hetta, Saariselkä, Luosto, Rovaniemi ja Ruka Kuusamossa.

TUI-yhtiön puolesta Kittilässä oli mm. George Dimas Kreikasta, joka vastaa TUI:n Suomen elämyskohteista, John Biddle puolestaan vastaa kaikista Lapin, Islannin ja Turkin kohteista, joihin TUI vie asiakkaita.

– Olen todella onnellisessa asemassa, sillä saan työni puolesta asua talvet täällä Suomen Lapissa ja kesät Turkissa. Kittilän kentän vaikutusalue on upeaa seutua, meille tärkeä ja todella uniikki kohde alkaen jo siitä, että kentällä on aina poro hoitajineen vastaanottamassa uusia asiakkaita, ja täällä tavataan myös Joulupukki. Uudesta koneesta tulee hyvä markkinointiväline meille ja se toimii todellisena Lapin lähettiläänä.

Finavia Kittilän kentän päällikkö Kimmo Liukkonen riemuitsi erikoisesta päivästä, ei ole nimittäin ihan tavanomaista nimetä konetta oman kentän mukaan. Finavian Mikko Komi puolestaan kiitteli Kittilän kentän laajennustöiden sujuvuutta.

– Kimmo on täällä rakentanut kenttää ja ilolla panemme merkille, että tätä kasvuvauhtia, kun matkustajia tänne tulee, saadaan kenttää laajentaa kohta lisää.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas