Levinyt!
 

Joulun Tähtikonsertissa Helena Juntunen

18.12.2018

Särestön Kamarikonserttien vuoden 2018 kamarikonserttisarja huipentuu perinteiseen joulukonserttiin Levillä, kun Joulun Tähtikonsertti järjestetään lauantaina 22.12. Marian kappelissa.

Konserttia tähdittävät niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin ooppera- ja konserttilavoilla hurmaava Helena Juntunen, sopraano, ja Juhani Miettunen, piano, jotka esittävät kauneimpia joululauluja sekä klassisempaa joulunajan ohjelmistoa.

– Illan konserttiin olemme ryhmitelleet rakkaita suomalaisia klassikoita sekä lisäksi latinankielisiä kirkkolauluja, sellainen jouluinen ja harras konsertti on tulossa, sanoo Helena Juntunen.

Keväällä Puccinia Tampereella

Helena Juntunen (s.1976) on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Kiimingissä syntyneen Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margaretan roolia Gounod’n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla vuonna 2002. Juntunen voitti Lappeenrannan laulukilpailun vuonna 2002 ja vuonna 2006 hän sai Karita Mattila -palkinnon.

Juntunen on esiintynyt säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 1999 lähtien. Opiskelun Oulun konservatoriossa hän aloitti 15-vuotiaana.

Tammikuun toisena alkavat Puccinin La Boheme -oopperan harjoituksen Tampereella, ensi-ilta on 9.2. ja Helena Juntusella on tässä Kari Heiskasen ohjaamassa tuotannossa Mimin rooli.

Kaudella 2016–2017 Juntunen lauloi mm. Don Giovannin Donna Elviraa Savonlinnan Oopperajuhlilla, Die Tote Stadtin Mariettaa Baselissa ja Salomen nimiroolin Strasbourgissa.

Tulevalle vuodelle on kalenteriin buukattu esiintymisiä Kansallisoopperan lisäksi Ruotsiin, Hong Kongiin, Kroatiaan, joten matkapäiviä kertyy taas runsaasti. Eipä siinä taiteilija juuri muuta ehdikään, akut latautuvat normaalin perhe-elämän merkeissä, jossa kaksi alle kouluikäistä lasta pitää huolen arjen vipinästä.

– Lapissa en ole ehtinyt kulkea, kun en laskettele, niin tavallaan olen ihan ensimmäistä kertaa nyt Levillä. Tavallaan siksi, että olimme vuosia sitten täällä jossakin lähistöllä, pienessä mökissä ja ankarassa miinus 35 asteen pakkasessa, joten ei jäänyt oikein mitään käsitystä koko paikasta.

Luotto säestäjä

Oululainen pianisti Juhani Miettunen säestää Helena Juntusta Marian kappelin konsertissa. Yhteistyö näillä kahdella alkoi jo vuonna 1994.

– Olin vielä lukiossa 1990-luvulla, kun Miettunen ensi kertaa säesti minua, pyrin silloin Oulun konservatorioon. Meille on kehittynyt keskinäinen luotamus, kun tunnemme niin hyvin toisemme. Se on tärkeä asia laulajan ja säestäjän kanssa, on sovittu yhteiset linjat, joiden puitteissa ollaan. Jos toiseen voi luottaa, se ei parane edes yliharjoittelemalla, sano Helena Juntunen.

Jaspis Toivonen

 

Liput ennakkoon:

Joulun Tähtikonsertti lauantaina 22.12. klo 20 Levin Marian kappelissa. Konsertin kesto on noin 1 tunti ilman väliaikaa. Liput konserttiin 25 €.

Ennakkolippuja konserttiin voi ostaa Levin Matkailuneuvonnasta sekä Kukka- ja lahjapuoti Lumitähdestä Kittilästä. Ovella lipunmyynti aukeaa tuntia ennen konserttia.

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas