Levinyt!
 

Suomalaiset ikoniset brändit löytyvät Nordic Design Storesta

18.12.2018

Uusi elämä liiketiloille

Joulukuun kymmenes oli merkittävä päivä Alexei Petroville, sillä silloin avattiin Leville uusi suomalaisiin maailmallakin tunnettuihin laatubrändeihin erikoistunut lahjatavaraliike, Nordic Design Store. Valikoimissa on koruja ja koriste-esineitä, kodintekstiilejä, lasitavaraa, puuta ja terästä, kaikki sellaisia, joita on helppo pakata laukkuun kotiinviemisiksi.

Petrov on toiminut Levillä yrittäjänä jo vuosia ja hänen DMC-yrityksensä Scandinavian Travel Group Oy keskittyy erityisesti venäjää puhuvien matkailijoiden tarpeisiin, yritys välittää asiakkailleen ohjelmapalvelut sekä hoitaa monet muut matkajärjestelyt.

Nordic kauppa

– Viime kesänä otimme matkatoimiston puolelle myyntiin norjalaisen Juhls Silverin koruja ja olemme nyt ainoa Juhlsin jälleenmyyjä koko Suomessa. Itse pidän heidän hopeakorujaan taidokkaina, ja on uskomatonta, miten hienoja koruja saadaan hopeasta aikaan, sanoo Petrov.

Yksi asia johtaa yleensä toiseen ja ilman Juhlsia ei olisi uutta liikettäkään. Yrityksen naapurissa ja SGT:n seinän takaa olivat vapautuneet aikaisemmin isännöitsijätoimiston ja asianajan käytössä olleet tilat. Niihin asettui nyt uusi skandinaaviseen muotoiluun keskittynyt liike, jonka sisäänkäynti on Keskuskujan puolelta.

– Halusin ottaa myyntiin sellaisia brändejä, jotka kansainväliset matkailijat jo tunnistavat, niinpä tänne valikoitui Juhlsin lisäksi Aarikka, Pentik ja Iittala. Toki niitä voi ostaa jo esimerkiksi Helsingistä lentokentältä, mutta kaikkien matka ei kulje sitä kautta. Olemme myös avoimia muillekin merkeille. Hintatason olemme halunneet pitää normaalina eli myydään samaan hintaan, kuin mitä tuotteet maksavat merkkien omissa verkkokaupoissa.

Kaupan alan ammattilainen.

Alexei Petrov sai vastaamaan uuden liikkeen hoidosta jo 13 vuotta Levillä kaupan alalla työskennelleen Minna Laaksosen.

– Meille tuli yllättäen puheeksi tämä liikeidea. Suomalainen design on aina ollut lähellä omaa sydäntä, laatu, materiaali, suomalaisuus ja jokaisella brändillä oleva oma tarina, sellaisia tuotteita on kiva myydä. Nämä eivät ole mitään kertakäyttötavaraa ja silti jokainen merkki on omanlaisensa, sanoo Minna Laaksonen.

Nordic tyypit

Liikepaikkana uuden kaupan tila on ollut vähän unohdettu, vaikka ollaankin keskellä Leviä. Vähän kulman takana tosin, mutta opastein ja valomainoksin on saatu näkyvyyttä ja siten annetaan tällekin paikalle uusi elämä. Keskuskujan puolelta noustaan portaat ylös ja ollaan perillä, ihan siitä King Crab Housen naapurissa.

Minna Laaksosen ei tarvitse yksin hoitaa kauppa, vaan apua saadaan matkatoimistonkin puolelta kiireisimpiin hetkiin. Palvelu onnistuu täällä suomen ohella vähintään venäjäksi ja englanniksi.

– Tämä on joustava systeemi meille, kun samat ihmiset voivat tehdä molemmissa paikoissa aina tarpeen mukaan töitä. Kaudesta riippuen harkitaan, miten liike on avoinna, mutta nyt ainakin palvellaan kevään loppuun, lisää Alexei Petrov.

Nordic Design Store on avoinna päivittäin klo 10–20.

 

Jaspis Toivonen

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Lyhyesti Leviltä

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2021
Nettitaivas