Levinyt!
 

Villa Hilman villaa ja paljon muuta

19.02.2015

Vanhan sukutilan tunnelmaa.

Hilman talo

Emäntä Villa Hilman portailla. Koti ja emäntä löysivät toisensa neljä vuotta sitten.


Jaana Lampisella kävi tuuri neljä vuotta sitten, kun hän etsi omaa kotia itselleen. Gärsin eli ”Jerssin” talona tunnettu rantatila Hossassa oli tuolloin myytävänä, ja kaikki loksahti Jaanan kohdalla paikalleen.
- Oli varmaan tarkoitettu, että muutan tähän, Jaana tuumaa. Hän on lähtöisin Helsingistä, opiskellut sitten Mikkelissä artesaaniksi, jonka jälkeen työskenteli verhoomo-ompelijana. Jaana opiskeli sen jälkeen myös lähihoitajaksi, ja muutaman vuoden etelässä asuttuaan lähti kiirettä pakoon Lappiin, ja tuli jäädäkseen. Ennen Villan löytymistä Jaana ehti asua vain kuukauden päivät vuokra-asunnossa.
Vaikeaa on kuvitella toista emäntää taloon. Kun Jaana tuli, löytyi talosta yhtä ja toista vanhaa. Rakennus oli pääosin hyvässä kunnossa, Jaanalla ei ollut suurempaa remontoitavaa, julkisivua ja pihaa ehostettiin jonkin verran. Hän etsikin kotia, jossa toteuttaa haaveitaan ja osaamistaan: vanhempaa tilaa, johon mahtuisi sekä kotieläimiä että käsityöharrastukset, kuten kangaspuut.
- On hienoa saada pitää yllä vanhan talon perinteitä, ja se on Villa Hilman tarkoitus jatkossakin, Jaana tiivistää.

Villaa Villalta vankalla tietotaidolla

Hilmn turkikset

Hilman työhuoneessa tutkitaan kilinnahkoja, lakkien raaka-ainesta. Jaanalla on kattavat työvälineet kuten turkiskone, tietokoneohjattu neulekone ja kolmisyöttöteollisuusompelukone.


Jaana on kouluttautunut artesaaniksi, ja hänellä on käytynä lukuisia kursseja maatilatalousyrittäjästä saamenkäsityökisällin tutkinnonosaan nahka- ja turkistöissä, ja parhaillaan on lampurin tutkinto meneillään. Jaanalla on myös lähihoitajan koulutuksen myötä palvelusetelisopimus kuntaan, mikä tarkoittaa tarkkaa laadunvalvontaa: Palvelusetelisitoumuksen saa vain Valviran luvalla.
- Haluan tarjota kaikenkattavaa hyvinvointipalvelua kuivakuppauksesta kotipalveluun. Villa tulee olemaan kaiken ydin: suunnitteilla on luonnonmukainen villan tuotanto kotona omista lampaista. Villasta valmistan kaikkea hoitotuotteista lapinhuiveihin. Villa on ikään kuin punaisena tai luonnonvillanvärisenä lankana koko Villa Hilman toiminnassa, Jaana kuvailee. Ensimmäiset lampaat tulevat kesällä, ja haussa on isommankin katraan tilat mielellään lähiympäristöstä.
(Pauliina Pesonen)


Villa Hilma tarjoaa monipuoliset hyvinvointipalvelut kuivakuppauksesta terveyttä edistäviin villatuotteisiin Skibussin reitin varrella Hossassa, Levin Ympärystie 221. Puhelinnumero 044 520 1752. Kaikkia tuotteita valmistetaan tilauksesta. Tilauksesta myös kotipalvelua asioinnista ja siivouksesta kylvetykseen ja lastenhoitoon. Palvelusetelitiedustelut kunnan kautta, vaihde 0400 356 500.
Villahilma.blogspot.fi

  

 

 

Jaa uutinen:

Jaa Facebookissa Jaa Twitterissä

Selaa uutisryhmää Etusivun näytteet

 
LeviNYT!  
Postiosoite: Luhtapolku 7
  99140 Köngäs
Puh: 040 8482 445
© Luhtaway Media & Tekniikka Oy 2022
Nettitaivas